luni, 31 mai 2010

rezolvarea crizei, metoda oteve


nu stiu care mai e stadiu stringerii de semnaturi de catre fanii oteve pentru aplicarea in romanika a metodei cojocaru de salvgardare ioconomica.
la un moment dat se strinsesera 873000 semnaturi pentru legea otv care va aduce romanilor 20000 euro, per capita, sau copita, nu stiu bine.

tudor barbu, binecunoscuta noastra cunostintza din 'nainte de robilutzie, ca si den vremea mineriadelor (plus o perioada in consiliul de administratzie al tvr, propunere penele), isi asumase aceasta nobila misie, cea de a'l readuce in memoria colectiva pe constantin cojocaru (parca asa il chema), cel care mai propusese imediat dupa "miscarile din decemvrie" ceva asemanator.
era perioada reumatismului rebolutzionar, in care aparuse si anghel rugina cu propunerea d'a folosi argintu' ca etalon monetar.
l'au facut, in cele din urma, academician si pe rugina asta, dupa car' l'au lasat in plata domnului (cre' c'a si dat coltzu' intre timp).
pe cojocaru nu l'au facut, inca, academician, da' timpu' nu'i trecut!

habar n'am in ce consta metoda lui salvatoare, si nici nu vreau sa aflu (probabil ca'i tot un fel de cuponiada); ce mi'a atras atentzia, in afara de numaru' mare de dornici d'a fi improprietaritzi, e asemanarea dintre numele initziatorului si un nene care folosea un tratament ciudatzel, cu neshte antene circulare amplasate pe cap, si care se numea cojoterapie (popularizat, la timpu' lui, si de nenea paunesco).
asa ca n'ar strica sa incercam si o combinata din metodele astea minune.
sa numim un prim ministru cu antena de bulgari, pen' c'am intzeles ca bulgarii's ceva mai putzin bagatzi in cacat ca noi, si mai au si un ministru de finantze fost sef pe la banca mondiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu