miercuri, 24 noiembrie 2010

disciplina (militara) de partid

am lasat ceva timp sa treaca de la lansarea initziativei romunika curata, (nu cre' ca mai mult de doo saptamini), si, deja, aceasta da semne ca s'a fisiit, in sensu' ca n'am mai auzit sa se fi "solidarizat" si altcineva decit vasile ernu si tolontan la ea.
cin' ar fi trebuit ca tot ce mishka'n tzara asta, din cei ce nu se stiu cu diverse insecte pe caciula, indiferent de apartenentza politica, etnica si secsuala, sa dea fugutza sa se'nscrie.
si sa apara peste tot manifeste "da din mina'n mina" cu variante adaptate ale urmatorului text:
Dragi colegi,
Va anuntam intrarea in vigoare, incepand de astazi, 10 noiembrie, a unei noi politici de companie – politica pentru sesizarea practicilor incorecte. Aceasta politica incurajeaza angajatii sa sesizeze orice practici gresite si conduite incorecte in cadrul companiei si se bazeaza pe un mecanism de functionare care pastreaza confidentialitatea informatiilor primite, precum si anonimatul. Politica pentru sesizarea practicilor incorecte este menita sa asigure si sa protejeze sanatatea financiara a companiei din care cu totii facem parte. O astfel de politica joaca un rol deosebit de important pentru pastrarea stabilitatii financiare a companiei, permitandu-i acesteia sa fie durabila si sa reprezinte un loc de munca stabil pentru angajatii sai.Pentru intrebari si nelamuriri va puteti adresa la: tel. 021.20.30.342 sau audit@antena1.ro. Va multumim!
care, chiar daca isi are sursa in "organizatzia" felicsiota, ar trebui sa reprezinte un model (desi califaru' il da drept model negativ) de "turnatzi aici" in toate organizatziile de baza ale partidelor, sindicatelor, ale institutziilor "de stat", si (de ce nu? ca la felics se poa'...) private, care la noi sint subminate din interior (in primu' rind ioconomic), fara ca "pulimea" ce suporta "vicisitudinile" tranzitziei sa aiva curagiu' d'a'si deschide pliscu' pina ce lucrurile au luat'o deja intr'o directzie nashpaotika, dupa car' chiar nu se mai poate face nimic, ca la gaurile negre, cu par pe ele...
decit sa iasa'n strada si sa strige un impersonal "hotzii, hotzii", la imboldu' celor car' ii fura mai dihai, n'ar fi cazu' sa reapara ceva echivalent "secretarilor de partid" din filmele comuniste, tovarasheii aia sfatosi ce aplecau urechea, bleaga, la durerile "celor multzi si obiditzi" in relatzia cu "administratzia retrograda", reprezentata de, cel mult, ingineri sefi?
eventual cu un "furer" suprem in persoana doamnei AMP, careia (desi am cam "controlat'o" pe la glezne, in lipsa) nu poci pentru ca sa'i neg contributzii masive in alte initziative "civico-politice", intre care coagularea fostelor CD si ADA, cele car' au pus mici, si ne'nsemnate, piedici in calea pesedismusului a toate biruitor, alcatuite ele, cica, din rudimentele de partide "de dreapta", ce n'ar fi putut in veci pururi sa biruiasca singure in lupta cu mastodontu' provenit din big bang-ul iliescist, si care, 'ntre timp, dedulcite la savarine, au ajuns sa nu mai poatza fi deosebite, in pesedismu' lor dobindit, de original.
cine si'ar mai putea 'nchipui repetarea unor experientze precum cele din doo mii patru, cin', mai de sila, mai de rusine, partidele componente ale ADA si'au scos o serie de dalmatzieni de pe liste la solicitarea asociatziilor civice adunate tot sub emblema romunichii curate?
datu' cu flit pesediisto-pecisto-peremist de atunci fi'va repetat acum, cu asupra de masura, de toate partzile combatante, cu pedeloi in frunce, car' au si'nceput sa se asigure p'in alegeri "democracice", de la baza, cu oameni deja condamnatzi penal alesi in aplauze si urale.
se vede ca temperatura sociala nu e sufitzient de ridicata, pin' la implozia finala, pentru a permite reconstituirea ciorbei (iete c'am aflat'o: tot dintr'o ciorba ne'o tragem) originare din quarci si gluoni, nea ioni (ca si nea ion e imposibil de datat; cre' ca nu mere nici cu carbon pai'spe), care sa nu mai tzina cont de legaturile subatomice, ca sa nu le zic subumane, ce reprezinta acu' lantzurile slabiciunilor si complicitatzilor, ce fac aproape imposibila orice solidarizare pe alta formula.
SA RUPEM LANTZURILE, deci!
hmmm...
d'aia zic, rusine sa va fie, voo, mai mult sau mai putzin partinici,  car' atz 'nceput sa facetz deja mishtoux d'asa o laudabela initziativa, si'i lasatz pa d'alde ddd sau vadimachis s'acapareze ei justitziarismu', s'alte teme asemanatoare care "ne doare".
si fumuritu o zice mai bine (taman pa vax pulica) ca mine, desi ar putea sa'l jeneze'n frundza, ca'i departe'n hamerica decrepita, si'ar putea sa zica fb ca nici picsu' nu'i cere da mincare, spre deosebire de cel al lu' rogo.
asa ca punetzi'va  naiba mai repide da facetz un partid da monici si n'o mai lasatz pa alinutza sa se 'nhaiteze cu tolontan, ca'i mai ortoman...

6 comentarii:

Shadow spunea...

Dadada daca e anonima o semnez si "io" ca in Caragiale.

Initiativa nu este "necesara" tocmai din cauza anonimitatii.

Iar in 2005 si nu in 2004 un unica partid din alea care cica s-au opus "psdismului atoate biruitor" si-a dat afara "niscaiva" membrii ca doar "alalalt" era "jumatate" asa zis "curata" al aceluias fsnism si mai biruitor mai nou fsnism asa zis "republican" si nu-i asa "crestin democrat".

daca ista este "partidul da monici" mersic dar io unul nu "servesc" nici cu doua prune (versiunea mea, prefer sa servesc "licoarea" singura sau cu slana si ceapa) nici cu "jacku'l" devenit mai nou prezidential practicabil.

la ce ar mai fi nevoie de niste "bugetari capusari" de tip "secretari sfatosi de partid" din moment ce platim deja o gramada de securisme de "bine". Vreo 500 de miare de la nasu mare din cate am auzit.


Eu m-am prins niku-le ca matale nu astepti decat sa fii "mintit mumos" nicidecum "deloc mintit". Mistocarii macar isi apara "interesul" personal de "reprezentare" a Romaniei pe alte "meleaguri". Tu nici macar asta nu aperi tu vrei doar "forma" sa fie "mumos" ambalata si servita cu sau fara salata.
Cam scumpa "reteta".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, pe Alba ca Zapada lui Niku o cheama Monica. :)

niku_elektriku spunea...

lasatzi'ma, bai, cu cadavru' vost cu miros de stinjenei!

daca voo va place, n'avetz decit sa'l mirositz in continuare, da' (nu'i asa?) poci avea si io neste aspiratzii (ca expiratzii am tot avut...), macar pin' la 70-80 de ani, ca oricum, penzie de la stat nu mai vaz, multzumita si cui stitzi voi foarte bine (nu essclusiv, statz asa !).

m'am saturat de cadavre, atit, si ar fi ciudat sa continuu sa ma uit cin' is mai securei decit altzii, ca totzi is la fel, nici macar cu ceva degradeuri in gri.

monika DA!

Lilick Auftakt spunea...

Monika e un cadavru de procuror comunist. Ce facem cu anti-comunismul? Il aruncam iar la gunoi?

niku_elektriku spunea...

taci, ca'tzi aduc si io aminte de norika !

si, spre deosebire de norica, fara virgula, care a facut baitza'mbracata cu mindrutza-potecutza, monik a facut nudizm, pe bune, la vama veche, ceea ce'o absolva de faptu' c'ar fi batut peste testicole un sef de vagon romvared in gara de nord...
am zis!

Lilick Auftakt spunea...

A, uite care era diferenta: una a facut baie-n public goala, alta imbracata. :))

Trimiteți un comentariu