luni, 13 septembrie 2010

fahrenheit 451 

daca funeriu ar supravietzui politic si la neste viitoare remaieri gubernamentale, posibile si probabile daca pedeleii ar dori sa'si asume "pin' la plăsele", cu largu' concurs al opozitzionismului de gipscarton, toate organele, mai mult sau mai putzin erecte, introbagate si extroscoase, p'in diferite orificii (pe linga alte beneficii "mai lucrative" ale ramasului in frucea bucacelor), asteptind victoria finala din capu' locului, recte, buza gropii de gunoi a historiei, atunci, zic, POATE, funeriu ar mai reusi sa sal(i)veze ce'o mai raminea neaglutinat in ceea ce se vede de p'acu' ca reprezinta chestia aia ciudatzica, mica si neaaagra, careia ne 'ncapatzinam a'i atribui denumirea generica de viitorime a nepotzilor copiilor copiilor nostri, in veacu' veacului, cu totzi zamolxişii si deceneii in corola.

asta numa' daca l'ar lasa careva acolo freo doo-trei madate consecutive, uitindu'l incuiat in birou'...

si cum se ezista lucruri care se poa', si lucruri care nu se poa', asta n'ai s'o vezi, maria ta !

asa ca impresia buna ce mi'o lasat'o saptamina trecuta, atunci cin' l'am vazut, iar, la televizor (la nasu' pupinbasisit !), o sa ramiie precum o boare (o fo'? no fo ?), in calea urgiei cataclismic-sindicalizde ce'o sa'i manince capu' in cele din urma.

betesugurile batrinetzilor ajungindu'ma din urma, iaca trasnae ca nu'mi amintesc, acu' pă moment, daca "arzatoru" subect "papusile lu' handicapatu' de funeriu" a fost si el abordat, ca asta'i "clou' zilii", maruntzit cu spor de tot felu' de reprezentantzi politici ai popo'ului cel mindru si viteaz, da' care nu se da'n lătúri sa'si scoatza (daca nu curge, pica) certefecat de handicapat in proportzie de messe, cit mai multe messe.

corectitudine politica ?

vax albina !

cin' o zbura porcu' de paunescu...

ne place al dracu' sa'i batjocorim pe semenii nostri cu dizabilitatzi reale, fie ca's ei antipaticii de pe lume (vezi acu' vintu, sau prigoana...) , ori nu, ca sa renuntzam la o asa nevinovata "bucurie", si pentru asta sintem in stare sa luptam cu indirjire ca sa le'o transmitem, ca p'o mostenire inestimabila, si copiilor nostri.

asa ca, funeriuleee, lasa'neee, lasa'neee !

apropo: am 'ntzeles ca papuselele nu se prea se fabrica la arad, dom' raho, si nici nu crez ca vor ajunge sa fie achizitzionate freodata, data fiind minia proletara in functziune, si nici nu stiu dac' ar fi bine sa fie, ca nici educatoarele nu's mai breze ca restu' populatziunii.

antipatia asta stirnita de dom' funeriu (nu doar din motive politice) e oarecum paradoxala, gindindu'ma la valu' de lamentatzii provocat de neincluderea lui pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, totzi sarind (inclusiv io) de cur in sus ca un hom "de o astfel de valoare" e depunctat in favoarea unor nulitatzi cu tzitze, precum willy brindza, sau altzii.

mi'am adus aminte de ce pornisem, de fapt, sa scriu despre el azi (niciodata nu'i prea tirliu, nu ?). la emisiunea de saptamina trecuta intervenise telefonic si madam androneasca, simtzindu'se lezata de acuzatziile lu' funeriu ca s'ar fi folosit de pozitzia de ministru ca sa'si favorizeze politehnica bucuresteana unde era (si) rector, pe linga ca'i coautoare, alaturi de ministru' marga, a minunatelor realizari obtzinute ca urmare a reformelor succesive din ultimii zece-cin'spe ani.

doamna rector/ministru l'a contrazis, in privintza investitziilor de la politehnica, zicind c'a alocat o mare parte din bani pentru terminarea unei grozave bilblioteci, alea, alea, la care, dac' imi amintesc bine, a sarit "nasu" cu o replica "creatza" ca ce'i mai trebe o cladire pentru biblioteca, in mareatza, si futurista, epoca actuala, cin' ezista cartzi in format electronic.

madam andronescu a prins replica din zbor si i'a returnat'o:

pai, nu, ca nici noi n'am mai facut biblioteca !

am alocat cladirea altor destinatzii...

gro-zaaaav !

ză end !

viitor de aur, etc...


ma gindesc cu groaza ce destinatzii vor mai gasi pentru "noua" cladire ceausista de pe chei a bibliotecii natzionale, ce capata "fatza" de sticla si aluminiu butaforic pe zi ce trece.

ca acusica vine androneasca la loc.

sau birchall ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu