joi, 21 ianuarie 2010

in tzara flacarii viole(n)te (sinecu)risti sa existi

vad ca flacara violenta avu efecte taman in tabara blogerilor de larga respiratzie (gura la gura), in rindu' carora ma precipitam si io sa intru...

intrarea fu glorioasa (in top one thousand din chestia aia absconsa numita "ze list"), da' a dracu' de meteorica.

nu putui striga: clipa, stai !

sa'mi fac o poza...

avui aceasta scurta senzatzie de catifelare mai ales gratzie d-lui patrasconiu (si citarii de catre d-sa a citarii mele dupa otv, care l'a citat pe d'l agarici, car'a citat, la rindu' sau, o 'nregistrare, pasata si aceasta, zice agarici, de un popa, care n'a mai citat de la cine o avea) si adrian paunescului inspumat de recunostintza bucurestenilor in decembrie 1989.



deci, ca sa nu'mi pierd ideea (lucru teribil de lesnicios in cazu' meu), odata intrat in acest veritabil pantheon al flecarelii si aflatului in treaba (aici sint autocritic), s'a produs, si in cazu' meu o destindere, un sentiment de bine metafizic, ce s'ar traduce (cred ca in spanioleza), printr'un titlu al unui film sud american vazut de mine p'in pubertate - si care mi'a cam marcat evolutzia ulterioara - "LA FIACA"...

in re-re-traducere romaneasca asta ar insemna ceva de genu' "lenea"

o lene terebela ma cuprinse si pe mine odata ce aliodor isi 'ndrepta energiile spre postanacul (vinatoru' de posturi, adeca) geonel si'a lui trupa de subrete social liberale.


constat cu neplacere ca dupa ce am cautat indelung finalu' filmului respectiv, si care m'a marcat cel mai mult, acesta e cenzurat cu nerusinare ! de fapt ce a putut fi vazut pe televizia romana a sfirsitului anilor 60, anume o flegma bogata adresata obiectivului aparatului de filmat, nu poate fi vazut pe liberu' internet al anului 2010...

scena cenzurata ar fi fost o reprezentare foarte autentica a reactziei mele la tot ce se'ntimpla p'ale noastre meleaguri.

nu'i haios pin' la Dumnezeu, si dincolo de El, ca ezotericii care ne conduc, sau care doresc sa ne conduca, apeleaza la FMI pentru neste amarite de miliarde, cind, foarte bine, ar putea sa faca reprize de pase magice asupra resorturilor ioconomice natzionaletze, pina'ntr'acolo incit sa'i depasim barem pe americani, care, se stie, 's cei mai prosti oameni din lume ??



s'apoi, daca, prin absurd, nu le'ar reusi asta, n'ar fi mai la 'ndemina sa'si canalizeze fluxurile energetice spre satisfacerea terebilei pohte de mai bine a populimii nevolnice si nazuroase ce vietzuieste impreuna cu ei pe aceste teritorii ?

dac'ar putea sa fie asa de bine, de ce draku e asa de rau ?

da, stiu !

desi o pot face (doar "se stie" ca deja au facut'o, nu ?) prefera sa ne lase sa ne batem intre noi ca chiorii pentru iezistentza zilnica, fiecare in cautarea unei (sinecu)risti da' cistigi, pentru noi si famiglioanele noastre, in veacu' vecilor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu