luni, 9 septembrie 2013

capitaliszmus pă pîine cîine

un simptom ciudat și totodată îngrijorător începe sa se manifeste tot mai pregnant în rîndu' asa zișilor și auto-proclamatzilor uameni da dreapta, pe lîngă intratabilul giurgea noi procopsindu'ne acuma cu încă niște unii pe care tot noi îi stimam, dacă nu chiar îi "iubeam" (nu pe la spate), nu cu multa vreme în urma, și care au început sa prezinte forme de paranoia care nu fac decît sa îndepărteze tot mai tare perspectiva răsturnării de la putere a actualii gubernari mitomaniacale, ce se declara "de stînga", printr'o varianta suportabila (și care sa nu sperie copiii de tzîtza) "de dreapta".

observ cu durere:
  • cum deriva lu' banciu atinge cote nebănuite, deși d'abia ce reuși sa'si cumpere si el o casa, dovada ca'i merge din ce in ce mai bine pa banii babachii, lucru care nu l'a calmat in nici un fel;
  • cum aligică face lampa mult prea mică, ajungind să se 'njure parte'n parte cu ăia de'l comentează;
  • cum hincu devine redundant și pisălog, până aproape de punctu' în care inclusiv colegii d'aerobază ii suportă din ce în ce mai greu șarjele neoconservative, făcute cu tot mai putzin humor,
totzi ăștia alăturindu'se mult prea activului activist axintoiu - și altor citziva - care au ca numitor comun că se înfruptă până la virgula și sedilă din sfintu' spir't care le parvine pe cai necunoscute dinspre dealu' cotroceniului, cel mai sigur semn pentru a declara absolut axiomatice toate acestea e ca nici unu' dintre ei n'au avut vreo indoiala ca safu' lor spir'tual s'ar fi putut sa fi gresit, cindva, sau ca s'ar putea sa greșească cumva, in viitor.

toate temele arzatoare la ordinea zilii au fost si sint abordate exclusiv in linia celor propavaduite de catre maretzu' conducător, de la atitudinea fatza de exceptzionala reforma a sanatatzii care a făcut ca gubernu boc sa facă poc, până la voluntarismu' demn de cauze mai bune cu care s'au înrolat în tabara partizanilor neconditzionatzi ai instrainarii resurselor naturale ale tzarisoarii, alea care ne'au mai ramas.

ma rog, ca sint ei partizani, mai treacă meargă, da' devin realmente ca scoși din mintzi cind altzii nu procedeaza precum ei, și nici nu găsesc de cuvintza sa purceada la infiintzarea de urgentza a brigazilor mineresti cu care sa'i ee la niște bastoniade cinstite, de dreapta, pe prapaditzii ăștia de comuniști corporatiști care nu stau linistitzi pe la cassele lor.
"Ăstora de dreapta (nu vreau să dau nume) le place s-o ia, niciodată să dea. Au cea mai largă gaură a curului din istoria lumii, însă ei au tactici. La început îi durea, strîngeau din dinți și spuneau: avem o tactică, o luăm în cur ca strategie, nu vă împacientați, să fim prudenți, ceea ce vă pare un dezolant futut în cur e doar înțelepciune. Bă, v-au muit Ponta, Antonescu și Rogozanu pînă nu mai recunoașteți un futut în cur fiindcă aveți gaura prea largă. Credeți că mitingul îl va da jos pe Ponta și o să vă recăpătați funcțiile și finanțările și o să aveți răzbunarea vieții? Nu. Așa că faceți bine și depuneți-vă CV-urile la șoferul secretarei șefei de cabinet a lui Antonescu sau Ponta: trepădușii intelectualilor lui Antonescu și Ponta au nevoie de valeți, așa că politicienii și intelectualii lui Băsescu s-ar califica pentru un cărat de servietă, un deschis de ușă sau un făcut de cafea."
la noi semnalizatu' stinga și făcutu' dreapta, și vicevercea, îmbracă forme patologice, pentru ca dreapta a devenit internazzionalista, luptindu'se cu ghiarele și cu dintzii sa'si dee ismana din cur tătucului care e sau nu mai e moskwa, ca cine mai poa' sa știe în zilele noastre care mai e sitoatzia geostrategica, după cum dicteaza interesele superioare de partid si de stat, iar stinga e nazzionalista, în pauzele cind nu se afla la gubernare și deci nu e pusa în postura de a'si lua și ea tainu' drept cuvenit.

conducători romuni în ezercitziu' functziunii: 
semnalizează stinga, dau s'o ee'n dreapta, 
da', nu știu cum se face, 
tot statu' pe loc le reușește cel mai bine

după ce cîinele de paza al democratziii, presa romuna adică, si'a dat deplin măsura competentzii si deontologiii, făcînd ca înspaimîntatoarea majoritate politica de op'zeci la suta din parlament sa fie pe cale sa cedeze în urma unor proteste care n'au existat, dreapta politica și "civica" e pusa în grea dificultate, pentru ca teama cea mare e ca s'a creat un precedent care s'ar putea repeta si'n cazu' ghezelor de șist, și deci nu vom mai fi lasatzi sa ne cumpărăm ghezele noastre cu pretzu' cu care le'am putea cumpăra de la rusnaci.


VIDEO Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie respins. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada

de R.M. HotNews.ro
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana trebuie respins, precizand insa ca este vorba de punctul sau personal de vedere, si nu al liberalilor.
[
45 comentarii



Traian Basescu face o declaratie de presa luni, de la ora 16.00

de Red. Stiri HotNews.ro
Traian Basescu face o declaratie de presa luni, de la ora 16.00, anunta Administratia Prezidentiala.
HotNews.ro transmite LIVE TEXT declaratia
[
11 comentarii


acuma, sînt curios cum or sa se manifesteze dreptacii noștri internazzionalisti dacă safu' se răsucește, cum îi e obiceiu' in ultima vreme, încercînd sa fructifice din volé orice tema care s'ar preta sa devie cît de cît populara.

vor îndrăzni ei sa'si contrazică șefu'?

ps cu updata:

tare trist shăfu'!

4 comentarii:

Daniel Francesco spunea...

Tot nu ne-ai lamurit, esti pentru/contra caine/capitalism/gaze locale/gaze sovietice/aragaz pe paine/mamaliga/pizza?

niku_elektriku spunea...

@ Daniel Francesco,

toate convingerile mele ferme, deja puternic zguduite din tzitzani, palesc in fatza evidentzii ca sint luat de papagal, ceea ce nu va doresc si d-voastra!

glossar:

capitalism + (crucea n'o pun io!)
maidanezi ++
gaze locale +++ (care gaze locale?)
gaze rusesti ++++ (care'i diferentza intre gheze rusesti si gheze americane? ca pretzurile se "aliniaza" - in sus, evident - oricum)
rmgc +++++ (pentru "canadieni" devine mai profitabil sa nu expoateze nimic, daca iau in considerare cifra de patru biliarde aruncata azi pe nu stiu unde)
mamaliga ++++++ (ca d'obicei, nu explodeaza!)

Daniel Francesco spunea...

Da, cea mai tare e mamaliga!

niku_elektriku spunea...

Daniel Francesco,

mamaliga nu explodeaza, am io senzatzia, nici macar dac'o amesteci cu cianura :(((

Trimiteți un comentariu