vineri, 15 iunie 2012

patapietarie
pașoptistă
patibulară

îi las, deocamdată, pentru ca ma doare o falcă, în beleaua lor pe pedelidiotzi, pîn'or să'și ee cu totzii gîtzii, cu sînge pă peretzi, în uralele isterice ale galeriii antenice, și cu cetepeaua zece, care'i și 'ntrece, pentru a "lua la mîna", dacă tot o luam mereu "în mînă", cînd ne dam mînă cu mînă, noi, cei cu patru la romună, situatzia ce prezintă deja multe umflaturi a celui mai urît fiu patapievic al natziei (ramîne de stabilit care natzie), cit'odată mai urît decît însuși diktatoru', care dictatoru', ca o fire sensibiloasa care e, doar scrie poezele despre mam'sa, în pauza dintre doo ticăloșenii, nu radiografiază fecala plaiului mioritzic, ca patapie.

pentru ca s'apropie luuungu'  uichend, și pentru ca mi'e tare lene, n'am s'aduc o contributzie prop'e si personală la subiect, asa că "spicuiesc" mai jos din strofocările altora, începînd cu mr gotziu, care, după o perioadă în care începusem sa rezonez cu el, pe diverse subecte (roșia montana și roșia în meclă, frf mafia, etc),  îmi dă o dovadă de crasă superficialitate și relativism usele:

"În 2005, marele ”merit” al lui Horia-Roman Patapievici și a grupului din care face parte, a fost îndepărtarea lui Ion Bogdan Lefter de la conducerea ”Observatorului Cultural”, cea mai puternică publicație (în acea perioadă) care susținea cultura independentă. ”Vina” lui Lefter fusese poziționarea pe care atât el, cât și ”Observatorul Cultural”, și-o asumaseră în celebra ”Ceartă a Intelecturalilor”, pornită între Andrei Pleșu și regretatul Adrian Marino"
cînd am citit primaș dată cele de mai sus nu mi'a venit sa'mi cred ochilor: se poate așa ceva? ce treabă are sula cu prefectura, adică  icr-u' "de stat" cu o foae privată, mai ales una finantzată d'o cunoscută cassă d'advocatură secu și sotzia?

dau un refresh, cîteva minutzele mai tîrliu, și văz c'apare un update:

"Precizare: În urma publicării textului de mai sus, am fost sunat de Carmen Mușat, redactor-șef la ”Observatorul Cultural”, care a ținut să precizeze că ruptura dintre Ion Bogdan Lefter și ”Observatorul Cultural”, din 2005, nu are nicio legătură cu Horia Roman Patapievici sau altcineva din grupul lui."

dezamăgire, numele tău e gotziu, dacă și un habarnist ca mine își da seama, pe baza vagilor amintiri, ca ai tras o chifla de toata frumushatza, cînd era mult mai simplu s'adoptzi și tu din arsenalu' antena3 cu poneiutzu' roz sau sa ne reamintești de inima în forma de cur a patriei!

ma rog, sa trecem, pentru ca gotziu si'a dat pîn' la urma sama ca'i groasa, ca pîna și nascutu'  in urss ernu a sărit, cu tot cu sepcutza lui cu stelutza roșie, în apararea patapieviciului.

așa că revine și el, cu un nou articol, în care încearcă sa dreagă busuiocu', comitzînd înc'o mică nefăcută:

Îmi permit să spun că această decizie e prima mare greșeală majoră a lui Victor Ponta de la preluarea Guvernării.
OARE?


CHIAR?


ASTA SA FIE PRIMA?

