luni, 4 ianuarie 2010

rogozanu si fratzii roncea, sau ocolu' blogosferii in 40 de grade

ce legatura poa' sa existe intre fratzii roncea, acesti arhangheli nervosi de aripa dreapta, si stimabilu' costica culturalu' de icra stinga ?

pai legatura e intrinseca pentru ca pe totzi astia i'am prizat extensiv in acest inceput de an intre reprize de sarmale, piftii, caltabosi, plus "tzuicile" asociate, mai ales astea din urma avind contributzia decisiva. ca asa face omu' cin' n'are ce face: se scarpina'n cur si'i citeste pe clasici.

asa ca aflai cu infinita satisfactzie ca victor a depasit binisor milionu' de "unici", intre care, la loc de cinste, zice, m'as inscrie si io, da' nu'mi dau sama pa moment in ce categorie ma'ncadrez: in aia a pretenilor sau in aia a dusmanilor ?! ca pe cit de mult ii impartasesc abordarile in unele privintze (vezi evocarile despre propria'i prezentza pe baricadele revolutzionare, sau atitudinea legitima fatza de cuplul contorsionisto-mafiotic chireac& srstanescu), p'atit ma face sa ma retractilizez instantaneu cind ii sesizez derapajele fatza de anumitzi 'telectuali asa zis "publici".  nu ca astia ar fi neprihanitzi, da' tontusi (vorba AVP-ului), dupa ce ca sint mai rari ca anemonele pe cimpiile inzapezite ale patriei... le mai dam si la cap in stilu' "romaniei mari" a anilor nouazeci.

asta'i si problema mea cu fratzii roncea. mi'e sa nu devina, daca n'or fi devenit (ca nu'i urmaresc asa de constant), masina de spalat rufe murdare a basescului  cum vadim era a iliescului. si mai ciudat e ca cei terfelitzi sint si sprijinitori basescieni declaratzi, asta ne mai intrind in logica vadimiota, ca ala barem ii injura pe dusmanii lu' ilici... 

la antipatie fatza de un tismanesky (!), patapievici, plesu, mihaies, si car'or mai fi, fratzii se potrivesc cu ultramodernistu' cooltural costica, cel care are aspiratzia, de stinga, cam mica... 

si cu asta's d'acor', cit poci io fi, ca avem cultra pa care'o avem, provinciala si insignifianta, populata de putzintissime personalitatzi autentice, si alea nu prea "harnice" la scris, ancorate, de multe ori, nu in ultimele curente "la moda". da' tomnai in aia care's mai "rasaritzi" din tot galantaru' te'ai gasit sa dai mai cu sete ? ca's "la putere", adica au prins neste posturi, unii dintre ei, in loc sa le lase pe mina unora ca razvan theodorescu sau paunescu (ca ungheanu deceda, saracu) ? sau ca nu esti tu "ideologic" pe linie cu ei ? asta'i viatza ! ce sa'i faci ?  nu poci sa'tzi croiesti o careera doar luind "nu"-ul ionescian drept reper, daca n'ai si tu nitzica "carnitza" pe tine. vaitindu'te ca te 'nrobesc bancile, si'ndemnind la "lupta de clasa", tu plasindu'te cit potzi de confortabil in trendu' aspiratzional al mogulului.

in rest, bine ca nu'l vrea pe sassu jos, c'altfel ar fi 'ncurcat'o ala !

2 comentarii:

Theo-Phyl spunea...

Nikule' superb, de zile mari baiatule. La mai multi unici :)

Dan Badea spunea...

acu daca tot ai fluierat in biserica, macar fa-mi si mie placerea si citeaza-l pe aligica. citeaza-l si sa vezi calareala ce-ti iei de la roncea ala micu! sa vezi urgie!...sa vezi, frate, salt inainte la jugulara!...
d'aia zic: in miscarea asta ordonata a electronilor cumsecade, pe vrej, nu gaseai si dumneavoastra (ca altfel nu pot sa-ti zic!), un alt negativ decat ala micu'? un proton acoperit, cevasilea, sau un neutrino cu gusha?

Trimiteți un comentariu