marți, 12 august 2014

ana are mere,
gogu are bere,

dar asta chiar că nu le'a folosit la nimică amîndurora


traind, asa, in mijlocul unui eba prins, in acest mijloc de avgust in flacari, ar fi trebuit, in mod normal, sa simtz si eu un, cit de cit, confort psihic, macar pentru o scurta si determinata perioada de timp, date fiind ca:
  • nea jiji e la brutarie;
  • nea mimi (stoica) e la brutarie;
  • nea felix, motanul varanos, e, la rindul lui, tot acolo;
  • nea diktatoru' isi traeste ultimele lui saptamani in palatul pionerilor, loc de promenada al antenistilor trei si al penzionarilor stretch-eri ai lui mircea badea;
  • banciu e'n concediu, cu turcesqiu;
  • oteveul e (erea, dupa cite stiam eu) inchis;
  • et caetera.
cind colo:
  • desi nu exista, antena trei catindeaza la presidentzie, avind serioase sanse sa faca un remarcabil si serios joc de picere, intr'o finala, mica, dar vesela, cu domnul al nostru p.m. ponta;
  • monika candideaza, si ea, lasaindu'mi impresia c'ar avea cam aceleasi organe in spete precum pastorul cel gîdeos si kitschos;
  • iohannis!;
  • otv exista, totusi!

acestea fiind datele problemii, nu pot sa pretind c'as fi victima fatalitatzii, pentru c'aseara n'am reusit sa urmaresc, nici macar un minutzel, confruntarea, la distantza, dintre monikutza si johannis (aflatzi, cam in acelasi interval orar, la doua posturi de televizie diferite, concurente si nu prea). n'am putut sa ma uit "din mila", din cauza ca, pe cit de excesiv de expresiva erea figura monichii (aratind, daca se poate inchipui asa ceva, mai expresiv decit figurile doamnii  merkel si doamnii thatcher, luate impreuna), p'atit de vida imi parea cea a domnului iohannis.

marturisesc, spasit, ca n'am avut minima rabdare s'astept s'o vaz pe monikutza zimbind, cum am vazut'o in ultimele reclame platite de pe internet.

in schimb, c'o seara inainte, am descoperit "noul otv", gazduit de postul lui ghitza (post aflat, si el, p'o lista, destul de lunga, de posturi "ascunse", in meniurile mult prea smartului meu tv), unde am zabovit, fascinat, mai bine d'o ora, pentru ca dan diaconescu direkt il avea invitat pe ana, doru ana, un actor grabit, grabit sa'i intre in gratzii domnului presedinte al partidului populului otv, pentru un post, p'o lista, cevaaa, cumvaaa, post pe care, c'o ocazie anterioara, ne'a povestit domnul ana, l'a pierdut "la mustatza" (domnul ana are mustatza), in defavoarea unor anonimi pe care buzunarul i'a tzinut sa satisfaca criteriile domnului presedinte ddd.

ca domnul ana, doru ana, care e, printre multe altele, si ceva conferentziar universitar la unatc-ul de stat, se inscrie in lunga serie d'actori cu convingeri ultra-reactzionare, alaturi de, imi vin in minte acuma, un dan puric, un dorel visan, o draga olteanu matei (iata!), un mihai malaimare sau un dem radulescu (regretatul avusese si el, inainte de deces, niste reactzii inmarmuritoare), nu mai reprezinta o surpriza pentru mine.

singura nedumerire e cum de astfel de oameni, dotatzi aparent cu un minim de ratziune, nu aleg calea mai scurta, a inscrierii, cu acte, in pesede, alegind calea ocolita, prin ppdd, prm, peunere, etcetece, umilindu'se de multe ori, ca doar pesedeaoa mi'a parut, pina acum, destul de primitoare cu astfel de elemente, neingradindu'le posibilitatzile de exprimare in nici un fel, iar pupatul papucului originalului nu se compara cu aceeasi activitate efectuata asupra incaltzarilor copiei. daca socaciu si stanoevich, printre altzii, au putut, doru ana de ce n'ar putea?

barimi, daca "dreapta", cu coturi si alte fitinguri, post-basista, se prezinta, multzamita si demiurgului ei, astfel incit nu potzi sa ai intotdeauna destule cuvinte la tine ca s'o descrii (si s'o injuri), s'avem si noi o shtanga care sa nu mai fac'atitea fasoane sa se prezinte asa cum e ea, de la mama ei, ilieskowa, cind extremele s'atrageau mult mai cinstit, pe fatza, desi legionarii erau intotdeauna de partea ai'lalta.



baete, înc'un rînd (d'alegeri), că vărs!

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

În loc de dreapta post-băsistă poți încerca un shortcut... dreapta securistă. Nu mai ai nevoie de niciun prefix, e făcută să dureze.

niku_elektriku spunea...

bine, domnule (sau doamna, ca nu m'am lamurit de la comentariul anterior), dar stiu bine ca sintetzi foarte suparat/rata pe viatza legata cu atza, de parca v'atzi uita la antena trei.

la un campionat al securismului, nu stiu care din tarabi ar iesi cistigatoare, mai ales ca ele coabiteaza (in ciuda acordului, sanchi, rupt) cu succes, in continuare, pentru a'l aduce pe fotoliul din deal pe pisicul plagiatore

AristotelCostel spunea...

Intrăm în dilema oul sau găina. Antena 3 are discurs antisecurist de când noțiunea s-a împrăștiat on-line prin intermediul... penzionarei violente.

Te asigur că taraba securistă iese câștigătoare la campionatul respectiv. PSD-ul moștenește comuniștii crăcănați care sunt depășiți în rele, în toate domeniile, de către securiștii retardați.

Dar atât timp cât accepți ignorant că adevărul e undeva la mijloc, n-ai să-l identifici... niciodată.

Știm... știm... PSD=PDL=PNL=Mircea Diaconu=Niku Electricu=Tia Șerbănescu.

Anonim spunea...

@Dom' Niku
Bag sama ca e mare scandal intre Gica Popescu si MeMe Stoica, harmalaia deranjandu-l pe impresarul/samsarul Copos.
Printr-o cunostinta comuna, i-am transmis lui Gica Popescu urmatoarele: "Baciule, una dintre poreclele lui Meme este 'Penalti'. Si este un pentalti pe care se cuvine sa-l bati matale - sus, la vinclu."

Eu insele

Trimiteți un comentariu