marți, 30 septembrie 2014

gîndul de marți, cu pantalonii spartzi

intristatoare situatzia in care ma aflu, in care "romanul rupt in fund" cristoiu, zis si jac cristoa, comunistul asumat, la shto, cu zimbetu'i shui, reuseste sa nu'mi provoace atita greatza cita imi pot provoca altzi concupiscentzi ai lit(e)relor, al'data, de'o pilda pe vremea evropii libere, aflatzi p'aceleasi metereze cu noi.

13:37 Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu, propusi ca membri ai CNA de catre Guvern

mi'e sila sa mai caut (dar uite ca tot le caut!) pupaturile'n fundul lui ponta practicate, "voios", de catre rcc, care dau, peste timp, bune si profitabile rezultate, dupa cit se vede...

Altceva





Participant, până de curând, la curse de automobilism sportiv şi chiar câştigător al mai multor concursuri, Victor Ponta a fost descalificat de minţile sedentare din PDL, în frunte cu Traian Băsescu, care l-au considerat un „imatur": cum să laşi Guvernul, au exclamat Băsescu & curtea, pe mâna unui „copilot imatur" !?

Ca unul ce trăiesc de când mă ştiu în cultul sportului, recunosc că figura politică a lui Ponta a căpătat pentru mine o alură mult mai agreabilă aflând despre concursurile la care lua parte alături de Keleti, Aur şi alţi automobilişti cu respectabilă cotă. Să câştigi titluri naţionale, să concurezi în Campionatul Mondial de Raliuri şi să-ţi treci în palmares, de exemplu, o participare onorabilă într-un raliu de dificultatea celui al Cataluniei înseamnă altceva decât un hobby căruia să-i dedici timpul liber, în rând cu filatelia, numismatica, brodatul la gherghef etc. Nu cad în doaga de a-l socoti pe Ponta un campion de talie impozantă pentru că atunci nu s-ar mai înţelege de ce a părăsit o mare dragoste pentru politica unanim recunoscută drept curvă. Pe de altă parte, după ce Boc a ridicat datul personal cu coasa pe coclauri la rang de competiţie naţională, iar MRU a apărut mai degrabă clorotic datorită antrenamentelor la sală specifice activităţii SIE, un practicant fără aere de vedetă, dar, totuşi, legitimat al automobilismului precum Ponta e azvârlit la categoria diletanţilor periculoşi. Ca observator de pe tuşe, pot accepta de principiu ca Elena Udrea să-l acuze pe Ponta de amatorism imatur, dar numai cu condiţia ca doamna în cauză să prezinte, în contrapondere, sporturile pentru adulţi unde se presupune că a performat, cine a fost pilotul etc.? Scriu acest comentariu voios salutând, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tânăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz. „Mă retrag din automobilism ca să fiu prim-ministru" - declara Ponta cu un umor autoparodic de care ne-au privat cu tenacitate patefonul Boc şi balerinul mecanic MRU. În alt context, apreciind corecta exprimare în limba română a unor străini, Ponta a adăugat, glumind pe seama ruşinoaselor întâmplări de la „Educaţie": „Să ştiţi că funcţia de la Minister e încă liberă!" Într-o lume politică plesnind de tensiuni, umori şi discursuri scrâşnite, remarc cu plăcere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn că se poate discuta normal, franc, fără încruntări preţioase despre cele mai incomode teme ale guvernării. 

Radu Călin Cristea este analist politic


fatza de care traiectoria de pishetu' boului a lui cristoa pare reconfortanta, ca tot mai reuseste, din cînd în cînd (si din gînd în gînd), sa mai strecoare in fitzuica udroaiei cite'o aluzie dezaprobatoare la "presa udrista"...


7 comentarii:

Anonim spunea...

p'aceleasi metereze cu noi?

concluzia mea, nu de azi, de ieri, ci chiar de alaltaieri e ca multi dintre cei pe care-i credeam asa (y compris o gramada consistenta de la europa libera) au fost, fiecare in parte, pe propriu-i meterez. singurul pentru care garantez e cornel chiriac, iar in extrema cealalta, unul dintre marii cacaciosi de acolo (isi trimitea singur scrisori pe care le citea la microfon, ca din partea unor tineri din romania care gindeau fix ca el si erau lesinati dupa emisiunea lui absolut de cacat), max banus.

sa nu ne kkm pe noi, la europa aia libera a c.i.a. se faceau bani, domnule! bani foarte multi. si dansau aia cum li se cinta, ca nu ei plateau lautarii. au parut cinstiti, curati si uscati doar fiindca adevarul era aproape in intregime de partea vestului, iar minciuna, mai toata, de partea lagarului socialist. e comod sa te dai onest cind rostirea adevarului e cea mai buna propaganda si cam asta e tot ce trebuie sa faci.

dar, asa cum ne-am lamurit ulterior, multi dintre astia ne-au cam consternat cind au inceput sa vorbeasca/scrie de capul lor si sa se lanseze in tot soiul de afaceri si aliante politice. fiecare pe meterezul lui et pereat mundus.

as baga mina in foc ca multi dintre ei ar fi fost incintati daca nu si-ar fi pierdut obiectul muncii (din cauza de reagan-gorbaciov) macar inca, asa, fo 10-15 ani. caderea comunismului i-a cam lasat pe drumuri desi, mai mult ca sigur, patronii le-au oferit o indemnizatie consistenta de adio. falimentul comunismului a insemnat si falimentul companiei la care slugareau ei, ba chiar l-a cauzat. nu poti empatiza cu cei care te lasa fara job. intr-un fel eu ii inteleg. :-)

dupa garda veche, care avea demnitatea ei... financiara si nu accepta sa mercenareasca pentru noile salarii intrate la apa si adaptate costului vietii la Praga sau Bucuresti, au venit sacalii acoperiti si rupti in cur de bukale, gen cristian teodorescu, sa le ia locul. dar cine mai asculta europa libera dupa 1989?!

imi pare rau ca nu-mi amintesc unde am citit transcrierea unor inregistrari audio facute de securitate, discutii banale, de toata ziua, intre coposu si prieteni de-ai lui. una era facuta acasa la (parca, nu sint sigur) ion diaconescu. coposu trecuse pe la el ca sa ia un borcan cu smintina. si discuta ei de smintina venita de la tara in dimineata respectiva, de una-alta si diaconescu, sau cine era cel la care era in trecere, ii zice ca, poate, ar fi bine sa ia legatura cu cineva de la europa libera ca sa popularizeze nu mai stiu ce caz, situatie, problema. am facut ochii mari cind am vazut ce a raspuns coposu. nu-mi amintesc cuvintele, dar ideea era de lehamite si indiferenta fata de europa libera: ii doare pe aia undeva de noi; daca pot sa dea o lovitura jurnalistic-propagandistica folosindu-se de noi si chiar pe spinarea noastra, o vor face fara ezitare. nu vedea mare diferenta intre ei si comunisti/securisti si nici nu conta pe ajutorul lor.

pe cristoiu l-am studiat citeva saptamini in vremea in care, cam uitat si ignorat de lume, scria (si dialoga pe internet cu comentatorii!) pe la jurnalul national, parca. observatia mea despre "analizele" lui a fost ca gagiul are o imaginatie prodigioasa; isi inchipuie chestii, elaboreaza scenarii fanteziste fara nici un suport real si da-i cu analiza in poulatie, nenicule! labareala cap-coada in cele mai multe cazuri. nu mai citesc ce scrie decit in mod absolut exceptional si doar ca sa ma conving inca o data ca tot in stadiul ala de nauc pe halucinogene e.

plictisitu

niku_elektriku spunea...

plictisite,

eu, tre s'o spun, ii ascultam p'astia de la evropa libera si 'dupa', mai ales in perioada in care le erau preluate programele pe fm.

cred c'acuma sint total confuz, pentru ca nu mai pot deosebi p'unde presta fiecare, asa ca'i cam amestec pe rcc, 'cristi' teodorescu, shimonca, lefter, cu pora, tapalaga, trandafir, tru sau madam culcer, la bbc sau la evrpa libera.

despre bax manush eram sgur ca te referi la el inca dinainte sa'i citesc numele acolo unde il scrisesi tu, in comentar, pentru ca nici eu nu'i gustam deloc emisiunile, care puteau foarte binesa fie difuzate, fara nici o modificare, la radio bucuresti sau chiar la vorbeste moskwa.

despre dezamagirile pe care mi le'or produs, unii sau altzii, din aia vechi [in special hure - dar, terminindu'li'se banii lui bombo si 'nush', intre timp si'a mai revenit], nu prea mai am timp sa'mi dau seama, pentru ca sint coplesit de greselile greshitzilor astora noi [dintre care doar pora si tapalaga nu'mi par iremediabil pierdutzi

pe magistru' cristoa chiar nu'l mai citesc, nici macar in diagonala, 'decit' atunci cind simtz ca'i rost de ceva injuaturi la duduca si bibicul ei [mai are si d'astea canutza om sucit asta]

acuma, nu'mi dau seama unde ai ascultat tu inregistrari cu coposu.

eu imi aduc aminte ca am fost foarte mirat cind au dat 'aia' de la fosta revista tinerama, a aceluiasi bax manush si a lui bogdan teodorescu, niste poze dintr'un 'fotoreportaj' al securitatzii care ii arata pe brucan si pe voican voiculescu, care, fiind emanatzi, bineintzeles ca nu se cunosteau inainte de 'evenimente', dar se intilneau, conspirativ, p'undeva intr'o zona care parea destul de rau famata.

de atunci nicaieri altundeva nu le'am mai vazut, iar eu am aruncat toate colectziile publicatziilor postrebolutzionare pe care mi le facusem.

eu cred ca prin asta avem dovada indubitabila ca serviciili noastre sint 'zaiss', ca nu lasa sa le scape - nu'i asa?[vorba lui brucan] - nimic nici macar din ceea ce n'ar fi trebuit sa pastreze cu atita grija parinteasca, ca figliala nu poci ca sa le spui, ca ei zic ca nu se trag din secuitatea lu ceashka.

eu aveam o curiozitate 'particolera', pe care nu cred ca mai apuc sa mi'o satisfac, adica sa vaz imaginile filmate de catre tvr in noapte de 21 dec 1989.

Anonim spunea...

o alta pagina de citit:
Stenograma secretă a lui Coposu despre spălarea de creier de la Piteşti: „Pe un popă îl puneau să facă liturghie cu pişat“

https://tinyurl.com/otuk34c

Diaconescu îi explica tehnica Securităţii

Şi după ieşirea din puşcărie, Coposu a fost urmărit, pas cu pas, de fosta Securitate.
„Era urmărit din clipa în care se trezea, ieşea din casă, se urca în autobuz, se întâlnea cu diverse persoane şi până seara, când ajungea înapoi în pat. I se puneau aparate de înregistrare chiar şi în camerele de hotel în care se caza“, explică istoricul sălăjean Marin Pop. Seniorul nu ştia că e urmărit şi refuza să creadă că, tehnic, era posibil acest lucru.

„În anii ’70, la o întâlnire cu Ion Diaconescu (activist anticomunist, membru al PNŢ, deţinut politic, lider al PNŢCD, după Revoluţie – n.r), acesta, inginer de profesie, îi explica lui Coposu metodele tehnice prin care ei doi erau ascultaţi de Securitate“, adaugă istoricul.

plictisitu

niku_elektriku spunea...

plictisite,

scuza'ma dac'am citit neatent, dar, oricum, n'am vrut sa insinez ca ai fi si tu posesorul unor surse essclusive! :)

o cred p'asta cu aia 500 de securoi care erau pe urmele lui coposu, ca domn nu mai pot sa'i spun (asa e la mortzi, nu?), pentru ca i'am vazut pe cei vreo 10-15 care si'au facut de lucru cu mine, ce'i drept nu cu consecintze dramatice, pentru un cacat!

Anonim spunea...

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/pe-marginea-prapastiei-mic-curs-de-semantica-fundamentala/#more-20345
Nu ar fi rau ca oameni respectabili din capitala sa mai auda ce zice si "provincia"

Anonim spunea...

Semnez "anonim" D(M). Parca acolo la Bucuresti mai aproape de botoiul cu miere nu se poate vedea realitatea asa lucid ca din "provincie"

niku_elektriku spunea...

@ D(M),

doamna, sper ca "plagi" sa'si poarte siesi ghinion, cum vaz c'a inceput sa le poarte (la fel ca, pe vremuri, GHInION iliescu) echipelor sportive carora tzine, cu tot dinadinsul, sa le fie "suporter"!

Trimiteți un comentariu