marți, 21 septembrie 2010

cum o fo discursu' ?

aprope cum l'am previzionat.

in plus, am aflat c'avem programe minunate !
programe evropenesti, de car' vor trebui sa tzie cont si cei ce vor veni la gubernare dupe pedelisti, inclusiv o noutate, adeca bujetele vor trebui aprobate de catre brusel inainte de adoptarea in parlamentu' natzionale, cu corolar de sanctziuni financiare (in caz de nerespectare a executziilor) din banii evropeni ce oricum nu sint accesatzi, fiind, vorba lu' ilie serbanescu, asemanatori povestii cu cocosu' rosu.
a adus vorba, putzin, foarte putzin, despre coruptzie, si politizarea institutziilor, faza la care nu stiu daca cei din sala s'or fi scobit 'ntre proeminentzele dorsale au ba.
desi nu sint eu cel ce poa' sa'l corecteze din pct de vedere limbistic pe ditai prezidentu' am remarcat folosirea repetata a sintagmei "datorita...." in context negativ.
nu stiu sa spui de ce'i gresit, da' mie "asa imi suna", si mi'e lene sa cautz pe goagle sa vaz de ce.
nu stiu, d'asemeni, dac' o fo mai prim ministru ca boc, c'am 'ntzeles c'a vorbit si ala ieri, ca n'am avut curiozitatea, si fortza, sa'i ascult discursu' (ntzeleg ca s'ar fi luat la bastoane cu tariceanu).
in rest, vorba lu' cezar preda, discursu' a fost precum apa sfintzita...
uite c'o fo si vadim, varianta feminista...

2 comentarii:

Mihai (C.T.) spunea...

Sara bună,

Treaba cu "datorită" în loc de "din cauza" (nu doar la marinel dar mai ales la el că-i cap de stat) e greşită rău, buba mare, cîh...
Da' nu contează, se va găsi iute o armată de intelighenţi din generaţia '67+ care să ne lămurească şi să ne lumineze că limba evoluează, dezvoltă creieri proprii..., mă rog, toate mizeriile cu care ne-au obişnuit de-a lungul timpului răstălmăcitorii-de-orice.

niku_elektriku spunea...

draga mihai,
fiind mai nedus pe la scoala as cam fi ultimu' sa dau lectzii'n directzia asta, da' astazi basescu mi'a zgiriat in mod neplacut auzu', nestiindu'l un mare pocitor de limba.
l'am mai prins doar cu cit'un "desconspirat", ceea ce'i mizilic fatza de halitorii de "pe care".

Trimiteți un comentariu