miercuri, 3 aprilie 2013

am kovesit'o!
Daniel Morar: La CSM am hotarat ca trebuie respectata o procedura de selectie. Nu ne intereseaza intelegerile dintre actorii politici/ Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA un om care nu a lucrat in DNA, fie el si dna Kovesi

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 2 aprilie 2013, 21:05 Revista Presei | Radio TV


Daniel Morar la RTV
Daniel Morar la RTV
Foto: Captura RomaniaTV
 "Mie mi se pare absolut inadmisibil ca niciunul din numele vehiculate (pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie) sa nu provina de la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA la nivel de zvon un om care nu a lucrat in DNA", a declarat marti seara procurorul general interimar Daniel Morar la Romania TV. Intrebat daca se refera si la fostul procuror general, Laura Codruta Kovesi, al carei nume a fost vehiculat pentru DNA, Daniel Morar a declarat: "vorbesc in concret de dna Kovesi sau cine o fi ".apoi:


A doua razgandire a lui Victor Ponta: a trimis la CSM propuneri pentru procuror general si sef DNA

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 3 aprilie 2013, 9:49 Actualitate | Esenţial


Tiberiu Nitu, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Codruta Kovesi, Alina Bica
Tiberiu Nitu, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Codruta Kovesi, Alina Bica
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
 documente
(03 Apr 2013) PDF, 121KB
 Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineata propunerile pentru procurorii-sef la Consiliul Superior al Magistraturii, anunta Guvernul. Acestea sunt: Tiberiu Nitu pe functia de procuror general, Bogdan Licu in pozitia de prim-adjunct si Codrut Olaru pe functia de adjunct al procurorului general, la DIICOT Alina Bica si Elena Giorgiana Hosu, adjunct al procurorului sef al DIICOT,  iar la DNA - Laura Codruta Kovesi.
  • Vezi scrisoarea in documentul atasat
"Avand in vedere faptul ca, in data de 3 aprilie 2013, expira mandatul interimar al domnului Daniel Morar, iar legea nu prevede posibilitatea prelungirii acestuia de catre CSM, situatie care poate atrage nelegalitatea actelor emise de acum inainte catre Ministerul Public, (...), in baza mandatului sctict limitat pe care mi l-am asumat, avand ca obiectiv rezolvarea situatiei de instabilitate a Ministerului Public si identificarea unor solutii de asigurare a stabilitatii si predictibilitatii Ministerului Public, precum si de a asigura respectarea angajamentelor externe ale Romaniei si de a intari independenta justitiei, doresc sa va inaintez urmatoarele propuneri", scrie premierul.
  • Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: Tiberiu Nitu;
  • Prim adjunct al procorului general: Dimitrie Bogdan Licu;
  • Adjunct al procurorului general: Codrut Olaru;
  • Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie: Laura Codruta Kovesi;
  • Procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism: Alina-Mihaela Bica;
  • Adjunct al procurorului sef al DIICOT: Elena Giorgiana Hosu.
Tiberiu Nitu a fost prim- adjunctul Laurei Codruta Kovesi la Parchetul General. A fost propus si de fostul ministru al justitiei, Mona Pivniceru, insa a primit aviz negativ de la CSM iar presedintele nu l-a numit. Alina Bica, actual consilier al sefului DIICOT, Codrut Olaru, a fost secretar de stat la ministerul justitiei pe vremea lui Catalin Predoiu. Numele ei a fost vehiculat ca posibil procuror general cand la justitie era Tituts Corlatean. Bogdan Licu a fost membru CSM, Laura Codruta Kovesi a condus Parchetul General iar Codrut Olaru este seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Hosu a fost procuror sef al Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii economico-financiare in cadrul DIICOT.
Nmele Georgianei Hosu a fost legat in presa in 2010 de jaful de la Banca Transilvania, fiind matura unui dintre suspecti, Andrei Hosu.
HotNews.ro a publicat aceasta lista marti.

Scrisoarea, datata miercuri 3 aprilie, este o surpriza, avand in vedere faptul ca Ponta a anuntat, marti, dupa intalnirea cu procurorii sectiei penale din CSM, ca nu va mai face propuneri pentru cei doi procurori-sefi - Parchet si DNA - in calitate de ministru interimar al Justitiei, asa cum anuntase luni seara, ci va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care va conduce aceste proceduri.

"N-am facut niciun fel de nominalizare si n-am vorbit de niciun fel de nume, nici aici cu sectia de procurori. Am avut o discutie legata de procedura - daca mergem pe propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si presedinte, sau daca mergem pe cealalta varianta. Opinia este de a merge pe o procedura de selectie cu acele etape pe care le stiti foarte bine", a afirmat Ponta. Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a confirmat ca sectia de procurori se pronunta pentru continuarea procedurii de selectie demarate in mandatul de ministru al Justitiei al Monei Pivniceru.


videa'vom amu daca coabitarea'i mult mai mult decit atit, daca d'l diktatoru accepta nominalizarile d'lui pm + ministru, inca, de justitzie, in ciuda avizului care o sa fie, din ou, negativ al sectziei de procurori a csm.

d'l antenescu are, prin antena3, cuvintu' ultim, ceea ce ar putea reprezenta o retragere demna, si cu coada pe su, de la gubernare, lucru care s'ar putea sa'i convina de mama minune!

nu se stie daca si partidului.


UPDATA
iata ca antena reactzioneaza, deja: Partidul Conservator cere intalnire de urgenta a USL. Tensiune in coalitia de guvernare pe tema numirilor din Justitie

de Red. Politic     HotNews.ro
Miercuri, 3 aprilie 2013, 11:13 Actualitate | Politic

 Partidul Conservator, controlat de Dan Voiculescu, a cerut o intalnire de urgenta a conducerii USL, anunta Antena 3. Convocarea conducerii USL vine la o ora dupa ce premierul Ponta a facut propuneri oficiale pentru sefia DNA si Parchetului General, nominalizand-o pe Laura Codruta Kovesi pentru DNA.

Liberalii, dar si gurile de tun ale Antenei 3 - post controlat de Voiculescu - l-au atacat pe Ponta in ultimele zile pentru aceste numirireprosandu-i o intelegere subterana cu presedintele Traian Basescu. Crin Antonescu a enuntat chiar posibilitatea ruperii USL. Si Daniel Morar, seful interimat al Parchetului General si membru in sectia de procurori a CSM, a respins propunerea Laurei Kovesi la DNA, motivand ca nu are experienta anticoruptie.
Reamintim ca liderul PNL, Crin Antonescu, le-a spus miercuri dimineata jurnalistilor ca la sediul USL va avea loc o conferinta de presa la ora 11.30.

Comunicatul prin care Partidul Conservator cere intalnire a conducerii USL:

Referitor la dezbaterile publice privind numirea Procurorului General şi Procurorului Şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie, Partidul Conservator consideră că Uniunea Social Liberală are voinţa şi capacitatea a-şi respecta, în egală masură, atât angajamentele asumate în raport cu cetăţenii români, care i-au acordat încrederea, legitimitatea de a guverna şi un mandat pentru o schimbare profundă, cât şi obiectivele agreate împreună cu partenerii europeni.

În acest sens, PC propune partenerilor din USL o întîlnire oficială, în decursul acestei zile, pentru a identifica o abordare reponsabilă, care să concilieze opiniile diferite şi să asigure o poziţie unitară şi transparentă a Uniunii.


Vom reveni cu amanunte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu