miercuri, 30 decembrie 2009

basescu prigonit la otv pe acompaniament de tapalaga

part 1



part 2





Baiatu' lu' tata

de Dan Tapalaga HotNews.ro

Marţi, 29 decembrie 2009






Modernizarea statului debuteaza senzational: la alegerile pentru colegiul 1 din Capitala, PDL a avut de ales intre Virgil Tudorache, finul lui Gigi Becali si Honorius Prigoana, fiul omului de afaceri Silviu Prigoana. Atat a gasit Boc prin debaraua partidului: un samsar dubios si o beizadea mediocra. In cele din urma, PDL a facut, vorba lui Blaga, alegerea buna. Ne-a scapat de samsar, alegand beizadeaua. Ce competenta? Ce reformare a clasei politice? Romania s-a procopsit cu doi Agamita juvenili, Honorius si EBA, simboluri nefaste ale modului de promovare in politica: cu influenta sau foarte multi bani.



PDL fie n-a inteles nimic din cazul EBA, fie nu-i pasa ca ridica nepotismul la rang de politica oficiala. Vasile Blaga sustine ca partidul a incercat, fara succes, sa-l convinga pe Ionut Popescu sa candideze. Sincer, nu prea cred. Honorius Prigoana visa inca de prin 2008 sa se aleaga. Ca si EBA, nu prea conta unde. In Parlamentul European, oriunde, numai sa se aleaga. Pe scurt, Prigoana senior a prestat la greu in campanie iar partidul l-a rasplatit indeplinind visul beizadelei.



Joaca de-a candidatura



In februarie 2008, insusi Sivliu Prigoana admite ca fiul sau, Honorius, vrea sa candideze iar presa scria ca se pregatea chiar o modificare a legii. Detalii aici

In mai 2008, intr-un bizar discurs tinut in fata senatului statului Illinois, Prigoana jr. isi anunta public, tocmai din America, viitoarea sa candidatura: "In Romania, desi sunt tanar, sunt asociat in multe companii de succes si am planuri pe termen lung in a servi interesele oamenilor si sa candidez pentru o functie in stat" (Vezi minutul 2.30 al inregistrarii)







Europarlamentarele trec, EBA s-a ales, Prigoana jr ramane fara coledzi. Isi pregateste insa terenul, la fel ca EBA, mimand implicarea in viata politica. In august 2009, e uns presedintele PDL Chicago. Se preface ca i-a trecut cheful de candidatura: "Deocamdata nu am ambitii in politica, pentru ca de-abia am terminat facultatea si am alte planuri. In momentul in care o sa am ceva de oferit probabil o sa ma intereseze o functie publica. Deocamdata nu-mi trece prin cap asa ceva". Detalii aici.

Ambitiile politice ii revin prin octombrie 2009, cand incepe sa apara la televizor in costum si cravata, perorand, culmea, despre sistemul pervertit de promovare in politica: "Sistemul politic romanesc, din cate am vazut eu, am testat si eu marea cu degetul, de foarte multe ori poti sa accezi si sa urci pe scara ierarhica numai daca te integrezi in acel sistem, foarte pervertit. Greu a ajuns un tanar, cu adevarat, care merita, intr-o functie publica, pe meritocratie. De obicei numirile se fac ala e al nostru, ala e al vostru, politic. Am ajuns in Romania ca pana si directorii de spital sa fie numiti politic. Nu vi se pare ca e ceva in neregula cu societatea in care traim?" Detalii aici

Pasul decisiv il face in decembrie 2009. Conducerea PDL il desemneaza candidat la functia de deputat in colegiul 1 din Capitala, vacantata dupa numirea lui Bogdan Olteanu la BNR: "Sa nu facem sa arate ca e vorba de nepotism. Daca era vorba de nepotism, primeam o functie de secretar de stat, cum au primit altii, dar am fost nominalizat pentru a intra intr-o batalie. Nu e neaparat un privilegiu. Nu inseamna ca eu maine merg in Parlamentul Romaniei" , a declarat Honorius Prigoana la Realitatea TV"

Honorius Prigoana pare un fel de EBA in varianta masculina. Singura diferenta fata de EBA pare sa fie o relatie ceva mai buna cu gramatica. Altfel, cei doi se inteleg perfect, cunosc amandoi limba de Dorobanti, simt la fel, se misca identic in ritmuri de Bamboo. Destine pereche, profilul lor de candidat pare tras la indigo. Amandoi au studiat in Statele Unite, dar si-au construit cariera exclusiv prima pagina a tabloidelor din Romania.



Desigur, se simt victimele presei, desi s-au dat peste cap sa intre in lumea mondena. Honorius a explicat ca a venit din Statele Unite sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu ca un "ajutor de la un om sfisiat de presa pentru un alt om sfisiat de presa". "La doar 22 de ani, Honorius este deja un comentator frecvent in media romaneasca" - este prezentarea pe care i-o face un senator american lui Honorius Prigoana. Eronat. O exprimare nefericita. Juniorul nu si-a facut o cariera de comentator, ci de frecvent comentat:



In 2007 si 2008, intra in atentia ziarelor de scandal. Detalii aici si aici

Tot in vara lui 2007, postul Acasa il prezinta, cu Lamborghini cu tot, intr-un lung reportaj la malul marii drept Atractia verii. Detalii aici

In iunie 2008, este surprins de politisti gonind cu Lamborghini Gallardo pe bulevardele Capitalei, avand permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal, cazul fiind finalizat cuDosarul s-a cu o amenda de 900 de lei. Detalii aici

In 2009 il vedem in alte emisiuni mondene, la Dansez pentru tine. Detalii aici.

In CV-ul sau, Honorius Prigoana gasim si o latura de admirat. Sustine ca munceste de la 12 ani, ca a deratizat prin subsoluri, ca a omorat o vara intreaga gandaci si sobolani, ca lucreaza cot la cot cu tatal sau in firmele sale unde se ocupa de "fonduri europene". A studiat in Statele Unite, unde a absolvit universitatea DePaul, ceea ce i-a mai slefuit tanarului Prigoana personalitatea. Detalii aici



Intr-un interviu pentru Catavencu, se revolta ca e perceput drept baiatu' lu' tata: "Problema mea e urmatoarea: in tarile cu apa calda fara program (in Romania, citind presa, observ ca e apa calda, dar cu program) exista urmatorul lucru: si anume familiile de traditie. Si anume, familiile cu traditie in business, care de generatii, de zeci de generatii, sint miliardari si nu e nici un fel de problema cu asta si lumea ii respecta pentru acest lucru, exista familii politice, care de generatii si zeci de generatii… La noi? Cum e unu’ baiatul cuiva, gata, hai sa-l nenorocim pe asta, ca saracu’ e fara aparare. De sa-i fie rusine dupa aia sa iasa din casa?". Detalii aici: Vedeti ca nu sunt pitiponc?



E pitiponc sau nu e pitiponc? Asta-i mai greu de stabilit. Cert este ca nimic nu-l recomanda pentru pozitia de candidat, la inaltimea stachetei ridicate de PDL si Traian Basescu. N-are o competenta clara, nici o cariera politica in adminstratie sau vreun proiect politic palpabil. Gasim lejer in PDL sau oricare alt partid sute de tineri mult peste nivelul sau.



Ce vor spune Monica Macovei, TRU sau Cristian Preda despre candidatura lui Honorius Prigoana? Cum le pica lor? Vor spune ca tot e mai buna o beizadea, fie si mediocra, dar scolita afara decat un baron local slinos cu rudele sale?



Gasim in nepotismul cu pedigree vreun semn progres? Copiii lor, dati cu o spoiala de educatie, vor fi stapanii copiiilor nostri. Asa ne modernizam statul?



Honorius Prigoana si EBA traiesc in umbra tatalui si cauta sa se elibereze de ea. Nu le place sa li se spuna baiatu' lu' tata sau fata' lu' tata. Ar insemna sa-si recunoasca mediocritatea si dependenta de banii si influenta parintilor. Cei doi refuza sa-si raspunda la o intrebare banala: fara un tata puternic in spate, fara influenta sau banii lui, ar fi reusit oare sa faca saltul din paginile tabloidelor direct in politica mare?



PS: Argumentul candidaturii nu tine: bine unsa, masinaria de vot te scoate deputat la fel cum PDL a scos-o pe EBA europarlamentar. Va fi o aparenta de competitie, va conta exclusiv mobilizarea activului de partid.

________________________________

peseu' meu

bine'ntzeles ca honorius e un pitziponc, da' tomnai d'aia !

3 comentarii:

Andrei spunea...

Salut!

Pana la un punct, de acord.

Prefer totusi un Honorius cu studii in SUA unui Ponta cu studii la Moscova. Pe bune!

Anonymous spunea...

Buna ziua. O precizare: "studiu" presupune un timp alocat invatarii. "Studii" presupune mai mult timp alocat invatarii. Pentru mine, de la admitere la absolvire, studiul a durat cinci ani...!?!?!? Gino.

amanda13 spunea...

mie Honorius mi se pare un ins ridicol, periculos in prostia si nesimtirea sa. in plus, s-a facut de tot rahatul infiintand PDL Chicago pe care apoi l-a desfiintat fiindca a aflat cam tarzior ca aici legea spune ca nu ai voie sa faci politica altei tari.
Ce ma enerveaza si mai tare este ca se trezesc unii sa spuna ca Honorius e recompensat pentru campania pro-Basescu pe care a dus-o printre romanii de aici. Una la mana ca pe mine nu m-a tras nimeni de maneca sa merg la vot si nu a fost vorba de campanie electorala aici si a doua la mana cand am dat intamplator peste site-ul PDL Chicago, prin vara, l-am vazut pe Prigoana si m-a facut sa ma intreb serios daca vreau sa sustin acest partid...

Trimiteți un comentariu