luni, 21 iulie 2014

dati un leu pentru un teleleu





Bleen si Blogary in viitor

Financiar vorbind, rămînerea mea la Blogary este imposibilă. De patru ani trag în disperare de proiectul ăsta. Nu se mai poate.
Blogary va rămîne online în măsura în care se vor găsi bani pentru plata hostingului.
Pluginul de fundraising costă în jur de 17 euro pe lună. Alte abonamente și licențe pentru aplicații sînt plătite pe o perioadă mai lungă, dar oricum ele erau relevante doar pentru partea de updatare a conținutului.
Conținutul site-ului va consta în preluări de pe În Linie Dreaptă și probabil articole scrise de Ducu Hâncu, dacă și cînd mai trimite.
Nu știu dacă se va ocupa cineva de administrarea comentariilor și conținutului online.
Cîteva precizări: nu scriu politică în timpul liber. Dacă aș scrie, n-ar mai fi timp liber, nu? Timpul liber încerc să mi-l petrec în moduri cît mai gratuit-relaxante, cu familia, cu prietenii,cu jocurile de strategie. Scrisul despre politică nu e un hobby. Jocurile de strategie sînt un hobby, berea cu prietenii e un hobby.
În ciuda a ceea ce se crede, scrierea unui articol (sau chiar mai multe) pe zi și administrarea unui site și a unor conturi de social media, tot ce înseamnă ocuparea unui spațiu public, nu-ți ia 47 de minute pe zi, îți ia 18 ore pe zi. Dacă e să vorbim doar în termeni de timp, nu și de ocupare a creierului, energie și nervi. Faptul că toate astea ajung în spațiul virtual sl al net-ului nu înseamnă că nu sînt făcute de oameni reali, în spațiul real, cu instrumente reale. Asta presupune un spațiu, întreținere, mobilier, chirie, PC-uri, curemt electric, internet prin cablu, telefonie mobilă cu internet și alte asemenea. Plus timp. Foarte mult timp. Din păcate, deși oi fi excentric, milionar nu sînt sigur, ca să pot susține toate astea din banii mei.
Le mulțumesc tuturor celor care au susținut Blogary pînă acum. Nu sînt mulți.
















5 comentarii:

Anonim spunea...

"Bleen si Blogary in viitor". Sa vorbesti despre tine la a 3-a plural in formulari sugerind mize planetare... :-) Ay-ay-aaaayyyy... E nebun, saracu'. Paranoic in vacanta (Rembrandt). Unii se cred Napoleon, Cristos, mikadoul Japoniei... Lu' asta i-a intrat in cap ca e genial si punct. Nu mai misca nimeni! Si ca lumea ar trebui sa il plateasca daca vrea sa afle de la EL cum sta treaba cu una, cu alta. Politica, economie, filozofie, strategii, tactici, smenuri, pe toate le are la destu' mic. Nici macar marele intelectual Aligica, micul lui pretenar mai labil psihic de felul lui, nu le vede atit de bine.

Ne paste glaciatiunea daca nu scoatem repede banul si va fi doar vina noastra.

Cred ca il apuca toate pandaliile cind il vede pe tizu-i - mai prost decit el, dar tot atit de nebun -, Palada, mare consilier al lui Ponta pe bani grei, nu pe maruntis ca el - slugaroiul alb ca zapada al pedelimii basesco-udriste. Ptiu, ce carte a tras, ce ghinion de nesansa sa-si puna toate ouale in poala Elenei!