POATE DACĂ NUMĂRĂM DIN ZECE ÎN ZECE!



acuma, pentru că nu  mai rezist, redau mai jos (integral, fără acordu' auctorului) contributzia lu' dom' ghinea, sfîșietoare, la subiect:

Pentru ce merită scuipat și mazilit Patapievici? + Guvernului Ponta: nu faceți voi un duș rece?
Cristian Ghinea iunie 14, 2012 Reactie rapida  
Horia Roman Patapievici – fost și viitor om liber
Adevărul e că atunci cînd citeam ”Politice”, în timpul liceului, nu mi l-aş fi închipuit pe Horia-Roman Patapievici şef de instituţie. Eram nişte revoltaţi, şi el prin ce scria, şi eu pentru că îl citeam. Nu i-am spus niciodată, nici public, nici privat, dar mi-a marcat adolescenţa. Şi îi datorez o bună parte din ceea ce sînt. Simt aşa, o nevoie să scriu asta, veţi înţelege imediat de ce.
În 1999 a intrat, la propunerea PNŢCD, în ceea ce urma să fie Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Întrebat de ce a intrat în guvern, André Malraux a spus că cine a scris cum a scris el nu poate să stea deoparte. A simţit că i se potriveşte. Discuţia noastră e neaşteptată. Găsesc un Patapievici tensionat, incredibil de tensionat. Pus să facă bilanţuri. „La anul trag linie, dragă Cristi, mai mult de un deceniu de implicare instituţională“. Şi e mîndru. Înşiră febril ce lasă în urmă, atunci cînd îl întreb. E limpede că s-a gîndit mult la asta. Şi că e decis: la anul se retrage. Gata, i-a ajuns.
La CNSAS a fost o luptă inegală. 8000 de dosare au predat Serviciile Secrete cîtă vreme au fost Iliescu şi PSD la putere, faţă de două milioane cîte sînt acum la CNSAS. Ce a făcut totuşi Patapievici acolo? A ţinut alertată opinia publică, a construit fluxul de hîrtii şi proceduri din CNSAS. Practic, instituţia a trebuit inventată şi s-au inspirat din experienţa Comisiei Gauck din Germania.
La Institutul Cultural Român, Patapievici nu a avut de inventat o instituţie, ci de reinventat una, fosta Fundaţie Culturală Română. „Am vrut să construim o instituţie pe care să o lansăm pe piaţa occidentală. E un succes, şi nu e un succes pe nişte standarde fluctuante, interne, ci pe cum sîntem apreciaţi în afară. Ştii cum am simţit asta? Cineva de la British Council, la început de mandat, nici nu auzise de instituţia asta. Acum toţi ştiu de ICR, şi, atenţie, nu ne spun ai-si-ar, pe limba lor, ci i-ce-re, pronunţia în română – asta înseamnă un brand. Pot să spun acum că am reuşit să construiesc o instituţie viabilă pe pieţele occidentale şi, ca rezultat, pentru prima oară am creat artiştilor români posibilitatea să-şi conceapă cariera în mod dublu, atît în ţară, cît şi în străinătate.“ Ţine să-i amintească pe colegii săi Mircea Mihăieş şi Tania Radu, împreună cu care „am inventat programele de aici, ele nu existau şi nici nu erau în altă parte în România, a trebuit să le luăm de la zero“.
Nu există limite de mandate ca şef la ICR, dar Patapievici ştie sigur că se va retrage după al doilea. De fapt, pare că aşteaptă să se termine odată. Cînd îl întreb despre părţile pe care le regretă, vorbeşte revoltat, iritat, enervat cum nu cred să-l mai fi văzut. „Spaţiul public românesc este toxic. Niciodată imaginea mea nu a fost mai proastă ca acum, niciodată ura împotriva mea nu a fost mai liber exprimată şi mai mare şi niciodată nu am servit mai eficace cauza publică decît am făcut-o în aceşti opt ani. Dacă ar fi să compar cu primul deceniu de după 1989 – eram scriitor, aveam libertate, dar nu am făcut decît să mă servesc pe mine, totul se răsfrîngea asupra mea. Acum servesc o cauză publică, şi niciodată nu am fost mai atacat ca acum.“ Îi spun că exagerează, că sînt oameni care îl apreciază. Este vehement, neaşteptat de descurajat. „Dragă Cristi, cînd merg pe stradă, din trei oameni care mă opresc, doi o fac ca să mă scuipe. Lucrul ăsta devine în scurt timp insuportabil.“ Am impresia că asta cu scuipatul o spune la modul metaforic, dar nu e aşa. „Nu mai departe de acum o săptămînă şi jumătate un om m-a întrebat dacă sînt Patapievici şi m-a scuipat pe pantaloni. Şi nu merit asta, e o monstruozitate.“ Îşi mai aminteşte că a fost cu părintele Marchiş la o mănăstire şi acolo a fost acostat de alt cetăţean indignat, care şi-a amintit că a scris ceva de rău despre Eminescu şi că e „intelectualul lui Băsescu“. Campania de demonizare a „intelectualilor lui Băsescu“ dusă de Antena 3 a condus la asemenea situaţii. În faţa acestor exemple, nu prea mai găsesc argumente. Se lasă o tăcere aiurea în conversaţia noastră, nu mai am replică. Nu ar fi durut atît de tare dacă această campanie şi aceşti cetăţeni robotizaţi de prostie televizată nu ar veni peste o asurzitoare lipsă de solidaritate a scriitorilor şi artiştilor care au beneficiat de programele ICR. Îşi aminteşte o scenă, acum mai bine de un an, cînd ieşea din Institut şi în faţă era un grup de tineri poeţi veniţi să-şi facă decontul pentru o călătorie în Suedia. A dat să-i salute, dar au întors capul. „E şocant, oameni care îşi făcuseră o carieră şi prin aceste programe inventate de noi, oameni care nu ar fi ajuns în viaţa lor traduşi în străinătate fără această şansă. Mi-e uşor să fiu înjurat de C.V. Tudor sau de senatorul PSD Surupăceanu, care zice că nu am dreptul să conduc ICR pentru că nu sînt român, dar oameni cărora le-am făcut bine, care au beneficiat de aceste programe…?! Le-au sucit minţile.“
Nu prea ştiu ce să zic. Să sugerez că poate nu l-au observat? Că poate e prea sensibil? Mai bine tac. Îmi aduc aminte de cazul poneiului roz. De tăcerea puzderiei de postmodernişti posh de care s-a umplut oraşul şi care nu au găsit de cuviinţă să apere ICR, atunci. Ironia face ca un stindard al conservatorismului cultural ca Patapievici să fie atacat de către naţionaliştii patibulari pentru că exportă artă postmodernă. De fapt, pentru că nu a cenzurat exportul respectiv. Iar postmoderniştii şi noua stîngă nu au zis nimic, pe principiul „duşmanul duşmanului meu“… Tot noi, conservatorii ăştia de la Dilema veche, a trebuit să apărăm un principiu liberal, anume că nu e treaba statului să aleagă operele de artă promovate. Chiar dacă eu personal găseam poneiul roz o tîmpenie juvenilă. Mi-am zis atunci că şi Patapievici crede la fel în sinea sa. Dar nu contează ce crede omul în sinea sa, tocmai asta e şi ideea.
Sînt lecuit de orice acţiune civică
Ar fi fost de aşteptat ca tinerii artişti să-l apere? Într-o lume raţională, da. În lumea reală, mă mir că Patapievici mai are candori de acest fel. Parcă îi regăsesc revoltele din Politice – raţionalismul indignat în faţa absurdului „normalităţii“. De ce aşteaptă raţionalitate de la lume? Sau de ce nu o mai aştept eu? Unul dintre noi s-a schimbat în rău.
Patapievici va pleca, va veni altcineva în loc. Un alt Augustin Buzura, predecesorul său şi actual om de bine pentru tineretul postmodernist. Vom exporta iar folcloriste şi meşteri populari prizaţi doar de diaspora românească. Vor fi atunci prin Bucureşti nişte poeţi tineri, revoltaţi şi al naibii de curajoşi în a înjura tabuurile societăţii capitaliste, care se vor întreba patetic prin cafenele cum de nu îi mai traduce străinătatea. Se vor întreba ca proştii, răspunsul e simplu: de asta.
A meritat implicarea instituţională pentru Patapievici? Concluzia sa este tristă: „Sînt un om care a cîştigat toate bătăliile instituţionale, inclusiv pe cea supremă – impunerea pe o piaţă liberă competitivă. În timp ce toate bătăliile de solidaritate le-am pierdut“. Partea bună este că scriitorul Patapievici va reveni. A citit, disciplinat, cu fişe, şi cît a fost demnitar. Cît despre prezenţa în spaţiul public: „De la anul încolo implicarea mea publică s-a încheiat, eu nu voi mai activa în spaţiul public deloc. Mi-a ajuns pentru două vieţi. În România să faci ceva înseamnă să fii nebun. Eu sînt lecuit de orice acţiune civică. Voi publica cărţi, nu voi mai face comentariu politic“. Şi totuşi, a meritat? Nu material. În toată perioada în care a activat ca demnitar, din declaraţiile de avere reiese că a cîştigat din drepturi de autor mai mult decît salariul de la stat.
Şi totuşi, o mîndrie de creator de instituţii se vede, chiar din vocea sufocată de indignare a lui Horia-Roman Patapievici – scriitor, eseist, demnitar, din nou scriitor şi eseist: „La CNSAS, faptul că oricine poate să se înscrie şi să cerceteze dosare de interes public este o consecinţă a liberalismului nostru. Noi am votat asta, partea bună a CNSAS. Dacă era după ceilalţi, trebuia să faci dovada unui interes direct. Accesul la dosare este foarte liberal. La ICR am făcut reforma după principiul strict liberal – o neutralitate deplină a instituţiei faţă de ce propun artiştii. Accesul este riguros egal. Am adus instituţii şi reguli moderne unde nu erau, modelul meu sînt paşoptiştii“. Patapievici e un paşoptist în felul său. Dacă am merge acum la arhive, am vedea cîte mizerii s-au spus despre paşoptişti la vremea lor. Şi degeaba.
PS
Textul de mai sus a apărut în 22 martie 2012 în revista ”Dilema veche”, într-o serie de portrete realizate de mine unor intelectuali care au acceptat funcții publice. Mulțumesc revistei pentru că mi-a permis republicarea aici.
Nu mai sunt multe de spus. ”Cel mai cinstit guvern de după revoluție” e la fel de grăbit ca Octav Cozmîncă să radă instituții ca să scape de oameni. Sunt și ghiolbani pe lângă că sunt politruci înguști la minte. OK, Patapiecivi a scris contra lor și pro-Băsescu, nu le place de el, nu-l mai vor acolo. Asta e viața. Dar a performant ICR cu Patapievici? Merită o evaluare?
Puteau foarte bine să țină la aparențe măcar. Să-i ceară o demisie, cred că ar fi dat-o, nu era nevoie să schimbe legea ICR pentru asta. Sau să mai aștepte puțin, îi expira mandalul curând și nu mai continua – omul e obosit, a tot zis-o.
Îngrijorător la guvernul Ponta e că nu se tem de scandaluri, sunt în momentul în care li se rupe, cred că pot face orice.
Cât despre subordonarea ICR la Parlament: da, tocmai am văzut la TVR cât de bine funcționează controlul parlamentar pe instituții autonome, nici nu le-a păsat până acum să discute rapoartele de activitate pe 2009, 2010 și 2011 până când s-au decis să-l radă pe Lăzescu.
Nici un fel de interes față de ce scria de fapt în rapoartele alea. Contează cum performează o instituție în fața Parlamentului? De ce să te agiți să faci treabă bună ca șef de instituție dacă oricum nu contează? Parlamentarii să facă bine să-și ia rolul în serios înainte de a trece noi instituții în subordinea proprie.
Iar Mircea Diaconu ne spune că asta va da coerență politicilor culturale. Un actor grăbit și penibil!Victor Ponta dă semnalul de sus că trebuie rase instituții și precedente. Azi anunță că vrea să radă Curtea Constituțională. Brusc a ajuns CC să decidă prea multe, când o inundau ei cu cereri, din opoziție, nu aveau problema asta că decide prea multe. Ăștia mai mici și ridicoli – Șova, Diaconu – preiau doar modelul: radem tot.
Băieți, faceți un mic duș rece, calmați-vă! Poate vi se pare că aveți lumea la picioare, că puteți orice, că ați cooptat ONG-urile, că aveți numai presă prietenă care vă zice ce frumoși sunteți și presă doar ostilă care vă zice ce ticăloși sunteți, deci nu contează ce faceți de fapt pentru că ăia spun aceleași lucruri. Dar așa au crezut și Năstase – Cozmâncă, și Băsescu – Udrea la vremea lor.
Vă înșelați. ONG-urile nu le-ați cooptat, v-ați ales doar cu păgubosul de Alistar și cu agitatul Cernea, care sare cu picioarele pe Nicușor Dan că de ce nu se duce cu el la marșul gay, de parcă i-ar fi convins deja pe șefii USL să meargă cu el de mână la paradă. Presa o fi schizoidă și împărțită, dar Antenele vor conta tot mai puțin cu voi la putere și dacă o țineți așa jurnaliștii ăia mici și eroi, ăia de mă sunau pe mine pe vremea lu` Năstase la modul „zi acuma ceva că nu e Dorina Mihăilescu în țară”, ăia mici care sapă ca picătura chinezească când se simt călcați pe gât prin înțelegeri cu mogulii și șefii, ăia vă vor săpa de nu veți avea aer. Ca să nu mai zic de net, care nu e al vostru. Deci, calmați-vă! Suntem o masă critică de oameni cărora ni se rupe de meciul vostru cu Băsescu, ni se rupe și de Băsescu însuși, agenda lui e epuizată. Suntem în expectativă, nu avem mize în schimbările astea de putere, vrem să trăim într-o țară plicticoasă în care politicienii se schimbă unii cu alții, instituțiile funcționează, fiecare își vede de treabă. Dar dacă radeți instituții așa irațional, într-un nihilism pe stil rusesc, dacă nu mai aveți bunul simț să țineți la aparență, dacă devenim o țară în care nu contează să performezi sau nu ca oficial public pentru că ești ras fără întrebări, dacă pregătiți terenul pentru DNA și alte instituții care vă dor mai tare, dacă sunteți convinși că ne tocați încet crezând că vom fierbe ca broasca care nu își dă seama când i se încălzește apa, atunci să știți că vom trece de la ”ni se rupe” la ”nu, nu Cozmâncă din nou!”.
Să nu ziceți că nu v-am spus! Noi am supraviețuit și lui Năstase și lui Băsescu, pentru că fiecare avem oazele noastre de autonomie privată, nu depindem de voi. Nu toți suntem alistari. Dar voi veți avea cariere scurte dacă o luați pe acest drum. Un duș rece, luați-o ca un sfat.
http://www.facebook.com/Cristian.Ghinea.CRPE


ultima precizare pe care vreau s'o fac este ca patapie, cel putzin pina la numirea in fruntea icr, n'a apartzinut "tagmei" 'telectualilor basescieni.

basescu, de fapt, a vrut sa'l "disloce" pe patapievici din cnsas, ca sa nu se ralieze deranjului de p'acolo in legatura cu  livrarea arhivelor sri fara  cartotecile alea, nu mai tzin minte chiar exact, ulterior aparind si scandalu' numirii lu' turianu (cu niste huiduieli "spontane" - primele de care a avut parte), desi lumea'l dorea pe ticu, chestie   care "s'a lasat", pentru calmarea spiritelor, cu formarea comisiei lu' tismaneanu, miscare ce "i'a dat pe spate", definitiv, p'asa zisii telectuali ai  lu' basescu, inclusiv pa patapie.


ps:


iata c'apar si primele variante la pataievici!


asta, dac'ajunge sef acolo, o sa opreasca iar emisia icr, cum a facut'o cu tvr la mineriada?


e ceatza mare, baetz!

9 comentarii:

edvard spunea...

Stii, dom'niku..., "vedetz, fratzilor, d'aia e fotbalu' frumos..." 'mi vine sa zic, parafraz^ndu-l pe corleone d'balcesti, ...sau, si mai pe felie, vezi dece "e si grea [si,respectiv], e si frumoasa vieatza de rom^n"?

Mmm?
...p^i, as zice io, indr^znind o varianta de raspuns, finc'asa suntem noi naivi [citeste fraieri] si ne-o facem singuri asa.
D'acord ca HRP=elita culturala contemporana, si trebuie sa fi grobian de ziua a 14a[iunie] sa-l scuipi pe omu'asta pe strada, da'iar ["deci,inc'o data..."], aia e, avem daru'[parereamea] de a ne face singuri viatza de calvar, adica ce n-am priceput io la toata paradigma asta pora-mariano-turcisto-t.r.u-ista+macoveista[si inca mul'multz'altzii] e cum au cautzionat prin crezul lor, ok, anti-kom' o sciziparitate fesenarda cu aceleasi hibe ca ale ekipajului parasit de pe nava-mama.
Adica n'a avut parte saracu'd'Emil [venit clar in trena anticomunista a Seniorului] de toata sustzinerea asta dementziala, de pare ca i-a obsedat doar replica aia de film cu "fi capitanu'nostru!", da'au uitat-o pe cealalta, culmea, din aceeasi serie, cu "...si daca este o capcana?".

dom'niku, nu'sh cum sa'tz spui, da'tare'mi'e ca niste unii'si freac'acum m^nurile de bucurie ca "h^, h^, i-am facut pe fraierii astia sa aleaga si puterea, da'si opozitzia tot del'ai nostri...".

... ca vorb'aia, divide-i et impera-i, daca-s ... !

niku_elektriku spunea...

@emigrante,

tu insutzi, chiar "plecat", continui sa reprezintzi, fara sa vrei si fara sa'tzi dai seama, un cos purulent pe curu'n forma de inima sau invers al lui patapievici.

trage capacu dupe tine ca'i curent p'acolo p'unde esti

edvard spunea...

da dom'niku, observ ca se cam incinge atmo'sfera prin tribune, asa ca mai tastez o singura intrebare debaraj, si gata:

-[deci,inc'o data],daca tot e acum momentul demisiilor, noi astia fraierii din figuratie, unii cu huo, altzii cu aplauze la semn, cre'c'ar trebui sa ne dam si noi demisia, dar nu prea mi'e clar cum, ...cumva unii altora sau cum?

ps: ar fi o varianta a unui deja clasic [in viatza?]:"onorata instantza, recunosc, am fost un dobitoc"

atreides spunea...

Aaaaaaahhhh, pai daca pana si domnu' Ernu sare in apararea lui Patapievici...Nu pe bune, ce rahat de argument e asta? Eu despre Ernu in afara de faptul ca exista nu stiu altceva, de ce ar trebui sa ma impresioneze ce zice el?
Pe fond vorbind acum, lucrurile sunt evidente: Mizeria lui Patapievici nu a fost ca l-a lins in cur pe basescu, e dreptul lui sa o faca, ci ca a facut-o in calitate de director al ICR. Asa ca acum e o ticalosie fara margini din partea lui sa spuna ca USL vrea sa politizeze ICR. In acest moment ICR este o organizatie basista, cum era si IICCMER pe vremea lui Tismaneanu. ESte oare de imaginat intr-o tara normala ca vicepresedintele unei institutii ca ICR sa scrie saptamanal articole de ziar in care sa ii improaste cu rahat pe adversarii lui basescu? Deci, eu zic ca gunoiul de Mihaies sa faca ce vrea dar pe banii lui, nu pe banii ICR. Iar lui Patapievici i-as da sfatul ca in perioada asta sa incerce sa taca, orice spune nu face decat sa ii irite pe toti antibasistii si sa se intoarca impotriva lui. Pana la urma, daca il elimina de la ICR, USL-ul ii face un bine: poate dupa aia va reusi sa mai scrie si el o carte buna, lucru care nu s-a mai intamplat cam de multisor.

atreides spunea...

