marți, 5 aprilie 2011

    mi'au tras fermoalu'!  


'nainte de alegerile si referendumurile de acu's doi-trei-patru ani d'alde cetepeaua&co dadeau ce'i mai bun din ei (ceea ce'i clar ca le reusea de minune, ca ei "e buni" din cap pina'n pajura:) ca sa sporeasca numarul celor ce nu se vor prezenta la vot, sau macar sa'si anuleze votul (cum ne sfatuia insusi musiu pirvulescu-oengescu, d'o pil(z)da), sprijinin' cu rivna coalitzia ros/galben-albastra ce sustzinea la rindu' ei gubernu' tariceanu, ala de era in stare sa fixeze data alegerilor in noaptea de revelion, si asta limitat la minutzelele in care diktatoru'si transmite mesaju', si masaju', catre natzion.
ca dictateoru' era p'atunci pe caluzi, de lemn, mari.
trecut-au anii ca nori lungi pe shesuri d'atunci, iar diktateuru', speriat in asa mare masura de experentza avuta cu fostu' furnizor citroën dansator de tarantella, ne'a blagoslovit cu un viol cu repetitzie produs c'o leguma mai saraca si cinstita decit insusi taica ilici (si care sta si la bloc - saraca!) mani_pulata cu dexteritate, in pauzele scurte in care tartoru' nu ne'o introbaga cu prop'ia'i minutza, de toata fauna mica si mijlocie, spre foarte mare, de culoare capatat (ca de haram a venit, de haram s-a dus!) portocoalie, d'a ajuns pina si ambasadoru' licuricesc sa se 'ngrozeasca da dinsa.
ce mama nievoii de vini tre' sa ispasim noi ca la umbra aceluiasi diktator nu cresc decit astfel de leguminoase, si, mai ales, ca nici p'in alte curtzi nu's altele mai breze, refuzindu'ne, barimi, sperantza c'am putea pune d'o ciorba, ceva, in viitoru' previzibil?
ca, doara noi, astia, asa zisii "portocoalii", ce'i ce luaram multe pe la gura pentru "optziunile noastre democracice",  fost'am "crescutzi" cu 'nalte aspiratzii la refo'mism pa piine, ca adeptzi ai razbelului necrutzator cu statu' (palma barba cot) ticalosit (nu ca ros/galben-albastritzii) ce, de altfel, cam risca sa zvirjeasca cu oistea'n gard, si nu ne putem 'nchipui cum poate continua o astfel de lupta avin' in frunce oameni-leguma pe care nici macar nu'i mai putem suporta atunci cind ii auzim exprimindu'se pe gura, alesi si culesi.
sa alegem iara intre tuse si junghi, si asta in ceea ce ar fi fo' (nu'i asa?) interioru' "partidului nost"?
ce mi'e boccelutzu', ce mi'e buldogu' jigarit?
iar de "halba ca zapada" ce sa mai vorbesc?
e mu(l)ta ca o lebada, d'atita clocit si pritocit...
ca d'ai'laltzi usedisti nu ma 'nterseaza de fel, nemaiavind nici un picutz de energie sa ma indignez, si nici macar sa ma amuz, indiferent cite gugumanii ar face.
n'are nici un chichirez, ca stiam cit de nimurici is si aia.

asa c'o cam raresc, si trag, usooor-usoooor, fermoalu', ajungin' la vorba cetepeilor si mirceabazilor, macar de le'ar creste sufletzelu'n ei c'au avut (nu'i asa? bleahhhh!!!) inc'o data dreptate...

Un comentariu:

Shadow spunea...

@niku

hai nu mai poza in victima ca nu ti-o iei nici tu nici "amicii postaci" sau de "sine blogasi" portocali din cale afara. In general este cam "invers".

Asa de curiozitate matale ai primit "amenintari cu moartea" sau nu? Ca eu pe contul de-l utilizez pe bloguri am o colectie intreaga. Te asigur ca le am numai de la "oameni de bine" si la fel de "bine platiti de partid" nu de la niste "oarecare" ca mine. Si astia iti "garantez" ca sunt cei din spatele "albei ca zapada" prezidentialo lazarichene si nicidecum din spatele bocciuletului asa zis "sarac si cinstit de la 48 incoa.., pardon de la bloc" si nici din spatele lui blaguta "latra" dar nu "musca". oamenii comuni ai "metresei prezidentiale" si ale "jucatorului prost" de pezinite in direct.

Trimiteți un comentariu