duminică, 9 octombrie 2011

cum care anton?
ala care'i toarna albacazapadii
madamblogaryste in cur beton!  
“puzzle de weekend”

aflam cu interes ca
Astăzi a fost ales şeful Comisiei pentru infrastructură, energie şi mediu, Marin Anton, un politician aflat sub ancheta Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)
(...)
Mâine urmează să fie aleşi şefii comisiilor pentru administraţie, pentru justiţie, dar şi educaţie şi cultură. Favoritul pentru preşedinţia Comisiei de administraţie este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. La fel ca milionarul Marin Anton şi Falcă va ajunge în conducerea partidului, deşi procesul în care este acuzat de corupţie nu s-a finalizat.
(...)
La Comisia de muncă a fost ales deja Ioan Botiş, fostul ministru de resort care vira bani din bugetul Ministerului Muncii unei organizaţii neguvernamentale cu sediul la el acasă, organizaţie de la care lua bani şi soţia lui.
dupa care, din alta parte (tot "o parte deontoloaga"), cu acelasi netzarmurit interes (pe ce'am mai interest!), aflam:
PDL mai alege un controversat in conducerea partidului. Mircea Andrei, pus in fruntea Comisiei de Justitie a PDL
(...) 
Avocatul lui Vintu
Mircea Andrei este fost procuror, actualmente avocat. El i-a aparat in fata judecatorilor pe fostii ofiteri SRI Prahova Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, acuzati de luare de mita, dar si pe evazionistul Paul Petre Tardea.
De asemenea, el a fost angajat avocat si pentru firmele tandemului Sorin Ovidiu Vintu - sindicalistul Liviu Luca: Petromservice (PSV Company), Giurgiu Nav si Geoasset, potrivit EVZ.

situatzii care'i trezesc lu bliiiin urmatoarele remarci, de weekend:
Bleen
October 7th, 2011 at 23:21
Un milionar, un corupt şi un şmecher au intrat în conducerea PDL. Zice România Liberă. Construind capitalismul cu intelectualii şi jurnaliştii. E ca şi cum ai face alpinism pe patine.
 (...)
stirnind, la rindu'i, o replica de la
 Florin Cojocariu (cu care, de altfel, era "un pic" certat, din alte ratziuni, pe care nu mi le reamintesc momentan)
October 8th, 2011 at 08:57
@bleen: tot discursul ăsta de spălare al șpăgarilor de profesie de prin ministere și partide, ba pe motiv că imaculații nu există, ba pe motiv că ăia fără avere nu știu să construiască capitalismul, e pe cale să devină ridicol.
Crezi că ai să găsești undeva în democrațiile capitaliste cu tradiție un secretar de stat (angajat plătit de stat) cu o avere de zece milioane de euro (aia declarată, cât o mai fi pe la rude, nu știm încă)? Aș paria că nu. Dacă ești așa de priceput la afaceri, stai în afaceri nu în politică. Nu se rentează să fii funcționar la stat dacă ești foarte bun în afaceri. N-ai timp să faci bani când ești secretar de stat. Decât dacă banii îi faci tocmai pentru că ești angajat în minister. Indiferent de dovezi, omul ăla e o insultă pentru cei care muncesc 12 ore pe zi pentru afacerile lor. E o insultă la adresa capitalismului și a dreptei.
Toată campania asta (începută de Băsescu la TV) de a ne face să acceptăm că partidele imaculate nu există, e cam tristă și riscă să aibă efectul contrar. În primul rând că asta știm deja. Iar în al doilea pentru că trei ani de discursuri despre dreptate și integritate dispar în neant când e vorba de finanțat campaniile care vin (finanțări costisitoare și inutile care fac partidele captive unor bișnițari). Nimeni nu spune să construim capitalismul cu Ana Blandiana. Dar puteți măcar să încercați cu Dan Mașca și cu alții mii ca el, nu să vă încrâncenați să demonstrați că un milionar latifundiar, secretar de stat, ales secretar executiv al PDL, e normalitatea. Pentru că nu e.
(spatziu in care un tucu si un estu incearca, palid, sa'l contraargumenteze pe florin cojocariu)
 revine
Bleen  cu:
October 8th, 2011 at 11:43
Nu ştiu dacă respectivul e sau nu şmenar sau şpăgar sau hoţ. Dar dacă e, România Liberă putea să-i zică aşa, nu milionar. Nu e vorba de funcţii publice ci de conducerea unui partid politic. Titlul e: “Un milionar, un corupt şi un şmecher în conducerea PDL”. Din cîte ştiu eu nici Bush-ii, nici Kennedy nu erau foarte săraci, nici Bloomberg sau Cameron nu sînt foarte săraci. 
la care
Florin Cojocariu   raspunde:
October 8th, 2011 at 12:12
Nu am spus nicăieri că bogăția e un impediment pentru a face politică. Recitiți vă rog ce am scris, nu răspundeți la ce aveți impresia că am scris. Apoi, e penibil să dăm lorzi din Camera Lorzilor drept contraexemplu. Nu e numai penibil dar e și ipocrit. Acolo vorbim de averi de generații, nu de zece milioane făcute în ultimii zece ani de când personajul cu pricina a intrat în politică.
Bleen are dreptate, RL a gafat grav când a spus “un milionar”. Însă greșiți și mai grav când susțineți că e firesc ca astfel de personaje să fie lideri politici în PDL. Semnalul pe care îl dați e confuz, în contra valorilor în care pretindeți că credeți. Dacă Băsescu e forțat de conjunctură să fie confuz pe tema impurilor din partide, pe voi nu vă forțează nimic decât dorința de a fi de acord cu el.
Apropos, n-am zis niciodată să vă delimitați de Băsescu doar de dragul de a vă delimita. Am susținut doar că Băsescu poate și trebuie criticat când face afirmații în contra valorilor în care afirmă că crede. Cum a fost cea cu impurii. Ori, voi, ce faceți? Luați în brațe ce spune el și îngroșați. Mi se pare ciudat să citesc pe Blogary articole în care cei corecți sunt ironizați, în care se sugerează că cei curați sunt un fel de pămpălăi care nu sunt buni de politică. Una, două și iar sunt puși față în față intelectualul naiv și politicianul veros și se demonstrează insistent că e de preferat politicianul.
E o argumentație perversă, profund viciată. Dacă e să faceți comparații, comparați politicianul corect cu politicianul hoț, comparați omul de afaceri corect cu pretinsul politician care folosește poziția și funcția pentru a face bani. Nu comparați pe Ana Blandiana cu Videanu și apoi trageți concluzia că e de preferat unul ca Videanu.
Vindeți pe post de realism și bărbăție un discurs care mie îmi pare dubios.
s.a.m.d.

