joi, 4 septembrie 2014

hai sa ne avem ca frati,
totzi sîntem putin luati,
daca nu,
direct si fara sperantza,
putzin (a)plecatzi

monica macovei a fost idolatrizata p'acest blog iar drapelul ei a filfiit multa vreme pe una din coloanele laterale ale lui, stirnind minia sau ironia unora dintre cei care mai calcau p'aciulea, nici ei nu stiau de ce.


in urma cu ceva timp, sa fie f'un an si ceva d'atunci, am observat o schimbare la draga de monika. din tecnocrata justitziara fara mama si fara tata a mlastinii politichiei romunesti, mai 'ntii si 'ntii a 'nceput sa se transforme, nu mai tziu minte daca inainte sau dupa ce a tot incercat sa catindeze la diverse fonctzii p'in partid, prin adoptarea unui limbaj sloganos, foarte obositor, plin de imperative si invective, ce se vede foarte bine/rau inclusiv in in-scrisurile 'mneaei de pe blog, ca mai apoi sa am surpriza neplacuta sa constat ca incrincenarea sloganoasa sa i se intipareasca si pe figura, imbatrinind'o pina aproape de stadiul de baba (a observat asta, confirmindu'ma, inclusiv unul din apostolii ei, tapalaga, care a folosit un cuvint ce ma doare si acum, direct in rect, recte: "senilitate").

a fost impinsa, nu se stie bine de catre cine si de ce, catre o catindatura suprarealista la presidentzie, lucru pe care as fi fost printre primii sa'l salut, daca aceasta catindatura n'ar fi fost atit de intempestiva si folositoare dusmanilor ei declaratzi cu atita patos capatos.

erea d'asteptat ca un astfel de gest sa fie un final al unui parcurs ce ar fi trebuit sa'si aiva originile macar in momentele cind alva ca zapata zburda printre capetele noastre incinse si printre ciocurile noastre larg deschise, cind o asteptam sa ne adape cu inimaginabil de multa dreptate si cu bucatzele mici d'adevar.

chiar daca cei care lansasera conceptul de halva ca zapata se gindisera la cu totul si cu totul alta duduca spre a o intruchipa, ea ar fi trevuit atunci, cind gubernul basescu-udrea, cu mascariciul boc drept berbec ispasitor, avea cote infinite de antipatie pupulara (nu ma refer la acea antipatie sadita de antene),   sa easa ca sa ee atitudine, mai intii in partid, p'orma in afara lui, si sa 'ncerce coagularea pe care o incearca acu', la spartu' tirgului si al tirgovetzului de la cotroceni.

faptu ca n'a scos macar un singur diftong impotriva tartorului, desi acesta a fost in mod repetat mitocan, cum ii este felul, la adresa ei, si desi ereau inca de pe atunci elemente ca sa'tzi dai seama ca "scoaterea tzearii din criza" a reprezentat un excelent prilej pentru umplerea pusculitzii care se revars'acuma, mai ceva ca cornu' abundentzi, din vuitroanele de remus truica ale duduchii, arata ca recunostintza dusa la extrem poate imbraca forme neconforme cu statutul de posedat de lege si dreptate.

cei care incercasera sa coaguleze ceva, la un moment dat, in jurul dinsii, s'au risipit care 'ncotro, dindu'si seama ca exista enteres chiar si acolo unde nu te'ai fi asteptat, asa c'au lasat'o balta pe monika sa'si urmeze drumul spre cele mai inalte culmi ale unui loc sigur la evroparlamentare, ei facindu'se pres ca sa fie lasatzi sa pupe papucul reprezentantei avtorizate de la sursa a basismului.

acuma, dupa ce inevitabilul s'a produs, catindata oxigenata, oficiala si oficioasa, fi'nd lansata, cu multe lacrimi de crocodil din partea multora, cu devoalarea in toata splendoarea hidoasa a adevaratului scop al pactului si pacatului basescu-udrea-ponta, adica imunitatea si impunitatea perpetua din partea justitzichii mai mult decit andepandente, ce citim noi in diverse locuri?

ca, de fapt, dom' diktatoru' o sa'si faca iara numaru', o prestidigitatzie caracteristica, adica c'o se retraga pe duduca si c'o sa'si anuntze sprijinu' neprecupetzit pentru o monica reevaluata.

curaj gaina!

da' n'am intzeles care'ar fi diferentza si cu ce il incurca pe pontos sa repurteze un subces la pielea goala impotriva evident antipaticei reprezentante a basismului?

cre' ca monica "poate fi vinduta", de catre pontosii mascatzi si demascatzi, drept una care o sa'l pue pe base priministru intr'o masura chiar mai mare decit insasi duduca, asa ca'mi exprim opinia mult mai ferma ca fularu' ca ea s'a lasat folosita, ajungind astfel o scula, nu stiu in mina cui, dar pot sa banuesc, care, pe linga asta, nici macar nu'i o scula pe bascula care sa'si pastreze o doza rezonabila d'introspectzie avtoironica, ca sa nu pretinz un simtz al humorului se pare lipsa'n galantar, chiar si'atunci cind e sfatuita de catre consultantzi sa zimbeasca um pik, a gri massa ('m pare rau de politeanu, care sper sa nu se afle printre acei consultantzi).
bine, asta nu vrea sa insemne cumva ca nu mi'ar conveni ca moni sa ee un 98,5 la suta din boturile romunilor, inca din primul tur, la fel cum mi'ar placea sa am parte d'o intilnire de gradul trei exact peste cinci minute, cind cobor sa'mi eau o cofee cu euri de la avtomat, dar nenorocirea mare'i ca nu mai cred demult in ozeneuri. ca sa nu mai spui ca, daca totusi mi se 'ntimpla una ca asta, cine dracu stie daca nu mi'oi blestema zilele ca n'am avut grija ce'mi doresc. long live, monika!

6 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Madiba Macovei. Mi-e frica ca, daca ajunge la Cotroceni, se apuca sa omoare albi. :)

https://www.youtube.com/watch?v=fcOXqFQw2hc

niku_elektriku spunea...

Lilick,

p'asta cu chilly willie mandela o uitasem!

edvard spunea...

nietzsche_electrice, o arzi din cand in cand columnistic precum maistrul c^rstoiu, si precum moftangiul in cauza, tot ajungi mereu de unde ai plecatara, recte la momentul de fatza, tot o pledoarie pentru madama-iacobina-fosta-gherghescu gen /adio da'ram^n tot cu matale/..., bun, da' pen'ce bibicule?, vorba sinistrilor decedatz la'89, "servesti cauza" care ?
Dupe 20 de ari de poshtari ai realizat si alde matale (all-inclusive diversi rica-venturieni arzatori pe /dreapta de kent-blugi-ciunga/) ca e un blat fesenard de prostit prostii si ce s-o mai putea in plus ?
Buna dimineatzaaa, si sa nu-mi spui iar ca nu tozi are posibilitatzi mentale... s.a.m.d., ca te-ai repeta total neproductiff.
Cum^tra ex-ONG s-a bagat in politichie, la catarama cu un titular de dosar greu (cu mii de tdw, daca ma-ntzelegi pe undeva..., deci la experientza dumisale in instantze stia clar din start cu cine bate palma), a intrat in PE de doua ori pe m^na PD, dar acum le-a facut cu m^na dela perdelutza cum ca nici usturoi n-a m^ncatara si nici gura nu-i miroase, na..., bravos natziune, halal sa-tz fie !
Bre nietzsche, asa cum ai procedat cu banciul (paradoxal, datorita caruia am trecut prima oara pela mata pela aprozar), eh, uite, asa ai mai avea de curatzat pre multzi din ganditorii incolonatz pe dreapta (deci cum ne uitam noi acum pe micile noastre ecrane), vai de dreapta pe bune, aia doctrinara, vai de mama ei, pen'ca respectivii au cam umplut-o de s^nge cu surogatul in numele caruia s-au in-roll-at.

Si, la final, ca sa-tz mai pui unpic mintea la antrenament la perete, ce spui de saritul la beregata sasului a jurnalistilor-natzionali, recte dintre totz posibilii basisti afiliatz 'mnealui e acum pe post de geoana-ce-ai-cautat-nenorocitule-in-vizita-la-v^ntu? Numai ca acum javrele ataca suprarealist, adica este-ca-ai-fost-la-grivco? dar si este-ca-ai-fost-la-dante? (de nu mai stie omul ce-i m^na pe ei in lupta..., mama lor mercenari-separatisti-de-presa-libera, aflatz cica, de fapt, in timpul lor liber de orice responsabilitate).
...si ca sa nu mai cautz rezolvarea dela ultima pagina, probabil ca morcovul cel mare pentru blatistii (matale) de bucale vine cumva explicit dinspre scoala ardeleana, mmm?

niku_elektriku spunea...

edwarde,

eforturile matale sint la fel de laudabile precum cele ale emigrantului de a ma aduce pe calea cea buna, dar nu reusitzi, nici unul nici altul, sa ma lamuritzi care'i aia, cu singura deosebire ca in legatura cu emigrantu tot ma chinui sa invatz blogspotu ca el ma spamuieste, si nu reusesc.

edvard spunea...

@elektrik
uite, vezi, asta e cusurul tau - esti masochist !

niku_elektriku spunea...

edwarde,

ba mi.s mai muls mass ochist, inca, pentru ca nici asta nu ma mai simtz capabil sa fiu, in toata plenitudinea shfortzarii

Trimiteți un comentariu