miercuri, 1 octombrie 2014

economiști, ca să nu mai miști

dizertatzie, si prost digeratzie, despre ioconomia sotziala de p(a)iatza


pina nu demult, ma reconfortam citindu'i pe marii analisti ioconomici ai nazziei, si nu numai.

ma surprindeam facindu'le virtual cu ochiul, de cit sintem de dasteptzi, eu ca ei, ei ca mine, simtzindu'ma, cu fiecare articol citit, mai pregatit pentru sinergia belelelor care vor veni, tovarasi!

insa, de la o vreme, am inceput sa am indoieli ca mai intzeleg ceva.

o stire difuzate aseara, pe radio romunia cultural, la care n'au mai bagat cascaval, mi'a readus in memorie cum eram avertizatzi, nu cu multa vreme in urma, ca'n evropa, dar si'n sua, urmeaza sa vie'o hyperinflatzie galopanta, ca o consecintza fireasca a intrarii in functzie a tiparnitzii de bani-tramway a bancii centrale evropene (federal reserve in sua), ca urmare a politicilor ioconomice sotzialiszte a gubernarilor evropene&americane, care n'au efectoat, intocmai si la timp, reformele de tip (neo)liberal absolut necesare.

Eurostat / Teama de deflație bântuie zona euro


ca cirlig de rufe intr'ale ioconomiei sotzial-capitaliste de piatza, stiam, tot de pe la unii dintre specialistii de larg renume amintitzi mai sus, sau nu, ca putzintica inflatzie nu strica la cassa omului, ca, cica, ar da, daca e tzinuta nitzelus in friu, un brinci ioconomiei, stimulind consumul.

dar, ce te faci ca aceiasi specialisti, sau poate altzii, spun ca, dimpotriva, ieconomisirea este baza cresterii "sustenabile", ca, dac'am consuma totzi, si inca pe credit, d'unde am mai consuma?

pai, ieconomisirea ca ieconomisirea, da' cum sa ieconomisesti cind dobinzile, etc, etc, sint supt rata inflatziei, asa mica cum e ea, daca n'a ajuns direkt deflatzie, ca'n unele tzari "puternic lovite de criza"?

inseamna ca, daca ai deflatzie, cind te duci cu banii la banca, daca'i ai, ca sa ieconomisesti - nu'i asa? - in loc sa'tzi dee dobinda, dimpotriva, itzi ia?

pin' la urma despre ce'i vorba'n propozitzie?
despre "mina invizibila a pietzii", 
sau despre mina lui dumniezo, tzuca'l'as?

dracu' sa'i pieptine (zice sa nu fii nostalgic comunist!)!

si sa'tzi pui intrebari existentziale despre meaningul vietzii asteia de cacat.

the meaning off, of, of, ooooffff!


"mininci (cacat) ca sa traesti sau traesti ca sa mininci?"

care'i sensu?

"nici munca fara piine, nici piine fara munca" (piinea ingasa!)?

pai, daca "nu'i de munca", ce fac astia?

te eutanasiaza?

nu "munca l'a creat pe om"?

ai draku' creatzionistii astia!

or ne tragem din maimutza (noi romunii, cel putzin, am intzeles ca refuzam sa ne mai tragem din maimutza, ultimul curs care a avut ca obiect de studiu evolutzionismul a disparut, definitiv si iremediabil, dintre cursurile tzinute de "universitatzile" romunesti. ast'am auzit chiar azi la radio lynx), si, drept urmare, n'avem nici o treaba cu creatzionismul, deci nici cu munca?

nu mai bine ar mai "baga carbuni" la tiparnitza aia, sa nu ne doara capu'?


0$0$0$0$0$0$0$0$0$0$0$0$0$0


tot eri, tot la radio romania cașcaval, urmatoarea stire erea asta:


Energia termică furnizată populaţiei se ieftinește în Ungaria

Comentează add

de Emil Groza, Budapesta

Guvernul de la Budapesta anunță că va înfiinţa în curând o companie de utilităţi, de stat, care să asigure servicii ieftine locuitorilor.
Tarifele la energia termică livrate populaţiei se vor diminua cu 3,3 %, începând de mâine, iar guvernul intenţionează să înfiinţeze în curând o companie de utilităţi, de stat, care să asigure servicii ieftine locuitorilor Ungariei.
Anul trecut tarifele la energia electrică şi termică, precum şi la gazele naturale pentru consumatorii casnici au fost reduse în total cu aproximativ cu 20%, iar în baza unui nou proiect adoptat de Parlament înaintea alegerilor legislative, din aprilie, câştigate detaşat de Partidul FIDESZ, a fost stabilit o nouă diminuare în trepte, anul acesta, a preţurilor.
Din data de 1 aprilie s-a aplicat o reducere cu 6,5% a tarifelor la gazele naturale, de la începutul lunii septembrie preţurile la energia electrică au scăzut cu 5,7%, iar ieftinirea energiei termice a fost stabilită pentru data de 1 octombrie.

stim bine ca modelul ascuns al domnului p.m. ponta, viitor prezidente al romuniii sotzialiszde, este natzzional sotszialisztul orban, victor orban, care pare c'are un plan, cu nazzia'i de sinucigasi, spre deosebire d-l ponta care nu are nici macar un aero-plan, asa ca sinucigasii nostri n'au decit shansa sa intre pe contrasens, in urma vizitii d-lui p.m. peste ocean, sa ne mai imputzineze um pik.

**********************

hopaaa, d'abea acuma'l descoperii p'alexe, cu care incep sa rezonez din ce in ce mai tare!


Prietenul Paul Dragos Aligica speculează, ca în fiecare octombrie, căutând să anticipeze cine va primi anul acesta "Premiul Nobel in Economie".
Aaaah, cum meritã terfelit acest mincinos „Premiu Nobel pentru Economie”… In realitate, nu e deloc un premiu instituit de filantropul Nobel sau de fundația care îi poarta numele, ci un cec acordat de Banca Suediei in acelasi timp cu premiile Nobel propriu-zise.
Urmașii lui Nobel nu încetează să protesteze că numele familiei lor e folosit pentru a justifica această obscenitate.
Au dreptate sa protesteze. In realitate, dincolo de discursul lor obscur si pretențios, economistii ghicesc, statistic, la fel de mult cât o simplă vrăjitoare. Numai că aceea, cand se inșeală, nu ruinează jumatate din planetă, ba pe deasupra mai și știe să vindece de deochi.
---


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu