miercuri, 26 mai 2010

daca e luni e martz

luni, 31 mai 2010.
vasazica asta era secretu' tacerii basesciene de atitea luni.
era doar bolnav de romania, suferintza acutizata de aruncatura ochiului zbanghiu spre statisticile care nu'i lasau nici o farima de sperantza in legatura cu ceea ce'o sa se'ntimple.
o sa se aleaga prafu' si pulberea, asta o sa se 'ntimple !
c'o adunatura de strinsura care, cica, ar sprijini gubernu' minune boc al nu stiu citelea, nu'l vad prea bine in tentativa asta desperata d'a mai salva ceva la spartu' tirgului.
imi si inchipui mutrele unora ca michy le bacshish sau nicolicea care credeau ca fac o mare brinza c'au trecut de partea grasa a ciolanului, si taman acu' sa ajunga in situatzia absolut inconfortabila in care n'o sa poata nici macar trece strada decit insotzitzi de un batalion de badigarji.
si'i inchipuie cineva pe astia, ca si pe multzi altzii den "arcu' gubernamental", in postura de martiri pentru' cauza propasirii finantzelor natzionale ?
io nu, niciodata, io nu !
ce'i mai caraghioz e ca pedeleaua, chiar daca s'ar apuca sa puna in aplicare planu' asta draconic, si atit de necesar, din pacate, o sa se sacrifice inutil, pen' ca nu'mi imaginez c'or sa adopte niste ordonantze atit de inatacabile incit ele sa fie si lasate de justitzica noastra minunata sa'si aiba ceva efecte benefice.
o sa devina neste heroi inutili, si caraghioji, la care pina si un pavelescu o sa priveasca de sus...
haide libi ! ;-(

*chiar nu glumesc deloc: am vazut cu ochii proprii si personali situatzii in care s'a ajuns aproape de linsaj din discutzii banale avindu'l subiect pe base...

4 comentarii:

matusalem spunea...

Hai bre, nu exagera. Mai e mult pana in decembrie, la primele facturi de intretinere. Atunci cred ca incepe balul. :)

niku_elektriku spunea...

breee, mata poa' ca nu ai deosebita placere sa vietzuiesti la bucale, ca altfel nu'mi imaginez cum nu stii ce'nseamna o shezatoare comunala intre oamenii lu' radoi de la metrou' pe care i l'a facut cado ma'sa la nunta, si aia de la reatebe, ce vaz c'au prins gustu' si ei de jamparale, n'am parale (acu's citeva luni a fost prema greva, spontana, cum altfel ? pe car' mi'o amintesc io)...

si astia cin' vor chiar pot: nu se lasa pin' nu se aleje prafu' !

si nu'mi inchipui ca stimatzii giudecatori o sa le declare greva ilegala

matusalem spunea...

Nu taica, nu la bucale, dar peste tot este asa. Eu ma uit cu disperare pe scara mea de bloc si-mi dau seama ca in trei luni, maxim, o sa ramanem si fara apa la robinet. Oamenii aia au ajuns demult la fundul sacului, mai la toamna vor ajunge sa jefuiasca ca sa poata trai. Vai de steaua noastra!
Cat despre greva, ma indoiesc ca va fi chiar asa de "ampla".

baricada spunea...

Cel puţin în Ialomiţa, situaţia lovelelor pe care le plătim parlamentarilor, per capita, este următoarea: în medie 226 de milioane de lei vechi ptr fiecare senator sau deputat... Deci, ce facem, candidăm? Când mă gândesc că o lepră roşie, verde, galbenă sau portocalie ridică lunar în jur de 38 - 40 de salarii minime pe economie mi se cam face de Congo... Fără Băse, Crin sau Bombo...

Trimiteți un comentariu