luni, 28 iunie 2010

varza cu carne (m)acra


pe ce buca stam ?
daca'i ascultzi pe specialistii de toate gabaritele, itzi dai sama ca stam pe neste buci scofilcite si nu tomnai usor cufurite.
gubernu' boci sta heroic in calea tutulor stihiilor incasind, chesh, imperturbabil toate castanele pe car' le scoate den foc cu mina altora.
am reusit performantza sa fim, dupe mai bine de dooj' de ani, o tzeara ce are in comun cu capitalismu' cam cu'n dejet mai putzin decit dac'ar fi avut ghinionu' ca famelia ceauceashca sa ramiie la putere.
pentru persoanele car' n'au stat in acest rastimp in fatza televizoarelor, tziu sa reamintesc ca in perioada ce a premers cintecu' de lebata 7,62 de la tirgovishte, nea titi duru ceashka al batrin ajunsese sa adopte un simulacru de cuponiada ce nu era cu nimic mai prejos decit aia a lu' adrian H2O severin sau aia a lu nea niku vacaroa, ca era pe bani !
ceea ce era muuuult mai in logica ieconomica decit cu ce ne'o procopsit secta lu' ilici, c'ar fi dus , chiar daca cu pistolu' la timpla, la o oarecare capitalizare a ioconomiei, ce ma'ndoiesc ca s'ar mai fi putut incapatzina sa ramiile la fel de sotzializda pe cit se prezinta ea azz.
ca sa nu mai vorbasc despre "alinierile de pretzuri", mai ales in ce priveste henergia helectrica si thermica, pentru acoperirea costurilor, pe car' incepuse sa le faca tot taikutzu-kutzu, asa ca nu cre' io ca ne apuca doomiizece cu subventzii de toate felurile pe car' se chinuie sa le abroge bocanici si ai lui taman in timpu' de mare foame de bani, baetzi, ce sta sa vie.
de raportu', mai mult decit secsual, intre po-pulatzia activa si cea pasiva (nu'i nici un apropo aici), da' cu penzie la use, io nu crez c'ar fi ajuns la aberatziile promovate de totzi gubernantzii democracici post ceashka.
si nici curte constitutzionala n'aveam !

asa ca io ma grabesc sa ma'nscriu in partidu' popo'ului...

2 comentarii:

Anonymous spunea...

mon cher,
&

Mes chers compatriots,
SVP(s'il vous plaît !)!!!
aici chestia cu TRESTIA :

http://viorelpadina.wordpress.com/2010/06/27/vuvuzeala-versus-tromboneala/

+
http://www.dorintudoran.com/2010/06/27/centaurul-%c8%99i-interesul-telena%c8%9bional/
+
Vuvuzeala (II)(tot pe blogul domnului TUDORAN)

............................................................................................
DREPTATE & ADEVAR(VP&DG) versus DEONTOLOGIE & IPOCRIZIE*(DT)
...........................................ps: categoria POLEMICI
(intelege cine poate)
cordialement,

MERCI!

BARICADA spunea...

Legat de evenimentele politico - socialului nostru de rahat, era o vorbă, cred că o ştii: HAI SicTIR transit gloria mundi!..

Trimiteți un comentariu