duminică, 19 septembrie 2010

venim la gubernare !

gargara de le televizii e pentru papagali (si pentru munitzia tonomatzsilor, saracii de ei !) in timp ce "noi" ne pregatim de adevarata gubernare:

» “În perioada 2005-2008, cheltuielile publice s-au majorat cu 5 puncte procentuale la 38% PIB”, spune fostul premier.

“În perioada 2006-2008, deficitul bugetar s-a majorat, în ciuda expansiunii economice;
» În ciuda unei creşteri economice de 7%, România a inregistrat în 2008 un deficit bugetar de 5,5% din PIB, mai spune Nastase

“Consecinţe: Acum va trebui să strangem cureaua pentru a limita excesele din perioada 2005-2008.

sau

"In situatia in care deficitul bugetar depaseste nivelul investitiilor, rezulta ca, de fapt, statul se imprumuta pentru a plati salariile si pensiile, ceea ce pune bugetul intr-o situatie de nesustenabilitate".

Este exact ce spune si actualul guvern si presedintele Basescu. Ca nu-i normal sa ne imprumutam pentru a plati pensii si salarii. Atunci, de ce nu negociaza un program de dreapta cu PD-L, daca sustin aceleasi idei? Pentru ca una-i teoria si alta e practica. Asta se intampla in sistemul nostru politic caracterizat de duplicitate.

"Cel dintai obiectiv al politicii bugetare este legat de reducerea, ca pondere in PIB, a cheltuielilor legate de functionarea administratiei centrale, atat in ceea ce priveste bunurile si serviciile, cat si in ceea ce priveste cheltuielile de personal".

Acelasi obiectiv motiveaza si actiunile actualului guvern. Doar ca PNL tipa zilnic ca guvernul da oamenii afara, ca le scade salariile si, in consecinta, trebuie sa plece. Daca vine PNL la guvernare isi propune, declarativ cel putin, acelasi lucru! Care este diferenta? Nu mai da oameni afara? Nu mai reduce birocratia?

Cu sistemul de pensii se produce o jonglerie buna de adormit copiii de gradinita. Iata ce spune programul:

"Potrivit noii paradigme a statului liberal, asigurarea pensiei prin redistribuire va fi inlocuita cu asigurarea pensiei prin acumulare. Aceasta inseamna ca fiecare persoana devine titulara a contributiilor sale, acestea nu mai sunt distribuite de stat in cadrul bugetului de asigurari sociale, ci sunt acumulate in contul de asigurat al persoanei respective".

Perfect, ideal, ramane doar o mica problema: de unde se platesc pensiile in viitorii 30-40 ani, daca nu se mai platesc la stat contributiile la fondul de pensii ci se acumuleaza in conturi personale, intangibile? Or fi uitat de chestia asta...

electoratu' trebe sedus zilnic cu gargara de pe televizor, pen' ca, dup' aia, sa fie trimis "la cratitza", acolo unde'i e locu' !

avindu'l pe bocaneala si ai lui, dac' tot nu mai vorbeste base cu el, victime perfecte.
boc ce'mi inspira, din ce in ce mai des, imaginea unui dom' goe ce o fo lasat de parintzi sa se joace la volanu' unei masinutze de jucarie, fara motor si far' de rotzi, neajunsuri compensate de catre sofer cu cite un tuuuu-tuuuuu, brrrr, brrrrr, vrummm, vruuuummmmm, la fiecare viraj inchipuit pe car' il negociaza.

bonus, niste citate din mihai manoilescu selectate de andrei plesu:

„Partidele sunt de un sectarism, de o răutate şi de o violenţă care depăşesc orice limită, deoarece instinctele crude pot să-şi dea, în sînul acestora, acoperirea unei autorităţi colective.“

„Oamenii politici nu-şi dau seama că între ei ar trebui să domnească cel puţin o oarecare decenţă, dictată de interesul lor «profesional» comun. Depreciindu-se unii pe alţii, ei ajung să se deprecieze toţi în faţa maselor.“ (p. 233) (...) Politicienii care se vorbesc de rău unii pe alţii şi care îşi fac între ei portrete atît de puţin măgulitoare nu riscă oare ca masele să ajungă, pînă la urmă, să-i creadă că sînt, într-adevăr, cu toţii asemănători imaginilor pictate chiar de ei? Oare masele nu sînt ele îndreptăţite să spună, după ce au ascultat schimbul de calomnii dintre aceştia, că, la urma urmei, toţi au dreptate?“

„...ne repugnă să adoptăm limbajul atît de perimat şi de inadecvat care împarte lumea oamenilor politici în guvernanţi şi opozanţi. Termenul, totodată desuet şi ridicol, de «opozant» atribuie în mod arbitrar unor oameni rolul unic de contrazicători şi sabotori permanenţi ai acţiunii guvernamentale! În realitate, opoziţia nu ar trebui să fie decît celălalt termen al binomului constructiv care constituie mecanismul democraţiei. A nu ţine cîrma în mînă nu înseamnă numaidecît a fi contra acelora care o ţin.“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu