duminică, 3 august 2014

cum sa'l 'mbraci pe neamtzul iohannis, aparent nu cu fortza, in strecii strinsi pe cur ai duduchii?

sau cum sa'l injuri pe (p)on(c)t(u)os din totzi bojocii, dar sa'i dai, totodata, mina de ajutor necesara, conform intzelegerii 




Funeriu: Biserica Ortodoxa, infiltrata cu oamenii rusilor. Sova: E odios, o jignire fara precedent





Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD, se declara surprins de un "atac fara precedent", "odios", din partea unui politician de dreapta la adresa BOR si a ortodoxismului, care "reprezinta o jignire fara precedent adusa celor de confesiune ortodoxa".

Anterior, Daniel Funeriu, fost ministrul al Educatiei si consilier prezidential, in prezent membru al Partidului Miscarea Populara, a surprins cu o remarca dura la adresa Bisericii Ortodoxe.

"Am fost total surprins astazi de un atac fara precedent, venit din zona Dreptei romanesti, la adresa BOR si a ortodoxismului. Pur si simplu nu credeam ca un politician care se considera cu pretentii poate gandi asa ceva si cu atat mai putin sa o spuna public.

Practic, pare ca in opinia unora, majoritatea romanilor, crestin ortodocsi fiind, si clerul BOR sunt susceptibili de interese necurate. Este e enormitate rusinoasa.

Nu stiu care este miza acestui atac, dar stiu ca el reprezinta o jignire fara precedent adusa celor de confesiune ortodoxa si un atac odios la adresa BOR", a spus fostul ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Lupta pentru Cotroceni, faza pe ortodoxie: Conteaza religia viitorului presedinte? Sondaj Ziare.com

La randul sau, senatorul PSD Daniel Savu a reactionat la atacul la adresa BOR.

"Nu am inteles care este motivul acestui atac, cu ce se fac vinovati preotii si crestin-ortodocsii in general. Oricum, pare sa existe in zona de Dreapta o profunda necunoastere a chestiunilor de ordin istoric, care privesc relatia dintre BOR si Biserica rusa.

Sunt absolut socat ca in Romania voci ale Dreptei au ajuns sa conteste ortodoxismul, practic sa stigmatizeze majoritatea romanilor de aceasta confesiune. Dar, nimic nu ma mai mira", a afirmat Daniel Savu, conform unui alt comunicat remis Ziare.com.

Funeriu: Biserica este infiltrata cu oameni in solda sovietoida

Funeriu a scris recent pe Facebook ca, in parte, Biserica "este infiltrata cu oameni in solda sovietoida", iar aceasta este "cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta".
"Biserica Ortodoxa este, IN PARTE, infiltrata cu oameni in solda sovietoida, care se afla majoritar in Moldova si Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta.

Mesajul adevarat este urmatorul: 'draga Rusie, spune-le preotilor pe care-i controlezi sa-si convinga enoriasii sa ma voteze si dau eu la schimb ce vreti voi'", a notat Funeriu.


Naționalismul etnico-religios revine pe scenă

Candidatura socialistului Victor Ponta la prezidențiale a fost definită în termeni etnici și religioși, nu ca un proiect de stânga pentru România. Nu cred că premierul e atât de ignorant încât să creadă că există o singură majoritate ortodoxă și vorbitoare de română în rândul votanților. Există, evident, mai multe, inclusiv una anti-socialistă și vreo două-trei tolerante. De aceea, “sunt mândru că sunt român ortodox” e doar o formă de incitare la ură ce-l vizează pe principalul său contracandidat din acest moment, Klaus Iohannis, român de origine germană și luteran.

si pentru ca tot vorbeam despre domnul parlamentar iliesiu, l'am auzit, ieri pe la prinz, contrar vointzii mele, cum repeta, si el, ca, daca il votam pe iohannis, asta o sa'l pue p.ministru pe basescu.

ei, apuca'te, iohannise, de'l contrazice pe nebun, daca tocmai martorii lu' baselu sarira cel mai tare sa'tzi ee apararea, cu'n brinci in spete, facandu'i pontosului micul favor de a ajuta la fixarea temii in creerii fiertzi ai romunilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu