luni, 14 iunie 2010

de ce ne meritam criza ? pen' ca si atunci cind are dretate doamna mungiu da cu mucii'n fasole...


zice doamna mungiu la finalu' articolului de joia trecuta (pe care eu l'am savurat abia azz):
Singura parte bună a acestei crize ar fi măturarea tuturor acestor personaje fumate de pe scena publică. Şi ea e foarte probabilă, dacă în săptămânile astea, în loc să vedem negocieri şi cooperare, vedem anarhie şi blocaj total. Războiul dintre putere şi opoziţie a ajuns precum cel dintre personajele lui Tolkien, Sauron şi Saruman, în care oricine cade e de bine. Teama e -vorba lui Gandalf - că supravieţuitorul va rămâne mai puternic decât merită şi va perpetua sistemul. Şi de asta avem nevoie de alternative noi. Dacă sunteţi încă tineri în politică, nepătaţi de vreun scandal şi vreţi să aveţi vreun viitor, nu vă mutaţi ca orbeţii de la un partid la altul al unui spectru politic condamnat, ci faceţi un grup mai mare şi diferenţiaţi-vă net de ceea ce se întâmplă zilele astea. Folosiţi criza, că nu scrie nicăieri că trebuie să aibă doar părţi rele.

are dreptate, dom'le, da' cui s'o adresa, oare ?
aripilor "refo(r)miste" den psd-pnl-pc-prm ?
c'o vaz doar matern-protectoare cu ciracii guevaristi si ratonici rozalii, fiind, in schimb, devastatoare cu aripa mai citita din gubern.
dupa ce in episoadele anterioare aflasem ca fascistu' avramescu n'a avut niciodata servici (ma si 'ntreb daca nu l'o fi demascat la meletzie pen' parazitism sotzial), ca stanomir are doctoratu' luat "la bec", adeca nenorocitu' n'a binevoit s'o conslte pe madama cu cin' sa si'l dea, ca lu' baconschi, pe linga ca'i plac hirjonelile jacuzzice pe banii statului, ii plac baetzii cu barbitza, si cu teologia la baza, pe car' ii si promoveaza in fonczii, preferabil de ambasador, ca preda si'a tractat totzi amicii nevolnici in administratzia de stat folosindu'se de calitatea sa de fost consiglier d'al lu' basescu, acu' aflam ca si funeriu e, de fapt, un reptent, ce ocupa samavolnic postu' predestinat vecinic madamei androneasca, plantat acolo de... grupuri de interese, si car' n'a fost in stare sa obtzina, ca dumneaei, nici un post intr'o universitate serioasa.
n'am mai avut energia, pe caldurile astea, sa'i comentez doamnei mungiu-pippidi, paragraph cu paragraph, toate zicerile memorabile, cum imi facusem un obicei (prost !), da' am din ce in ce mai des senzatzia ca parcurg "celebra" "saptamina pe scurt" a lu' alcibidescu wecetudorescu, in car, in vremurile bune, plesu se alerga, gol, cu liiceanu p'in gradinile peleshului, iar doamna cornea ii facea felatzii lu' ratziu.
==========================================
asta nu 'nseamna ca aprob in integralitate noua lege a educatziei, pen' ca, oricum, n'am citit'o, da' ceva, ceva, ma'ngrijoreaza si pe mine: posibilitatea finantzarii de la bujet inclusiv a fabricilor de diplome.
asta ne mai trebuia noo acuma !
sa'l finantzam si pe bondrea...

4 comentarii:

matusalem spunea...

Apelul ala e facut in vant. Cred ca l-a copiat din vre-un discurs al unui politician din vest. La noi nu se aplica. Nu are cum. :)

Anonymous spunea...

Duduia AMP isi doreste, cam demult, sa fie initiatoarea unei noi miscari/organizatii, 100% a tinerilor, iar meritul sa-i fie recunoscut si rasplatit pe masura pohtelor sale. Ambitii de femeie refuzata cam de peste tot pe unde pasii au purtat-o.

niku_elektriku spunea...

@ matusaleme
aha, inseamna ca vrea sa'l eclipseze si pe paunescu cu a lui vinare de vinturi, nu ?

niku_elektriku spunea...

@ anonime,
nu stiu ce planuieste, si nici cine pune pretz pe expertiza d-ei, da' apucaturile din ultima (!?) vreme, de tzatza ce gusta cu multa placere birfele ce tzin de chilotzii murdari ai compatriotzilor mai rasaritzi, au facut'o, probabil, sa paraseasca pina si SAR (ca io asa am intzeles din textuletz), o chestie destul de dashteapta pe car' a mosit'o...

Trimiteți un comentariu