marți, 26 august 2014

viatza e frumos

domnul al nostru p.m. ponta ne roaga acum sa'i dam pesedelii inclusiv presedintele (la fel cum ne ruga domnul actoal diktator, prin 2004, cind vroea el sa se realaga premar de bucale, sa'i dam si consigliul mun'cipal, c'o sa faca si'o sa dreaga), garantindu'ne, el, mincinosul patoliogic (vorbesc de ponta acuma, sa n'avem discutzii!), c'astfel natzzia o sa prospereze si tot romunu o s'o duca bine.

luindu'ma dupa esantioanele minuscule, dar reprezentative, cu care am luat eu contact, s'ar parea ca cam are dreptate.

astfel, dup'o intrerupere de mai multzi ani, am avut ocazia sa constat cum un fel de nepotzica de'a me, convertita temeinic la pesedism, undeva prin nordul indepartat al tzarisoarii, infloreste din pct de vedere material, dar si spir'tual (daca e sa ma iau dupa nonsalantza lipsita de orice inhibitzii capatata intre timp), facind usor de rusine, prin opulentza afisata, orice cadru de conducere din vreo multinazzionala.

cum n'am avut alte ocazii sa cunosc indeaproape inregimentatzi ai partidului de gubernamint, cum n'am avut ocazia sa relatzionez, la fel de indeaproape, nici cu f'un membru declarat al altor partide (in afara d'o sinistra duamna, alta "decit" aia la care te'ai putea gindi, dar buna  pretena cu aceasta, supravietzuitoare si repide trecatoare prin mai toate partidele, cu deosebit subces, actoalimente intoarsa la dragostea dintii, pesedeoa, si zau ca pe nedrept de putzin mediatizata - cred c'o fi depus mari "eforturi" in  directzia asta; sau in alta "directzie"? - care, saracana de  ea, prospera la nivel de prinzesa de monaco - desi nu cred c'o prinzesa si'ar putea permite chiar toate extravagantzele respectivei - dar care "activeaza", culmea coincidentzii social democrate, cam in acelasi domeniu specific, cel al asistentzii sotziale, la fel ca nepotzica'mi), am inceput sa am mici indoieli, de la mijloc, ca domnul p.m. ponta n'ar evea dreptate suta la sula in ce zice.

deci n'ar fi exclus ca, poate, cu timpul, cind populimea s'o mai destepta, si'o sa vaza, in proportzie de massa, CALEA, adica inscrierea, cu acte, in PARTID, o sa depasim, dreacu, norvegia, cu presedintele ei cu tot, la pib, pe cap de vita furajata.

dar, uitindu'ma prin jur, pe unde ma mai preumblu, populu' e, oricum, fericit, daca e sa ma eau doar dupa cum se prezinta sitoatzia p'in bucale, unde doftoru' premare, dom' gheneral oprescu, impreuna cu echipa premarilor de sectoare (unde chilimandrosu' face o nedorita nota discordanta: "chilimaneee, scoate, ba, bancutzele la plimbare p'in sector, ca te'njura penzionarii gelosi pe locuitorii celorlalte sectoare mai "norocoase"!"), negoitzul cu precadere, s'au apucat d'o asa furie pavoazant-borduristo-marmoreana, incit ii fac de bacanie pe insusu videanul marmosim si ai lui, cu amaritele lor de bordurici, asta in cea mai mare liniste si cu aprobarea, tacita, dar cu murmur fericit pe buze (ntz, ntz, ntzz), a locuitorilor, care, precis, ca'i vor realege cu scoruri apropiate de cele ale lui ilici din nouazeci.

mie asta'mi dovedeste c'oricine se va fi aflat, sau se va afla, d'acuma'ncolo, la putere, altcineva decit pesedisti cu pesedeoa lor, indiferent ca persoanele, sau partidele, respective provin dintr'un trunchi comun (si nici nu difera esentzial, din pct de vedere al calitatzii animale sau din pct de vedere "doctrinar") au fost privitzi/privite de catre populu' pesedist (bine a zis, si in cunostintza de cauza, se vede acum, raposatul vacaru) ca niste corpi straini/straine, indiferent ca totzi fura (fura primaru, fura notaru...etc) si au furat in proportzii considerabile si naiba stie cit de egale.




p'afara'i vopsit gardu', inauntru'i leopardu'

 o dovada in sensul celor zise, iata, in imaginile de mai sus, o zona din parcul ior2 retrocedata, naiba stie cui, de catre videanu/negoitza, probabil calcind in picere niste legi, cu stimulentele dezinteresate presupuse, dar unde, tot iata, pe vremea astorlaltzi, se trecu la executzia unei imense gropi, care probabil c'o sa fie umpluta, cine stie cind (ca'i criza, monser), c'o viitoarea fundatzie a cine stie ce, mai mult ca probabil ca tot incalcind si ei ceva legi (exclusa orice posibilitate ipotetica care se poate sa fi pus si ei botu' la maimutzica), dar totul in cea mai profunda liniste aprobatoare, a populului si a presii, spre deosebire de isteria care'i avea ca subiectzi pe amaritzii tristi dinainte, pe care populu i'a scuipat cu sila, ca pe niste masele stricate ce sint.

asa ca, de ce n'am vota noi ponta, carele el ne va aduce adevarata liniste, ca fericire vaz ca e deja cacalau, nu cacarau?

iohanniseeee, mutuleeee, schimba, bre, si tu placa aia, ca se ride pontosu cu duduca si cu curu-cucu de tine, c'aduci tu liniste si pace, nazistule!

2 comentarii:

Shadow spunea...

@nikule
ca sa dau prin "mincinosii patlogici" ca sunt mai multi si nici sub 50 ca sa-i tratez de "unul" fie el si "imberbul ponta" si sa o iau nitel de la "concluzia" matale adicatelea de la "coada la cap"(de la chicere la tartacuta) spun numai ca "fericirea cacalau" este o consecinta si a lui "sa traiti bine" si a lui "aici sunt banii dvs" si al lui "garantat basescu", vanghelie sau cine stie ce alta "vietuitoare" cazona bio politiciana pur romaneasca plus alte "asa zise adevaruri bine tintite". Cat despre "scupatii" dinainte erau bine meritati asa cum raman in continuare la fel de bine meritati si deloc "maritati".

niku_elektriku spunea...

shadowe,

da' te (mai) contrazic eu?

tot ce zisei se baza p'o constatare: ca sintem, totusi, un popul pesedist, pina'n maduva, cu mici pauze si escoriatzii nesemnificative.

cum sint rusofonii aia din ucraina sau moldova, care, orice le'ai face si orice le'ai zice, tot p'a lor o tziu, cu aia ce au "in singe", reusind sa'i "dee pe brazda" si pe asa zisii nostri romunasi/moldoveni, care mai curind viseaza si gindesc, ba mai si vorbesc intre ei, "pe ruseste", acum, cind, poate, nu mai sint sub jug.

pai, noi, populu pesedist pina'n maduva, "fibra nazziei, ce'am mai fi fost dac'am fi stat vreo suta si mai mult peste jumate de ani sub rusi.

am fi esit chineji direct?

Trimiteți un comentariu