joi, 18 noiembrie 2010

un "felcer" liberal (culmea!) rezonabil, si un diktator "nebun"

azz sara am avut ocazia sa nu mut canalu', tot labe unu, desigur, atunci cin' se producea pe ecrane un viceprezidente liuberal, si anume "felceru" nicolaescu. era invitatu' lu' turcescu, cel care pare ca si'a facut un scop in viatza sa detecteze, daca nu sa produca, o iluzorie reapropiere 'ntre pedeloi si penelaci (nu stiu daca cu misie!). si nicolaescu a reusit sa nu fie isteric pe parcursu' celor cin'zeci de minute, dovedind ca mediu' labe unist e mult mai putzin prielnic pentru asta, cel putzin pin' si'or intra'n pita parasutistii felicsisti.
a reusit performantza sa nu'l tzuce pe magestatea sa maresal antonescu 'ntiiu', si, d'asemeni, a recunoscut c'o juma de gura, bubele stingiste ale propriului lui partid.
d'asemeni, a evocat si el posibilitatea unei relatzii d'amor cu portocoaiele stricate d'atita stat d'a'mboulea in vitrina gubernarii, sau cu o anumita aripa cu falci (nu falca!), dupe cuvenita delimitare da diktator, lucru car' poa', si sper, sa se'ntimple la urmatoarele alejeri din partid, daca se hotareste sa catindeze buldogu',  reconfirmat, chiar la aceeasi hora, pa canalu' "concurent" al lu' madam culcer, drept intrat definitiff in dizgratzia diktatoriala, pa baza, cica, de "coledgialitate" ("domnii coledgi") cu gheneralii din meai.
sper sa se'ntimple asta, desi io cred, de fapt, ca apropierea sa se produca prin absorbtzie, in conditziile deja  enuntzate (tot de mine!) .
urmarirea liuberalului nicolaescu "m'a  frustrat" da privilegiu' vizionarii integrale a interviului luat de luca (ma cheama luca!) niculescu, chiar in birlogu' diktatorului de la cotroceata, de care nici nu stiam c'o sa hie, d'altfel.
n'am prins decit ultimele zece - cin'spe minute,  da' totusi tot am apucat sa'i de(z)gust un mic sirag de perle de "spirt".
in care, la fel ca ilici iliescu pa vremuri (specialist in proglemele globale ale omenirii), si basescu s'a specializat in predictzionarea crizelor datoriilor suverane ale statelor din lumea'ntreaga, nu lastzi copii pa strada, mai, maaai!
de car' noi, bine'ntzeles, am scapat!!!
gratzie inestimabelor masuri...
si iesim a cinci mii op'sute pai'spea oara din criza SI-GUR !
si pentru asta a si anuntzat (nu stiu in ce tzara, indiferent de'i cu criza a datoriei "suverane" - sau nu ! - se mai 'ntimpla asa ceva! am ajuns eu insumi un fel de "ciutac", vaz...) data fixa (in jur de 22-25 noembrie) in care statu' rumun e obligat sa iasa pa piatza pentru achizitzionarea a fo' un miliard juma da ieuroi, indicind si dobinda la care ar vrea sa'i scoatza (parca supt cinci la suta !).
ma pricep ioc la ieconomie da' mie traba asta imi suna "ca draku",  sa anuntzi tu dinnainte de ce sume ai nevoie, de ce dobinda vrei sa scotzi, si pe ce termen (trei ani !!!), unor banci "straine", si sa mai si scotzi pa gura ca de gradu' in care vei reusi sa obtzii toate astea depinde si confirmarea nivelului de incredere in "reformele" statului rumun (care?).
ori basescu a 'nebunit, ori bancherii care i'ar indeplini astfel de conditzionalitatzi sint nebuni!!!
*************************************
sa mai zica cineva ca basescu si curtea miracolelor constitutzionala nu sint mina'n mina:
la un moment dat, atentzionat timid de luka nikulesku ca a mai zis si anii trecutzi ca iesim din criza,  basescu a raspuns (aproape) textual "datorita hotaririi curtzii constitutzionale, care a declarat neconstitutzionala reducerea penziilor, am fost nevoitzi sa majoram teveau', din cauza caruia nu avem crestere acum" (acest "din cauza" e bagat de mine, pen' ca nu'mi mai amintesc sigur daca nu tot "datorita" cresterii tva-ului nu avem crestere ioconomica...:)
Basescu tvr 18 11 2010

4 comentarii:

Riddick spunea...

Chiar dacă n-o dă pe gură "on air", are destui prin preajma sa care o vor face "en prive", acolo unde trebuie. Oricum, nu se face.

niku_elektriku spunea...

@riddick
ahaaa,
deci nu numa' mie mi s'a parut !

Anonim spunea...

Alde leberalii au constatatara ca s-au alintat pina au ramas neluati! Iar acum, chiar ca nu-i mai ia nimenea, ca din sesiunea ce vine s-a terminat si majoritatea minoritatii in biroul permanent si in comisii, ca vin fomistii de la unpr, constitutionalizati! Ce sa mai faci cu pnl acum?

niku_elektriku spunea...

@anonime
mi'e teama ca'i taman vicevercea !

Trimiteți un comentariu