miercuri, 2 iunie 2010

si daca nu pica ?

cu toate ca de luni bune ma autoprotejez nemaiurmarind nici un fel de program de stiri, nici macar cele cu reputatzie de oarecare neutralitate politica, informatzia culegindu'mi'o aproape exclusiv de pe hotnews (plus o serie de bloguri cu reputatzie de "portocalii"), asa ca nu pot fi banuit c'as fi cazut prada manipulatziunilor mono-maniacalo-tonomatice, ma declar adinc buimacit de incercarea d'a urmari freo logica'n actu' de gubernamint al partidutzului pe care'l votai acu's freo, aproape, doi ani.
am incercat in intervalu' asta de timp sa le acord tot felu' de circumstantze atenuante; ba ca n'au majoritate decit impreuna cu pesedeaua, c'am inghitzit si broasca asta nearuncindu'ma de pe blog, ba ca urmeaza alegerile prezidentziale si c'au folosit imprumutu' luat de la fmi (desi nu'i frumos sa iei bani de la femei) pentru a asigura linistea sotziala, ca doar scopu' e nobil (*nobel esti, nobel ramii), si merita sacrifitzu' pen' reformarea shandramalei statale rhomane, si tot asa mai departe, ca parca numa' de scuze si essplicatzii am avut parte pin' acu' in locu' unui act de gubernare robust si eficient.
si nici reforma asta statala nu se simte prea bine, ba dimpotriva !
rudimentu' de descentralizare (una din marotele basesciene) produs pin' acu' isi arata din plin singurele roade palpabile: o malformare hidoasa a "aparatelor" administrative locale, impanate abundent cu aparatele de partid ale tutulor partidelor existente, sub pulpana baronetzilor locali atotputernici, si car' ne'au procopsit cu mindretzea asta de ditai crateru'n bujet, pe care nici dracu' nu mai stie cum sa'l mai astupe.
d'un an juma' singuru' aparat gubernamental car' a functzionat ireprosabil o fo' goarna.
goarna car' a trimbitzat incontinent tot felu' de masuri, si greutatzi, car' n'au mai apucat, nici macar din gresala, sa fie si aplicate.
le'am tot taiat astora penzii si salarii nesimtzite d'am ajuns acuma sa fim asaltatzi de trupele bine hranite ale penzionarilor paramilitari, inclusiv din galatzi, cu toate ca, daca e sa studiezi un pic problema, nu "patura" penzionata e cea mai oropsita din republica, mai ales ca o mare parte din componentzi sint complici la multiple infractziuni pentru dobindirea acestui atit de neinvidiat statut.
atit de neinvidiat ca se dau bani grei ca sa'l capetzi...
tot asa si cu sistemu' bujetar: atit de tare l'au tot restructurat, tot din goarna, ca cu cit zburau mai tare capetele de sefutzi bine remuneratzi p'atit de rapid apareau in loc altele inmultzite miraculos, mai ceva ca'n poveste, pin' departe mult mai este... 
ce daca totzi, nu doar pedeleii, au reusit sa'si bata joc de generatzii succesive de "tineret studios" devenit, cu contributzia neprecupetzita a matzului gros alimentat cu micu' & berea electorale, tineret taurin, ce au a primi mostenire, pe linga o tzara frumoasa (si pacat ca'i locuita), o datorie pe cap de (con)locuitor de n'o s'o poata duce ? 

e drept c'am mai facut praf intre timp institutzii, coduri, puteri in stat (inclusiv cea de'a patra), constiintze, oameni, muntzi, vai, si cimpii.

avem, in schimb, lustratzie, o chestie ciudata care multora le'o aduce aminte de lustragerie, daca tot e ca cu constitutziunea sa ramina cum am stabilit: cu palmele pe piept !

atunci ce mai chichirez gilceava sa mai fi la putere intr'o astfel de tzara, si sa te mai numesti, eventual, si basescu ?

ca boc, pedelist, portocaliu incep/incepe sa devina pe zi ce trece o contradictzie in termeni, sau insusire de foloase necuvenite, in cazu' asta nefiind vorba numai de culoare.

pentru atit de putzin sa ajunga sa spuna, asemeni lu' giumara sfirsitului de veac XX, c'au chinuit poporu' dejaba ?

macar daca'l lasau bortzos...

daia'mi doresc cu ardoare ponta prim ministru, crina ntonescu presedinte !

9 comentarii:

Lilick spunea...

Iti doresti degeaba. Guvernul asta trebuie sa ramana sus pana se impute de tot. Tine-i pumnii sa nu pice, mai bine. :D

Riddick spunea...

Nu cade niciun guvern.

Dacă ar cădea, fraieri ar fi pedeliştii să nu facă anticipate ACUM.

Nu depinde doar de ei. Dacă Băsescu ar desemna un premier neagreat de PDL, nici nu ar mai trebui comentarii...

niku_elektriku spunea...

@ lilik

perversa mica !

niku_elektriku spunea...

pai, atunci de ce chilu' saftii mai iesitzi, bre viole(n)tzilor, in strada (pe paispe ?) ?
nu sa datzi jos gubernu' ?

in fronte, bine'ntzeles, cu shoimii patriei de la sovata, calimanesti, belciugatele...

niku_elektriku spunea...

@ riddick

nu stiu in ce mediu traiesti, da' io, sincer, n'am intilnit zilele astea decit freo doi insi car' n'ar pune immediately mina pe par !

asa ca mai usheur cu anticipatele...

Lilick spunea...

Trebuie sa iasa partidele istorice, PNL si PNTCD, sa comemoreze 20 de ani de cand sediile lor au fost devastate la mineriada. Daca vrei, vino si tu, nu te bate nimeni. Cred ca va fi si cu concert, etc..

niku_elektriku spunea...

bre lilicko, sa stii ca io chiar o sa vin', da' numa'n momentu' cin' n'o sa mai am senzatzia cin' intru pe bloagele voastre, destul de rar - din motive mai mult decit evidente, ca ma uit la reluari de pe a3.

ma rog, si daca n'as mai intilni in blogroalele voastre combinatzia aia indigesta pesede-pc+pnl car' ar trebui sa fie tocmai dusmanii vostri cei mai mari, dac'ar fi sa fitzi consecventzi cu ceea ce clamatzi tot timpu', adeca partide historice, anticomunism, anticoruptzie, etece ...

uitatzi'va, bre, la "noi", "basescieni", "portocalii" (care basescianism o fo' absolut de conjunctura, omu' chiar nu conteaza...), si care'i injuram pe pedelisti mult mai legitim (uniii chiar cu talent - nu io, precizez ! - si oleca de humor... nu radu !) si mai putzin isteric.

baricada spunea...

Şi dacă nu pică... CADE!.. Poate nu acum, poate nici în următorii doi ani, dar când va fi să fie, atunci să te ţii...

francesco spunea...

Crin Clunker Antonescu vorbea astazi (06/06) de preluarea puterii in urma caderii guvernului Boc si spunea ca va taia din ministere.
La bani (marunti) insa nu era prea clar, poa'ca asteapta programu' de la don Dinu.
Patriciu, nu Paturica...

Trimiteți un comentariu