marți, 21 septembrie 2010

despre un discurs iepocal, inca nerostit, al prezidentului

incerc sa'mi imaginez ce ar putea spune mr basesco in discursu' programat a fi tzinut, azz in juru' orelor cin'spe trecute fix, in fatza camerelor, dezumflate, reunite ale parlamentului romuniei capitalizde multilateral dezvoltate.
avindu'i in fatza, de la pupitru' (mult prea) 'naltei institutzii, pe componentzii coalitziei ce alcatuieste actualimente majoritatea parlamentara, pedelisti, udemeristi, uneperisti, precum si pe reprezentantzii minoritatzilor, daca n'or sa prefere sa stea la bufet in perioada aia de timp.
pesedistii si penelisto-pecistii se vor abtzine de la prezentza, scutindu'l pe prezidente de tropaiturile si huiduielile ce i'ar fi fost harazite dac' acestia s'ar fi prezentat, lasindu'le celor prezentzi privilegiu' d'a se manifesta, aidoma, in gind..
deoarece vadim tudor e membru al parlamentului evropean s'ar putea sa lipseasca si el, frustrindu'ne de spectacolu' defilarilor cu cearsafuri infatzisindu'l pe diktator dincolo de gratii, desi, nu'i exclus, s'ar putea sa'i preia altcineva initziativa, eventual ceva pedelisti nemultzumitzi (de ce nu berceanu ?).
despre tematica ce o s'o abordeze, putem bricola linistitzi, asa a devenit de previzibil imprevizibilu' basescu.
o sa pledeze pen' austeritate bo-boc, ce asa de bine se aplica la noi c'ar necesita, de urjentza, un nou imprumut de la femei, daca reusesc sa'i mai pacaleasca inc'o data p'aia.
dobitoci sa fie sa le mai dee, ca doara lupta intensa in parlamentu' romuniei e pentru majorarea unor pensii alimentate dintr'un bujet din ce in ce mai subtzire, iar mareatza masura de austeritata reprezentata de reducerea salarelor de la bujetari cu doo's'cinci la suta e pe cale sa expire cu subces la finele anului, ca nu crez ca nou' ministru politruc al finantzelor o sa aiva atita singe'n instalatzie sa o continue, chit ca'i doar o caricatura de masura.
s'ar putea ca prezidentu' sa pledeze, iar, pentru solidaritate, solicitind clasii politice sa se sacrifice, lucru ce'o sa produca o foiala nervoasa printre cei prezentzi; s'ar putea sa faca apel la luciditatea opozitziei, absenta, pentru a prezenta programe sustenabile d.p.d.v. oeconomic, si nu lozinci, si ca, in absentza lor, n'o sa'i cheme la gubernare.
lucru ce'o sa fie primit cu aplauze si ovatzii, in fatza televizoarelor.
apoi, o sa readuca aminte desp'e rezultatele referendumului pentru parlament uninominal, la care cei prezentzi, impreuna cu absentzii, se vor scobi intens in nas, si'si vor elimina unele resturi alimentare dintre dintzi.
in sfirsit, o sa faca vorbire despre sistemu' uninominal pur si dur, intr'un singur tur, sau, treaca de la el, in doo tururi tocite de scrutin.
moment inaltzator la care coalitzia gubernamentala o sa sara, impinsa ca de un nevazut resort, literalmente din fotoliile comode de piele, pentru a'si manifesta 'ntreaga stima si recunostintza, eventual insotzite de rosii clocite si oo borshite.
daca s'ar putea sa ma insel in privintza ordinii in care vor fi abordate, punctal, temele , cre' c'am reusit, in schimb, sa previzionez destul de exact atmosfera din vasta sala.

si senzatzia de frectzie cu "diana" la picioru' de lemn al lu' prigoana.
==================================
am uitat sa iau in considerare prezentza la balcoane a unor reprezentantzi revoltatzi ai diferitelor classe si categorii sotziale, care'si vor aduce aportu', prin vuvuzele, megafoane, scirtziitori, la 'ntregirea imaginii de lucru manual a intregii adunari.
semn c'or vinit apocalipsurile:
 Apocalipsa, acum
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Luni, 20 septembrie 2010, 23:58 Actualitate | Opinii

Adevarat va spun voua, vine sfarsitul. Am vazut, luni seara, semnele vremurilor, la Realitatea TV. Fiarele s-au imblanzit si umbla printre oameni. Lumea s-a sucit cu susul in jos. Dan Voiculescu, imbracat in blana de oaie, alerga dupa lupii coruptiei. L-am vazut cu ochii mei la televizor, in plina actiune. Facea un fel de ancheta cu implicatii globale. I-a scris procurorului Statelor Unite, a povestit cum se tine scai de Predoiu sa ceara numele celor care au varat in buzunar comisionul de la Daimler Crysler pe autobuzele vandute in Romania. Suspansul n-a tinut prea mult ca moderatorii au si cerut sa fie contactat Videanu. Tenace, dom Profesor si-a expus apoi planul caritabil: sa ia banii de spaga si sa-i toarne (pardon de expresie) intr-un fond de pensii, sa-i intoarca la popor, la romani.​
Motto: "Lupul si mielul vor paste impreuna, leul va manca paie ca boul, si sarpele se va hrani cu tarana" (Isaia 65:25)
Lupul si mielul vor paste impreuna. Iata-l pe Dan Voiculescu uns cavalerul anticoruptiei transatlantice, mama bugetarilor raniti de Basescu si Boc. Se fac, azi-maine, 666 de zile de cand preacinstitul Felix a fost rastignit de pretorienii Marelui Satrap si trimis la judecata pamanteasca, sub acuzatia ca a cumparat vreo patru hectare de teren in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. Detalii aici

Sarpele se va hrani cu tarana. Varanul, cum i se mai spune dupa vorba suierata, cu pamanturile altora.

Leul va manca paie ca boul. Iar Vantu, temporar, nu va mai manca nimic. Tariceanu a strigat in Parlament tot ca dobitoacele din Cartea Sfanta: "Vreti solutii, haideti ca va dau, incropite acum. Va spun cateva, repede notati-le. Romtelecom, Hidroelectrica, Petrom, Romgaz, n-aveti bani, da? Ce faceti cu datoriile Rompetrol? (...) Anulati contractele de vanzare de gaz natural ieftin la prietenii si clientii dumneavoatra. Vreti sa va mai spun? Listati Fondul Proprietatea la bursa sa puneti economia in miscare".

Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce spune. Pe cand era premier, scria ravasele roz, parfumate cu petrolul lui Dinu Patriciu de la Rompetrolul cel inglodat in datorii: "Draga Traiane, 1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?".

Adevarat va spun voua, apocalipsa e aproape. Care-i mielul, care-i lupul? Ne uitam ca boii la televizor, iar unii chiar cred ca lupul paste impreuna cu mielul, ca leul mananca paie si ca sarpele se hraneste cu tarana. Rezulta clar din ultimele sondaje.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Mai, Nikule... Nu cumva chiar tu i-ai scris discursul tovarasului? De fapt.. nu cred. Daca i-l scriai tu avea stil si umor. Dar sa stii ca a zis exact ce ai scris tu pe-acilea.

Nu trebuie sa te certi cu R. In lumea voastra, portocalie, culmea e ca aveti amandoi dreptate: si el care ii acuza pe ai lui Soros, si tu care nu dai doi bani pe politruci. :)

niku_elektriku spunea...

bre, ne monitorizezi ?
'ncepe sa'mi fie frica...

Trimiteți un comentariu