Uite, te invit sa comentezi urmatoarea informatie, pe care am aflat-o in seara asta (probabil am stiut-o candva dar am uitat-o). Pe vremea cand era Buzura sef la ICR, unul dintre cei doi vicepresedinti era Ionel Haiduc, actualul presedinte al Academiei, un chimist cu un cv de talie mondiala, probabil omul de stiinta roman din Romania cu cel mai bun cv. Cand a venit Patapievici sef, vicepresedinte al ICR a devenit gunoiul de Mihaies. Deci te invit sa comentezi inlocuirea lui Ionel Haiduc cu viermele Mircea Mihaies.

niku_elektriku spunea...

@ dom' edvarde

noi (cel putzin eu, ca nu 'ndrasnesc sa va includ si pe d-voastra) intram la colaterali pierzatori orice am face, asa ca, daca dimisionam or sintem dimisionatzi, daca ne aratam antricoatele or nu ni le aratam, tot n'are nici o importantza, sintem, adica, tot din aia calaritzii, ca caleretzii, chiar fara cap, sint doar unii, binestiutzi si de d-voastra...

niku_elektriku spunea...

@ atreides,

esti bun sa discutzi asta cu primul ministru ponta, c'am intzeles c'ar fi declarat, de la vianna, ca nici gind, n'are nici o intentzie sa'i shchimbe pe basisti!

a se lua masuri!

si greutatzi!

iar 'nainte de a'i aduce'n conversatzie p'aia de la academie, inclusiv pe haiducu' lu' shepte cai mascatzi, ai face bine sa consultzi ultima postare d-lui tudoran (care, de altfel, "va" cam inbratzishaza viziunea asupra icr), in care (bine!) se pronuntza asupra cacodemicilor nostri!

atreides spunea...

Pai, Ponta a declarat ca nu il schimba pe HRP, dar n-a spus de exemplu ca nu il schimba pe gunoiul de Mihaies-iar schimbarea acestui gunoi este pentru mine personal prioritatea zero in tara asta. Iar cu HRP...poate fi convins sa demisioneze la un moment dat, chiar daca nu e demis pe loc. Si chiar daca ramane pana in ianuarie cand ii expira mandatul, nu moare nimeni din cauza asta. Dar gunoiul de Mihaies trebuie sa plece.
O sa consult postarea lui Tudoran, dar orice ar scrie despre academicieni de exemplu din stiintele naturii nu valoreaza prea mult-domnul Tudoran nu are competenta necesara sa isi dea cu parerea pe partea asta; sa vorbeasca despre literati cat vrea, acolo banuiesc ca se pricepe.

niku_elektriku spunea...

@ atreides,

in ce'l priveste pe mihaies, tre' sa recunosc faptu' ca si mie mi se strapezesc dintzii din tabla galvanizata pe care inca nu'i am atunci cind il citesc, desi, uneori, mai "rezonez" la cele scrise de el, da' parca "tonu" care face muzica e cam discordant!

rezonam si atunci cind il injura pa base, p'in romania literara, acum vreo zece-cin'spe ani, si nu'l intzeleg deloc de ce a devenit atit de debalansat politic acum, c'avea suficiente ocazii sa practice injuraturi "cu carne" si la adresa portocaliilor.

nu'l pling daca i se dau papucii de la icr, el fiind, de altfel, unu' din putzinii telectuali autentici, "bazat", car-va-sa-zica, prof univ "pe bune", nu "pe puncte", ca altzii...

nu e obligatoriu sa fii d'acor' cu mine in chestia asta!

Trimiteți un comentariu