Stii ce e impresionant la paranoia lui? Amploarea. Chiar si pentru un spatiu cultural recunoscut pentru numarul urias de paranoici pe cap de locuitor homunculul de la Giurgiu e un caz special. S-a afisat (de la inceput) clar, fara rusine, ca mercenar deschis oricarei colaborari, gata sa-i manipuleze pe cei cinspe fani ai lui, plus cei o mie de clickaitori unici lunar dupa cum doreste finantatorul, ferm convins ca poate argumenta convingator ORICE si nimeni nu se va prinde ca rationamentul e sofistic si vicios. Iar miine, daca cineva din tabara opusa plateste, va putea demonstra la fel de usor si de irefutabil contrarul. Pentru ca TOTI - finantatori, partide, politicieni, pulime - E NISTE PROSTI si doar el, genial. Sta acasa, maninca, bea, fute, scrie pe bani si invirte lumea pe degete. (Bine e sa fii genial, ca sa-l parafrazez pe Benny Hill.) Cind a vazut ca o parte din lume se cam prinde, totusi, si comenteaza necorespunzator stricindu-i firma, a bagat cenzura, fara sa-i treaca prin cap ca, poate, nu e chiar atit de genial cum se vede el in oglinda.

Dar ce nebun mai e ala care e constient ca e nebun?

Textu' de mai sus ("Bleen si Blogary in viitor") reconfirma ca paranoia nu e incompatibila cu depresia.

Slugaroi lasat la vatra. Nu mai da nimeni nici un ban pe el.

Anonim spunea...

As avea si eu o intrebare tangenta la o dorinta mai veche a lui Ion Ratiu, aceea de a oferi cetitoriului un ziar romanesc de STIRI NUDE (INFORMARE PE BAZA DE FAPTE SI DATE), ca de ziare si reviste pline ochi de opinii, dezinformari, manipulari si alte soiuri de parerisme sint si astazi tarabele, inclusiv cele online, pline la fel ca in anii in care Ratiu credea ca e posibil sa faci, totusi, ceva (chiar si macar un ziar cinstit) in Romania. Intrebarea e: exista, domnule, macar un singur site pe care sa pot citi in 5 minute, dimineata la cafea, ce s-a intimplat in Romania ieri? Nu "declaratii" ale marilor politicieni locali, nu comentarii, nu "analize" sau alte acrobatii si exhibitionisme la care se dedau batrinii absolventi de filologie esuati prin redactii = ziaristii de ieri ai lui Ceausescu, cei care inca mai traiesc si continua sa imputa atmosfera cu aerele lor, la concurenta cu absolventii recenti de jurnalism la fel de infumurati, inculti, prosti si curve ca si primii???

Ce as vrea eu ar fi o pagina cu 5-7 stiri de ieri din Ro, expediate in cel mult 2-3 fraze fiecare. Dar stiri reale, nu inventii, si nu stiri comentate. In caz ca nu e niciuna (si asta ar trebui sa fie cazul in 70% din zilele anului), sa vad scris clar: "In timpul serviciului meu nu s-a intimplat nimic deosebit". As aprecia enorm un asemenea site. Ba chiar as plati abonament ca sa am acces la el.

Exista asa ceva, Nikule?

dk

Anonim spunea...

nu stiu de ce am pus 3x? dupa "...curve ca si primii". Un punct ar fi fost mai locul lui acolo.

dk

niku_elektriku spunea...

anonime,

realitatea cea cruda si nedreapta ma impiedica sa incerc sa te contrazic.

portretul care "ne doare" (cel putzin pe mine), pe care l'ai creionat cu atit de mare talent (talent pentru care da'mi voie sa te invidiez, cum il invidiam si pe bliiiin axintoiu, cel din vremurile lui bune - asta nu inseamna ca va compar in vreun fel), e dur dar "la obiect"

niku_elektriku spunea...

dk,

pai, in timpul serviciului nostru, care nici nu mai stim citzi sintem, se mai intimpla si alceva decit declaratzii, replici la declaratzii, luari de pozitzie si pupozitzie, precum si lungi comentarii despre acestea, din studiou, care ne ocupa tot timpul, vorba cuiva pe care n'as vrea sa'l evoc aici?

asa ca, daca traiesti in alte teritorii decit cele componente ale piciorului de plai, in fund, atitudinea cea mai sanatoasa ar fi sa nu mai cautzi nici un fel de sursa credibila de informatzii asupra nimicului si nimicniciei in care ne balacim, noi astia care am mai ramas p'acilea, ca sa facem, ca de cind ne stim, rezistentza prin cultura (cultura adio si'un praz verde-ului)

Trimiteți un comentariu