luni, 7 iunie 2010

oare popii bujetari sint "redusi" ?


auzind io ca patriarhu' vrea sa contracteze un crendit de 'j de bulioane de ioroi ca sa'si finantzeze inceperea lucrarilor la celebru'i casoi de mintuire (4.(Pop.) A (se) termina, a (se) isprăvi, a (se) sfârși. ♢ Expr. (Refl.) A se mântui cu... = a muri. [Prez. ind. și: mântuiesc] – Din magh. menteni) a neamului prost, mi'o fugit gindu' la puzderia de salariatzi cu sutana ai statului, si fusei strafulgerat la moment de intrebarea ie-pocala, adeca: oare bocu le'o taia si lor din ratzia de gologani ce'i primesc pe ştat de plata, ca orice fonctzionari cu minecutze constiinciosi in ale celor sfinte (doamne apara si pazeste !), pe linga alte diversele foloase in natura si peşin pe care si le trag si de la vii si de la mortzi, sa traiasca ?!
nu'l auzii nici pe musiu vladescu, desi asta se lauda c'o sa le ia inclusiv la cei multzi, si nestiutzi, "gradatzi" (lucru de car' m'andoiesc - de mijloc - cu maaare tarie !), nici pe alde bocanici, nici chiar pe baselu, zicind ceva despre chestia astia, desiii poa' ca i'o fi inclus si pe popi tot la gradatzi, ca au antecedente...

da' de banutzii pen' sumedenia de bisericutze cu car' is dornici uninominaloutzii sa contribuie la bunastarea ale(r)garetzilor din toate coclaorele circumscriptzionale ce s'o mai auzii ? 

ramasag ca n'or sa renuntze la metoda asta drept credinciosa d'a fura irimile, deja ischemice, si voturile, babetelor de toate virstele den "teritoriu" ?

ca altfel, vorba ceea, vai de bilele lor la votu' pentru/contra motziune...

===============================

da' oare, ma gindesc io acu', acorda statu' garantzii gubernamentale pentru casoi ?

adeca, cu alte cuvinte , o sa plateasca tot statu' si imprumutu' lu' daniel ?

ca doara n'o sa'i execute banca garantziile, si o sa le ia casoiu sa amenajeze in el f'un cazino...

2 comentarii:

rahoveanu spunea...

...sau vreun bordel, Doamne iarta-ma!

niku_elektriku spunea...

raho, mi'e ca e deja ceva bordel in institutzia reshpective, da' de baetz...

Trimiteți un comentariu