marți, 5 februarie 2013

the gadget&the muppet
show 



®APORT!

despre starea ratziunii

celei mai favorizate,

de supt dezvoltare

și radio-progress,

din vremea du ducă'i vodă

şi'a altor duși





aflatzi despre mine că sînt bine și sănătos, care sănătate v'o doresc și dumneavoastră, stimatzi telespectatori, doar ca mi s'a stricat cuptioru' cu microunde, așa că, pînă acum cîteva zile, stăteam în oarecare dubiu dacă se merită să'mi exersez talentele de minitechnicus pe el, să'mi procur altu'n loc, or - și mai bine - să renuntz definitiv la acest obect inutil și periculos.

d'alaltă seară m'am hotărît: încep să strîng bani pentru un nou gadget care va rula în curînd pe ecrane, dacă e să mă iau dup'o emisiune d'asta de vulgarizare a știintzii, pe care am descoperit'o pe nou' canal care i'a luat locu' discovery-ului/urilor în grila rcs-rds (mue rcs/rds!!), și care gadget va revolutziona orice vă putetzi d-voastră închipui, de la sistemu' politico ioconomic natzional și mondial pînă la statutu' sotzio-profesional al fiecăruia dintre noi, ca să nu mai vorbesc de habitudini, manii și hobby-uri, transformîndu'ne în niște mici 'mniezăi și cristoși rîzgîiatzi.

despre ce e vorba?

păi, e ceva care seamănă cu imprimantele alea 3D, da' e un ceva care nu se multzămește să reproducă doar forma exterioară a obectelor pe care vrei să "le printezi", ci face acelaș lucru la nivel (sub)atomic (nu stau s'essplic acuma, că nu's doftor în fizico-chimice ca abramburica), după un "retzetar" care reprezintă softu' cu structura atomică a fiecărui obect ce se dorește a fi (re)creat din nimica, făcînd astfel inutile întregi ramuri și rămurele ale ioconomiei mondiale, p'orizontală și pă verticală, că doar potzi să'tzi "printezi" orșice, de la un mcdonald la ultimu' ipad, toate imposibil de deosebit d'original, așa că nu mă'ndoiesc nici o clipita că totzi ăia care or să reușească să'și procure o astfel de minune a tecnicii nu vor sta 24h/24h, 7 zile din 7, să'și printeze muntzi de petre pretzioase, rîuri, fluvii și mări cu lingouri de platină și aur, cîmpii și păduri nesfârșite de carpete cu răpirea din serai, pentru că n'o să'mi poatză nimini argumenta că respectivii n'or sa vree să "valorizeze" cît mai "plenar" oportunitatea apărută, fără teama c'are să vie ciniva, cumva, să le interzică sau să le confiște transpunerea în bun de larg consum a pietrii philosophale, așa că n'ar fi de mirare să'i videm p'unii c'o pătzesc precum ăia dintr'un binecunoscut basm popular care mor de foame pentru că tot ce ating se transformă în aur.

în aceste conditziuni, stimatzi telespectatori, mai are f'un rost să ne strofocăm pă bază de muribundă ioconomie mondiala y compris romunească, or pă baza recentului ®aport! eMCeVe?

io zic să ne grăbim, dreaku', să mai vindem ce se mai găsește p'in ogradă, conform programului unic dă supt dezvoltare pesede-penele-pece-pedeleu'-unde e? - și conform l'indicătziilor pretzioase din mai sus pomenitu' ®aport! - că nici naiba n'o să mai aivă, cît de curînd, nevoe de tainurile noastre obosite, marea lor majoritate relicve ale diktaturii dă dăzvoltare a lu' ceaskă.


ps:

singura proglemă pă care o mai văz, acuma, că tot m'am interesat despre ce film era vorba'n propozitzie, e că filmu', făcut p'in 2007, dovedește că timpu' are prea multa răbdare cu noi, asa că mai avem d'așteptat pînă la transpunerea'n veatză-cosa-noastră-legată-cu-atză a tecnologiii care să ne blagoslovească pe tontzi cu de la fiecare după capacități, fiecăruia după nievoi, mama nievoii!

cum trece timpu' domnule, da' parca tot prea 'ncet trece!


ps2

cu tot optimismu' ponderat al acestei postări, tziu, totuși, să fak și'o propunere constructivă opozitziii noast'e "dă dreapta", pînă nu se trezește ddd și nu le'o ia 'nainte și din puntu' ăsta de vedere.

sa initzieze, dom'le, liste d'așteptare în vederea procurării, cu prioritate, a acestor "incubatoare d'afacere de bine" (si futere de mamă), asa cum se faceau pe vremuri, daca vroiai sa'tzi iei trabant or telecolor..

poci pentru ca să zic, fără putirintză de tăgadă, c'asta e printre ultimele ocazii pentru ca opozitzia "noastră" să mai poatză să recupereze distantza care o desparte de otv.



3 comentarii:

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

faci f'un apropo ca nu stii cum sa'mi faci cadoo un cuptior d'asta?

calu de dar nu se cauta de dintzi, asa c'o sa'l accept stinjenit si p'al tau, cum l'am acceptat si p'ala de se strica, si caruia io nu'i gasii fo alta utilitate decit ca elimina tuciu' de la procestu in urma caruia obtzii floricele de porumbi.

sincer sa zic, eu p'asa ceva n'as da banu, chit ca eu cheltui pe luna, nu pe pamint, mult mai mult pe tzigarichile de care tot m'am lasat de mi s'a acrit.

in rest, tot imprastiat te pisi?

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

eu m-am plans deja la parchetul jăneral spuindu-le sa va dea aprobare pentru noua scula. de ce? simplu: asta ne mai lipseste sa ne oferi matale, domn' niku_le, patzachinele astea politice-prepolitice si post politice in trei, ba chiar patru dimensiuni. asa ceva ar insemna ca noi, astia cu insomnie cronica, nu o sa mai puneam Geona pe Geoana nici daca luam seara un pumn de Barbie(turice)...

al lu' matale,

dt

niku_elektriku spunea...



eu as prefera sa dee banii, dom' tudorane,.ca aprobari mai am de pe vremea lu' ceashka, nefolosite, iar valoarea (n)asteapta numaru' (b)anilor.

am, d'o pilda, o aprobare pentru un colier de hirtie higienica care i'ar fi foarte folositoare inclusiv emigrantului, ca tot se lua el de dom' dudas si de pasaricile domniei sale intr'un mod ireverentzios.

Trimiteți un comentariu