duminică, 13 iulie 2014

ce nenorocire pe populu' ăsta matrafoxat, că diktatoru' scelerat poate să se dovedească, în cele din urmă, mai mic, din pct. de vedere human, decît un oarecare buldog scămoșat

NOTA MEA: hai ca sintem si noi absurzi sa'i pretindem domnului prezidente basescu sa se dezica de pusculitza udrea...




Ura lui Traian Basescu

Ura lui Traian Basescu
Se vede si de pe Luna cat de tare il detesta Traian Basescu pe Vasile Blaga. De ce anume cred ca doar ei doi stiu cu adevarat. Dar indiferent care este cauza urii, indiferent cat de mare este resentimentul, scenariul lansat de Traian Basescu mi se pare halucinanat.
"A fost sesiune extraordinara (in 2012 - n.red.). Era vacanta parlamentara si numai cu acordul presedintelui Senatului se putea convoca Parlamentul in sesiune extraordinara. Deci geambasul si-a facut datoria. Desi putea sa nu convoace sesiunea extraordinara, a convocat-o. Da, despre Vasile Blaga vorbim", spune Traian Basescu.

Adevarul istoric este asa: pe 3 iulie Camerele au fost convocate in sesiune extraordinara pentru ca Victor Ponta sa se adreseze Parlamentului pe chestiunea Consiliului European si sa fie desemnate conducerile SRR si SRTV.

Potrivit art.81 din Regulamentul Senatului " (1) Senatul se intruneste si in sesiuni extraordinare la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent ori a cel putin o treime din numarul total al senatorilor.
(2) Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face in scris si va cuprinde motivul, ordinea de zi propusa si durata de desfasurare a sesiunii extraordinare.
(3) Convocarea se face de presedintele Senatului. Presedintele poate sa nu ia in considerare cererile de convocare a unei sesiuni extraordinare, care nu indeplinesc conditiile prevazute la alin. (1) si (2). "

Deci, daca Biroul Permanent, in care USL era majoritar, a decis legal convocarea sesiunii si punctele 1 si 2 au fost respectate, nu vad cum putea Vasile Blaga sa refuze convocarea fara sa comita un abuz.

La finalul sedintei pe tema Consiliului a inceput nebunia: au avut loc Birouri Permanente in absenta celor doi presedinti ai camerelor, Blaga si Anastase, au fost convocate sedinte si a inceput ceea ce multi considera ca a fost asaltul asupra statului de drept - schimbarea Avocatului Poporului, a lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase. A fost, zic eu, un blitzkrieg, in conditii ilgale, admise acum ca erori procedurale si de Crin Antonescu.

Si, totusi, presedintele sugereaza ca Vasile Blaga ar fi fost complice la propria rasturnare din fruntea Senatului. De ce a mai atacat-o apoi la CCR? Si de ce sa fi dorit propria revocare? Nu pentru ca s-ar fi plictisit de functie, presupun, ci pentru a deschide astfel drumul suspendarii presedintelui. Dna Anastase a fost tot complice la propria destituire si, implicit, la suspendare?

Mai departe, Vasile Blaga ar fi fost partas la suspendare, dupa care PDL, condus de domnia sa, a fost varful de lance al campaniei impotriva demiterii, cu mitinguri prin toata tara, cu mobilizare si tot tacamul, dar si cu pretul electoral urias platit de PDL pentru sustinerea presedintelui?

Si dupa ce ar fi conlucrat la suspendare, Vasile Blaga ar fi venit, tot el, cu singura strategie care l-a salvat pe presedinte - boicotul. Pentru ca, va aduceti aminte, initial Traian Basescu a chemat la vot impotriva demiterii, in timp ce PDL a sustinut boicotul, iar in cele din urma presedintele a mers si el pe boicot.

Daca Vasile Blaga voia sa-l piarda pe Traian Basescu putea sa sustina mobilizarea la vot sau, mai pervers, in conditii de boicot, credeti ca ii era greu sa impinga la vot cativa oameni siguri din fiecare organizatie, ca sa iasa cvorumul? Sa fim seriosi!

Indiferent de pacatele lui Vasile Blaga, si eu nu fac parte dintre cei care l-au menajat, un asemenea scenariu mi se pare complet ilogic, cu atat de multe fracturi incat nu are cum sa stea in picioare.

Dar sa admitem ca Traian Basescu spune adevarul. De ce il spune abia acum, dupa 2 ani? De ce nu a atacat atunci, imediat, sau cel putin dupa referendumul de demitere, cand s-a intors la Cotroceni? De ce Vasile Blaga, cel care ar fi complotat la suspendare, a fost in continuare bun pana la Conventia din martie 2013? Si cum de aceasta dezvaluire coincide cu izolarea completa a Elenei Udrea pe scena politica?

Ca ii place sau nu presedintelui, cu bunele, cu relele lor, Vasile Blaga si PDL au fost varfurile de lance ale apararii lui Traian Basescu si statului de drept in 2012. Ii place sau nu, Vasile Blaga si PDL au luptat total in vara lui 2012, atunci cand Marin Anton, de exemplu, vicepresedinte PMP, era in PNL, la "pucisti".

Si tot alaturi de presedinte era PDL si la suspendarea din 2007, cand dl Diaconescu, de exemplu, era senator PSD si unul dintre comunicatorii suspendarii, cand dl Berca era prefect al judetului Bacau, reprezentant al Guvernului Tariceanu adica.

Daca vrea sa gaseasca "pucistii", cred totusi ca Traian Basescu nu in PDL trebuie sa-i caute. Are sanse mult mai mari sa dea peste ei PMP.

Si mi se pare dezolant ca o prea mare ura si o prea mare dragoste par sa fie dominantele unui final trist de mandat.
 Vineri, 11 Iulie 2014, ora 13:52
 Sursa:Ziare.com
 Autor: Ioana Ene Dogioiu

Cristian Ghinea a distribuit un link.
Stimate domnule Consilier de Stat al Președintelui României,

Dragă domnule Hrițuc

Băi, Cristi, unde ați învățat, frățică, formulele de adresare pe care le folosești ca să te duelați cu MRU?

Uite niște monstre, să vedeți ce îți poate mușchii, ca să zicem așa (Majestatea mea adică):

”Domnule senator Mihai-Răzvan Ungureanu, am citit ultima ta scrisoare deschisă / Dacă, într-adevăr, ai fi avut bun-simţ... / Dragă Răzvane, trebuie să înţelegi că... / Te tot autointitulezi... / Ce zici, Răzvane, în următoarea...

Cristian Hriţuc, consilier de stat al preşedintelui României”.

Scuzați pedanteria poate în plus la vremuri de așa urgie pentru dreapta, dar, cu toate defectele lui, MRU e un as la limba română. Pînă și Gâdea a aflat asta pe pielea lui.

Acesta fiind un fapt știut, nu se găsea un consilier cu notă mare la compunere?

Ce e la Cotroceni acolo, școala de consilieri-Facebook pe bandă?

Părerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu