marți, 9 septembrie 2014

pina sa'i deconspire pe candidatzii ofitzeri acoperitzi, domnul al nostru, ca bardu', presedinte se cam autodenuntza, din nou, in cazul anchetii care o afecteaza pe duduca

blajinu. tolontan a devenit o tzinta piept

aproape ca'i inutil sa'l intrebi de unde este asa de la curent cu mersul anchetii (las ca'l intreaba turcesqiu, cind s'o coace, cum o sa'l intrebe si care'i "baza legala" a deconspirarii acoperitzilor de catre o persoana care, in mod normal, n'ar trebui sa'i stie)

(...)

"Cazul Voiculescu e parte a sistemului incenuncheat, banii de la Crescent transferati, un trust media utilizat impotriva statului, institutiile care nu au fost obediente au fost pulverizate. Asta e sistemul, reminiscentele vechi care s-au transferat si generatiei noi si s-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important."

(Robert Turcescu insista sa afle despre cine este vorba)

Am mers prea departe, desi e o realitate

(si'a muscat limba)
(...)


Despre Monica Macovei

"A fost necinstita cand s-a dus sa faca sluj la Blaga si acum i-a intors spatele
Aveti explicatia de ce cand am putut nu am mai pus-o ministru al Justitiei. A plecat o data cu scoaterea PDL de la guvernare, in 2007, si in 2009 cand am putut sa punem un guvern PDL nu am mai invitat-o. Are carente consistente, trebuie sa te uiti sub poleiala..."


(...)

domnu' tismaneanu, domnu' liiceanu, ce zicetzi, dom'le?

ps

aoleo, cica s'a luat si de casssele lui iohannis, minca'tzi'as!

vorba lui: "te cam face sa te intrebi daca nu si-a pus cumva mana in cap precum chelul"


"Basescu a cautat aseara sa para mai important decat e, inca puternic, in carti, capabil sa faca jocurile, nu un presedinte aflat in ultimele doua luni de mandat, cazut in ridiol cand deschide gura pe teme politice interne. Toate amenintarile sale cu deconspirarea unor fosti ofiteri, faza cu plicul pentru a sublinia importanta avuta in negocierile de la Bruxelles (probabil reala), amenintarea ca daca va fi suspendat ii face praf pe toti, in fine, umflarea asta in pene a avut ceva asa, intre comic si jenant. O incordarea de final a unor muschi cam flescaiti, inainte de a ajunge pe bancuta opozitiei cam izolat si singurel. Pacat ca nu realizeaza, pacat ca termina asa, a facut destule lucruri bune.

PS: Si tot nu vi se pare ca lucreaza cu spor pentru Victor Ponta cand darama toata dreapta si propune PSD-ului sa se bata cu Elena Udrea, monstenitoarea lui in politica?"

6 comentarii:

Anonim spunea...

am citit si eu cite ceva pe tema asta, a ofiterilor acoperiti de care zice basescu, si sint cam in ceață. stie toata lumea ca animalul asta exista prin ambasade, sub forma de corespondenti de presa sau pulifrici in reprezentante comerciale, culturale etc. prin tari straine. toate guvernele practica spionajul in strainatate. dar sa ai ofiteri acoperiti pe intern mi se pare bizar. de cine te feresti la tine acasa, cu legea de partea ta, cu telefoanele ascultate, cu puzderia de turnatori (care nu au de ce sa fie ofiteri) ieftini ca braga?

m-am intrebat, si nu cunosc raspunsurile la intrebarile urmatoare:
1. exista ofiteri acoperiti in romania, in partidele politice? e legal? au dreptul serviciile sa se bage in asa ceva? daca da, atunci de ce dreaq mai vorbim de politica, politici, stat de drept, alegeri? inseamna ca avem oligarhie, nu democratie, adica un mic grup obscur in spatele scenei care scrie scenariile si regizeaza toate spectacolele pretinse a fi lupta politica.
2. daca e legal, presedintele are dreptul sa ii stie? si daca da, vorba ta, care-i baza legala sa-i deconspire? mai e si altcineva care ii stie? mai poti vorbi de acoperire cind te stiu si altii decit seful tau direct?
3. unul care e (legal) ofiter acoperit poate (legal) sa iasa in fata cind vrea el si sa zica "io sint ofiter acoperit"? mai mult ca sigur ca nu. in cazul asta, basescu incearca sa-l faca pe vreunul sa iasa din joc de frica deconspirarii. nu cumva asta a fost in chestie si atunci cind draga stolo s-a retras lasindu-i basescului cale libera? daca e asa, cum a ajuns base presedinte si pe cine a reprezentat el de fapt in postul respectiv vreme de 10 ani?

impresia mea e ca tipul ar trebui luat la suturi de toti cei bagati in afacerea asta cu alegerile de pres. dar cu intrebari pertinente si cu cereri imperioase de clarificari, nu cu prostii de felul injuraturilor, metaforelor, comparatiilor si al alor figuri de stil infantile a la ponta. sa spuna ce stie, daca stie ceva, ori sa taca dracului din gura si sa inceteze cu mahalagismele, santajele, aluziile si comportamentul asta de mafiot in interesul exclusiv al proastei din plescoi.

ce-o sa zica tismaneanu a propos de tratamentul pe care base i-l aplica macoveicei? ori va tacea, ori, mai probabil, se va "delimita" definitiv de base. in fond, pentru el, basescu a fost doar un tovaras de drum de care s-a folosit in interes personal. cum s-a folosit si de iliescu si, pare-mi-se, si de constantinescu. de-acum, la ce i-ar mai putea fi de folos?! dpdv politic basescu e un dead man walking (asa ii numesc americanii pe condamnatii mergind din celula spre locul executiei).

plictisitu

niku_elektriku spunea...

@ plictisitule,

hai ca mi s'a oprit curentul pentru citeva secunde si asa mi s'a dus in neant ceva care se dorea un raspuns la matale.

incerc sa'mi aduc aminte ce am scris acolo...

deci, imi aduc aminte, in legatura cu amenintzarile prezidentului, ca, la un moment dat, parca dupa debarcare, inclusiv mihai razvan ungureanu se referise straveziu la acoperitzii care s'ar afla, abundent, in parlamentul rusinii nazzionale.

lipsa de mijloace specifice, respectiv coae, l'a facut pe mru s'o lase ca'n gara, probabil ca si de frica de a nu fi tras la raspundere, c'o exista la lege si ceva prevederi in acest sens, iar cu serviciile nu te joci, decit daca esti, putzin sau putin, diktator.

d'l prezidente s'ar putea sa blufeze spre a fortza suspendarea, care i'ar veni ca o manusa, daca nu ca o matusa, pentru ca el are, banuiesc, si alte insarcinari, pe linga scopul principal de a'l scoate pe ponta succesor.

acuma, indiferent cine si cum s'ar retrage din cursa prezidentzialelor, pe indiferent ce motive, replica de "v'am spus eu!" a lui basescu nu poate fi decit de la sine intzeleasa, pentru ca nu cred ca va indrazni sa faca devoalari adevarate, " cu acte" (nici nu prea cred ca exista acte pentru asta), fara o acoperire legala, doar daca imunitatea nu cumva este extinsa in pactul de coabitare si asupra acestui aspect.

asa, sa dee din gura, nu stiu cine l'ar mai baga in zeama.

si, vorba lui cetepescu, s'a mai auzit ceva de cei doi - trei lideri politici sau ziarijdi care ar fi membri ai serviciilor, romane sau straine (in afara de dumitrul tinu, care a parasit, suspect de benevol, terenul ostilitatzilor)?

cetepescu stie mai bine ce si cum, dar nu vrea sa zica!

iar despre delimitarea tismaniana, ma chiar indoiesc c'ar putea aparea, nu de alta dar duduca, pusculitza babachii, pare a avea ugerul destul de plin (sa nu ne pacalim singuri, nu putea s'o sprijine direct "pe dinsa", pentru ca 'telectoalii astia au si ei dignitatea lor!).

Emigrant spunea...

Carnat elektrik, in cacaz ca nu ti se duce iar curentu in apartamentu ala al tau confort de dreapta neocon, bai deci as vrea sa te concentrezi puternic asa, cat poti tu de concentrat in creerasi tai de simpatizant de dreapta neocon pe gratis si sa-i intrebi ceva pe gunoii astia stralucitori din blogrolu tau, deci intrebarea care ezte asta:
ati pomenit-o vreodata pe femeea asta sa minta?
Stiu ei care femee.
Hai Mahlzeit, spor la curent alternativ si hai siktir!

niku_elektriku spunea...

emigrante,

scuza.ma ca te intreb (nu te bag la spam de data asta, ca tot degeaba te bag,.blogspotu dovedindu'se mai greu de cap decit il banuiam), tu dece suferi atita? ca eu stiu ca ma distrez scri'nd aicea

tu?

oi fi si tu din descoperitzii lu basescu?

Anonim spunea...

sint surprins ca nici unul dintre candidati nu se simte calomniat cind basescu arata cu degetul inspre ei (ca grup) si spune multimii de gura-casca: "unul dintre astia e ofiter acoperit". pai, eu as muri cu el de git. sau macar as angaja un avocat sa se ocupe de problema cu mijloace specifice.

mda, cu tismaneanu e incurcata. s-a vazut si in clipul ala cu andosarea ca era cu spatele la zid nu doar la propriu, ca s-a pozitionat cum s-a pozitionat dintr-un fel de disperare, cam la plezneala, (probabil din lipsa de informatii subterane) si ca si-a facut multe calcule inainte sa sara in cap. frica de consecintele unei optiuni proaste l-a facut sa apeleze isteric la colegii lui, intelectoalii, sa facaca el si sa sara si ei in cap in vagonetul macoveicei. de iese prost, macar sa fie intr-un grup mai mare.

nu ti se pare, dupa disperarea cu care se agita, ca gagiul pare cam panicat? sa fie oare niscai chestii care il inspaiminta in caz ca iese cum nu vrea el? ii diminueaza solda aia de la langley pentru care slugareste daca nu mai are conexiuni la cotroceni?

daca sint io paranoic in cazul lui, inseamna ca baietul asta nu poate - de la natura - sa stea dracului in banca lui. asa functioneaza el. il maninca tot timpul in cur de ce se intimpla in romania si trebuie musai sa-si exprime opinia savanta. de parca ar avea vreun impact electoral pozitionarea lui.

se baga singur in seama. vorba nu stiu cui: in romania se da mare cu profesoratul lui de la maryland (cind dracu profesoreaza, ca e 7/24 pe contributors? si cum a ajuns profesor acolo cind el are o diploma de sociologie marxista de la univ. buc. care valoreaza fix un cacat?), iar pe hamericani ii ameteste cu vitejiile lui din lumea stiintifica, ca alt fel nu pot sa-i zic, si politica romaneasca.

articolul lui tapalaga, din care ai citat, e corect. cum foarte inteligent am subliniat si eu, :-) , dpdv politic basescu e un dead man walking. si, in plus, cum zice tapalaga, cazut total in ridicol. insa nu numai "cand deschide gura pe teme politice interne", cum tine el sa precizeze. la fel de prost a gestionat basescu si politica externa. banuiesc de ce zice tapalaga cum zice, foarte atent la exprimare: dupa cite stiu a fost unul dintre ziaristii alesi pe sprinceana si invitati la ambasada usa ca sa fie prelucrati, serviti cu prajituri si "capacitati" de nuland, nebuna de la washington, moment istoric dupa care o anumita parte a presei, serviciile si postacii lor, ministerul de ext, cu basescu mot peste toti, au intors, ca la un semn, toate tunurile inspre putin si da-i si lupta! la ce plm iti trebuie sa te invirtosezi in contra lui putin si a rusilor, ca neam, la gramada, punindu-ti toate ouale in cosul unui imperiu in declin cind aia care chiar au motive sa ii urasca pe rusi (nemtii) sint pragmatici si prefera sa se uite inainte, nu inapoi. sa faca comert, nu sa urce pe baricade si sa agite steaguri de lupta? si la fel fac si ceilalti vest-europeni. ne-am gasit noi si estonienii sa tropaim alaturi de prietenul si aliatul nostru, elefantul american. sa vad cum ne descurcam cind vor face americanii pasul la ofsaid.

p.s. despre felul cum stiu americanii sa "capaciteze", vezi istoria pacificarii irakului cu avioane hercules umplute cu cutii pline cu bancnote de $100 noi noute (strategia victorioasa a lui petraeus).

plictisitu

niku_elektriku spunea...

plictisitule,

domnul tismaneanu ar trebui sa aiva viitorul asigurat, acolo, peste balta, pentru ca se vor afla iarasi la mare cautare "kremlin ologii", d'aia nu'i pricep nici eu voluntarismul obositor si devenit ingrozitor de previzibil.

probabil ca e platit destul de rezonabil la kilometrul patrat de rumegus pixelic.

o fi foame mare'n america aia a lor, daca pina si d-l ambasador gitenstein i'a gasit calitatzi domnului p.m. ponta, dupa celebra lui declaratzie cu debasificarea.

si tinind cont de principiul "it's the economy, stupid", inseamna ca americoii au informatzii ca mai e de supt prin preajma, ca si ei vor sa suga de la noi, nu numai noi pe ei, c'altfel n'as pricepe d'unde atita chichirez gilceava pentr'un teritoriu, ca tzara nu poci sa'i mai spui, pe care mai toate imperiile au tzinut sa'l cucereasca, dar pe care l'au parasit mai intotdeauna, scuipindu'si in sin si boscorodind.

Trimiteți un comentariu