marți, 4 mai 2010

fetele "noastre" de la oltchim, nu de la apaca


cu toate ca am depasit cu brio faza reumatismului rebolutzionar de inceput de ani noozeci, cin' fetele de la apaca nu vroiau valuta lu' coposu' (boşorogu' fara dintz vor sa fie preşedintz), preferind sa "le phuta" petrica "omu' fara git" roman, iar rabotezistele de la umeghebe faceau ordine pin' piatza universitatzii, azi continua sa vietzuiasca in sufletzelu' si mintea noastra hodinita multa furie inabusita in balele celui mai gretzos conformism, atita cit sa ne crepe vena'n cap, da' numa' cin sintem singuri, noi cu mircea badea, noi cu cretzuleasca, noi cu tolontan, noi cuuuu...
asa'i si in cazu' fetelor "noastre" de la oltchim, intrate in proprietatea noastra unica si indivizibila, pe care n'o'mpartzim, cu nime', m'a'ntzelegi ?
ca tragem palme !

bine directzionatzi de presarii nostri, sportivi, in cazu' de fatza, ne ies bube dulci pe noi de obida cum "de'ndrazneshte" politrucii sa ne rapeasca exclusivitatea'n amoru' asta dezinteresat, gen "la placinte inainte", "ori invingem ori muritzi", si alte floricele de frectzii de care numa' noi sintem in stare.

o fi o enigma de cum "se exista" o asa echipa fenomenala finantzata taman d'un combinat falimentar, si de stat pe deasupra, (ca pe dedesubt mai stim si noi...)?

pai d'aia'i stat: sa aibe !

sa ne tzina combinatele, echipele din toate ramurile posibile, sa deie ajutoare la sportivi, muncitori, 'telectuali, pensii babane la toata lumea de la trei'ş'cinci de ani incolo, da' far' sa plateasca, dom'le, nime' dari si impozite, pen' ca, se stie, statu'i cel mai prost administrator, nu ?

ca de ce nu "construieste", dom'le, sali de j'de mii de locuri, stadioane holimpice, piscine, bazine, si alte masline ?
iar cin' s'apuca sa faca freo una, ca de ce eşira, dom'le, asa scumpe ?
ca in hungaria, d'o pilda, se fac patinoare acoperite de zeci de mii de locuri la pretz de garsoniera in berceni.
pai nu'i clar ca basescu e de vina ca pe o garsoniera'n berceni se cere cit pentru un domeniu cu castel in frantza ?

hai sictir !

hai oltchimu' !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu