sâmbătă, 5 decembrie 2009

anal-ologia rusinii

era in noiembrie nouasutenouazecisisase, dupa primu' tur al alegerilor parlamentare plus prezidentziale, cind, dupa patru ani de "liniste" iliescist-votcariana, liniste asigurata prin subventzionarea mascata a productziei pe stoc a maretzii industrii postceausiste, lucru ce'a si dus, ulterior, la prabusirea sistemului bancar, atunci aproape integral de stat, vulnerabilizat si prin credite preferentziale acordate tutulor clientelelor politico-securistico-militzienesti.
ilici se clasase pe primu' loc cu 32.25%, urmat de emil barbaalbastra constantinescu (cind ii spun asa nu'mi bat joc de el, pen' ca in afara de episodu' cu pavel isaia, l'am vazut ulterior cu barbitza vapsita de el insusi !) cu 28.22%.
pe locu' trei se clasase peltica roman cu 20.54%.
intre doo tururi pedeu' lu' roman, populat pe vremea aia de tont "tineretu" naravash de estractzie die (severin, dijmarescu, sassu, vatasescu, duvaz, si - ei da ! - basescu !), s'a aliat cu cedereu' pentru a'l detrona pe ilici si pesedereu' lui.
totu' pe fatza, cinstit, lautareste, ca nici unii dintre proaspetzii aliatzi nu pactizase in anii 1992-1996 cu patrulateru' rosu', nici pe fatza nici pe dos !
asa ca nici electorii celor doo fortze nu aveau motive sa fie shocatzi sau dezgustatzi de noua aliantza, asa ca in turu doi emil iese prezidente cu 54,41%, iar peltica se alege cu prezidentzia senatului.
privita in oglinda situatzia seamana cu cea de azi, seamana da' nu rasare, numa' ca sitatzia morala e cu totu' varza.
"securistii" lu' roman, ce ocupau atunci rolu' de balantza, precum leberalii crinului de azi, se dovedira mult mai reformisti decit crinii d'acu', chit ca acu' crinii vor sa se justifice ca si aia si astia au optat sa voteze contra "puterii".
oricit de rauvoitor ai fi, nu'i potzi compara pe ilici cu basescu, cel de azi, nici pedesereu' cu pedeleu'.
pen' ca pedesereu de atunci, pesedeu' de azi a ramas aceeasi marie cu alta palarie, actualmente palariutza cu crinolina a pastirnacului, cu multzi ilici in coada.
asa ca actuala monstruasa coalitzie dintre crini si pastirnaci seamana mai mult cu o ipotetica realipire a lui peltica din 96 cu ilici de atunci, si de acum, tot un drac, impotriva atit de mult invocatului reformism, pe care toata lumea il clameaza in romanika, da' muuult mai putzini il si practica, daca mai apuca...
de fapt, ilici si peltica se si reconciliaza, in conditziile de azi, sub auspiciile miliardarului de extractzie asiatica patriciu, si abia astept sa'i revad reintinindu'se in ziua de 22.12.2009, dupa doozeci de ani, in studiourile tvrl, actualmente tvrlsassu, pentru a'si rinji fasolea la memoria victimelor pe care le'o facutara impreuna, poa' vine si lupoi, pe altaru' victoriei kaghebismului nemuritor.

vorba sloganului, pe care CNA il tolereaza - semn al victoriei tzopismului pe meleagurile petri-ei: "sanatate si virtute, s'avem bani (nu vrem bani, nu vrem valuta !), s'avem ce fu..." tu'i mama ei de treaba !

4 comentarii:

Riddick spunea...

Aş vrea să-i văd râzând cam verde la "parastasul TV', altfel, mă duc să-i iau cu "huo!" pe 22, anul trecut n-am reuşit.

Anonymous spunea...

De fapt, daca v-ati prins, baietii au vrut sa repete chestia din 1996. Atunci, iesise CDR plus USD la putere, acum, nefiind si parlamentare, au inventat ei alegeri parlamentare, cu coalitia Iohannis! Era pregatita de a doua zi de cind Hrebenciuc a luat plasa cu Insomarul la ora cutremurului, de anul trecut, cind se uitau antenistii ca prigoriile la monitoarele din tavan si nu vedeau iesind coalitia psd-pnl! V-ati prins?

niku_elektriku spunea...

@Riddick
ai stomacu' tare daca mai potzi sa dai si cu huo in timp ce vomitzi !

niku_elektriku spunea...

@anonime,
nu m'am prins car' a fost traba cu ora cutremurului, si nici de ce n'a ezecutat tantariceanu ordinu' patric, da' poci spune ca la traba cu johannnniss, base cam perdu' si el un tempou, nereusind sa'l rapeasca pe neamtz din colivia aurita pe care i'o pregateste coialitzia grivei.
pesemne a fost prea traumatizant experimentu' cu acelasi tantariceanu, ca i'a cam rapit doza de vizionarism politic pe care trebuia s'o aiba in cazu asta....

Trimiteți un comentariu