in conditziile astea, stau si ma'ntreb, daca in asociatziunea blogary, hogeacu in care, cica, ar urma sa se nasca mult trimbitzata halbacazapada, se co-ezzista pashnic astfel de comprehensiuni fatza de negrii aia ca taciunele pedelisti, adica fatza de cei car' ar trebui contraponderatzi de catre mult pomenita nenascuta,  mai are, nenica, rost s'o conceapa direct deflorata p'aia?

chix factor!

9 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Of, Nikule, am mai scris: modalitatea cea mai buna de a te asigura ca aceasta Alba ca Zapada chiar nu o face nimeni, pentru ca un partid nou nu are cum sa se nasca altfel decat intr-o relatie de opozitie cu statul, cu puterea actuala sau orice putere ar fi, este sa mimezi ca o faci tu, si sa compromiti pana la urma ideea de partid nou. Ceea ce Lazaroiu si Bleen se chinuie din rasputeri sa faca. Inclusiv dandu-i acest nume... Ti-as mai explica mult, si in legatura cu votul uninominal majoritar, de ce cineva apropiat de PDL/Basescu e cel mai putin doritor sa o faca concret, dar te prinzi si tu.

niku_elektriku spunea...

@lilick

crezi tu?

oldhashu spunea...

Bună dimineața! :)

Albă ca Zăpada asta e pusă la dormit, până când Base termină cu Cotrocenii, apoi o trezește cu sirena...
Naiv să fii să crezi că Popeye se lasă de politică după termină cu mandatul! :D

OFF: Nikule, te-am ghicit! :D
Sub masca asta de miștocar, ești un sensibil...
Alminteri nu te-ar fi "tușat" la sentiment "gluma" mea de serial cu maramuresu' ! :lol:

Sănătate și numai bine! :D

niku_elektriku spunea...

@oldhashu

"gluma" matale m'a "tushat" ceva mai mult decit crezi, rascolindu'mi diverse chestii ascunse p'in cotloanele mintzii, inca din copilarie!

iar despre base - ce sa zic? - as prefera ca de data asta sa se tzie de cuvint!

si sa lase alba ca zapada sa se dezvolte "organic", nu diform cum o facut'o pedeleaua

ribelalu` spunea...

"Un milionar, un corupt şi un şmecher au intrat în conducerea PDL."

nikule...o fi ca la cafea dreaq: "3 in 1"..poate bliin se refera la aceeasi persoana ;)

jderu' spunea...

"Stratocamil, adecă gripsorul, iaste o pasăre mare și mai meșteră decât toate pasările. Deacii, deaca oao și când va să scoată pui, el nu zace pre oao, ca alte pasări, să le clocească și să le încălzească cu trupul, ci le bagă în apă și le păzéște cu ochii și cu mintea și caută tot la iale și ziua și noaptea neîncetat, păn? ce să clocescu oaole și-și scot puii. Iar de-și va dăzlupi ochii și mintea dupre oao și va privi într-altă parte, iaste altă jiganie, de-și samănă cu șarpele, pre carea o cheamă aspidă. Deci, când vede pre stratocamil păzindu-și oaole, iar ia vine și să apropie de dânsul și stă și așteaptă, ca doar își va întoarce stratocamilul ochii să caute încătrova, iar ia să sufle spre dânsele și de duhul ei să se strice și să să împuță. Și până nu scoate stratocamilul puii săi, nu fuge acea aspidă."
(Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie)

niku_elektriku spunea...

@ribelalu`

nu mai stiu la ce/la cine se mai refera bliiin (si compania) pentru ca a capatat deviatziuni de comportament/atitudini, incluziv fatza de "preoteasa" (tragica, precum la vechii greci) anticoruptziei la romuni (MM), pe care odata o ridica in slavi, asa, demonstrativ, iar alta data o trintea cu nasu'n tzar'na, pentru "idealism", lipsa de "realism", exces de dero, etc, etc ...

iar la mine asta nu merge (pin' aici, musiu!)!

niku_elektriku spunea...

@jderu'

cu nea goe asta n'am avut placerea, desi, daca'l citesc mai atent, constat ca m'a protocronizat el pe mine 'nainte, din motiv ca, la fel ca burghezu' jentilom, habar n'aveam ca's mai nea goe decit neagoe.

si io care credeam ca'l epigonizez, fara sa vreau, doar pe maistru' avepe, care tocmai ce se dedu la fund...

adica'si "privatiza" blogu', c'orcum 'mpusca francu' si el

jderu' spunea...

"Limba vechilor cazanii", Domn'Niku!

Trimiteți un comentariu