joi, 8 martie 2012

de 8 martie,
de ziua lor, a fetelor,
despre...


cei patru "R" basescieni:
razgindire, rasucire, reevaluare, 
reintregire

ce blestem pe poporu' asta care are de ales, mereu, nu numa' intre doi comunisti, ca in celebrele alegeri din 2004, ci si intre insi  ale caror printzipuri se'nvirt, ca cocosu' (rosu) girueta  de pe acoperisu' fierbinte al relitatzii acestei natzii deg(ne)rate, dupa cum le bate "vintu" enteresului si iar enteresului, personal si de gashka?

am obosit sa tot constat c'am infrint si cu actualu' cotrocean, caruia consecventza i sa scurs, probabil pe gura, cum incearca sa i se regurgiteze lichidu' gastro-intestinal in timpu' lungilor lui discursuri de neurmarit din ultima vreme, cu doar citeva mici si neinsemnate exceptzii.

astfel, ieri a dat pulii de suflet cu "stabilitatea financiar bugetara", sau cum i'o zice, pe linga c'a facut muci orice urma de credibilitate a utecistului sie din fruntea gubernului, prin "reintregirea" salarelor bugetare (nu prin reintregirea romuniii dodoloatze prin unirea moldovii de peste prut cu patria muma - da' cam prea ciuma!), desi, repet si io ca papagalu' dupa altzii (si'mi aduc destul de bine aminte si singur), abea in urma cu o luna zicea cu totu' altceva, in sperantza deşarta ca suta  aia de lei o sa faca si'o sa dreaga cu mintea mafometanilor taman in preajma alegerilor, ca s'aleaga pin'or sa culeaga, semn sigur ca iar o sa tragem ca boii cine stie citzi ani d'acum in colo sa astupam groapa, care si asa e suficient de adinca (doar n'o s'o astupe baetzii dasteptzi), daca nu ne'or pune astia intre timp s'o sapam pin' o s'ajungem la chineji, ca metoda sigura, si singura, de scapare din criza

seria razgindirilor si "reevaluarilor" e atit de lunga incit ma si enerveaza sa mi'o reamintesc, tocmai pentru ca eram unul din cei pe care luatu' la puricat a tutulor zicerilor prezidentziale(de catre oameni care si acum imi par rau intentzionatzi) mi se parea rauvoitoare.

nu pentru ca ei s'ar fi dovedit "clarvazatori", ci pentru ca basescul a tzinut cu tot dinadinsu' sa'i confirme.

ce e "ciudat", ca sa nu zic "elocvent", e ca pe lista "reevaluarilor" intra, oricind, oameni gen michi leo bacshish, nicolicea, "gaby" oprea, lavinia shandru, cosmin gusha, ion cristoiu, da' niciodata, sa zicem, regele mihai!

cum, la fel de elocvent, exista si o lista de oameni (mai ales "doamne"! monica macovei nu este pe aceasta lista, dupa cum bine s'a vazut acum, ca tot au lustratara'o; sper sa observe, in fine, si domnia sa asta! saru' mina doamna!) si "imprejurari" asupa carora este mereu consecvent.

nici cind o s'ajunga la un grad de "apreciere" de minus 99,8 la suta n'ar renuntza, in ruptu' capului, la doamnele lui blonde sau la pasiunea irepresibila pentru diferitele forme de minerit precum si la furia prin care tooot incearca sa impuna "ultralibertarianismul" in sistemele de energie si sanatate, ca in cel de invatzamint se pare c'a reusit (acu' mi'a picat fisa: "finantzarea urmeaza studentul" inseamna ca'l urmeaza si la spiru haret!? lazaroiu lazarus poa' sa stee linistit - "prostu'  lucreaza pentru el", cu bani de la stat, de data asta!?).

sper sa n'aiva dreptate din nou clarvazatorii amintitzi mai sus, ca numa' daca introduce o adevarata diktatura ca'n rusia o sa poatza sa'si atinga "obiectivele", daca e sa ne luam dupa ultimele declaratzii ale udemeristilor, care, pe linga interesele economice individuale,  mai au si interese de lung parcurs, de care se tzin cu o consecventza demna de invidiat de catre noi "majoritarii", care nu vedem dincolo de lungu' nasului, si ala cirn!

legat de rmgc, viitoru' suna bine, oricum (saru' mina doamna adina vălean!), tocmai d'aceea tutulor femeilor din tzara  asta le dedic o melodie de'a manelistului din parlamentu' romuniei, victooor socaciuuuu!

si o floare de "nu ma uita", diktatorule!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu