marți, 29 mai 2012

furie&frică.
cîștigă negoitză, celălalt?
borș de duducă pă nas.
neamtzu'i "mai tare" ca ungureanu!

ieri, fi'n' obligat de diverse futilități administrative, am efectuat un mic tur razant al unei capitale năpădite d'o agasantă ploae de novembre, avînd prileju', c'ocazia asta, să fac și o constatare, la fatza umflată de apă a locului, a halului în care se mai destrăbălează așa zisa campagnie 'lectorală, cu cai mascatzi,  pentru alegerile locale care vor avea loc în curînd (nici măcar nu știu cînd cu exactitate).


pentru mine, care mi'am creionat, în mare, că în mic(i) și bere NU încă, un surogat de vot de protest (afirmînd, tot p'aci, c'am să votez cu nicușeur dan și a.g weinberger), a fost frapant să văz cum zboară, inutil, zic io, ca prostu', o grăma' de bănet, în plină criză, pe caii verzi de pe peretzii coșcovitzi ai unor clădiri deprimante, indiferent dacă "reabilitate termic" sau nu - și nu mă refer nicicum numa' la "catindatzii verzi", foști portocalii, ăia d'au datără cinstea pe "rușinea d'a fi pedelist", încercînd acuma tot felu' de strategii și scheme pentru a'și ascunde identitatea.


n'am  înțeles de ce niște catindatzi datzi cîștigători, fără concurentză, mai mult decît certzi ai scaunelelor moi de primari, pe care le ocupă oricum și'n momentu' actual, cum ar fi d'nii chiliman și ontzanu, or, el însuși, "marele edil", oprescu, găsesc oportun să mai pluseze cu kilometri pătratzi de materiale publicitare acoperite cu portretele lor.


cel putzin, în zonele din sectoru' unu pe un' m'am preumblat, chiliman era prezent aproape exclusiv, io nereușind să identific nici măcar un singur fluturaș cu paleologul ăl' mic, singuru' catindat, dintre politicieni, pe care eu unu l'as fi votat cu toate cele patru picioare, dacă as fi avut posibilitatea, dacă "soarta"- și demolările lu' ceaska - nu  m'ar fi "aruncat"  în sectoru' "păstorit" de "omu' fără chip" negoitză, care acuma a  capatat si el chip, și se numește, de fapt, liviu liviu liviu liviu liviu negoitză, precizare oarecum tardivă - și inutilă - dac'ar fi să ne luăm după o serie de sondaje precum și după cele două pixuri roșii, marca usele, asociate cu ziaru' propriu și personal al celuilalt negoitză, pe care le'am primit numa' ieri, înainte se le arunc la primu' coș întîlnit în cale (sticlele de ulei și de vin, precum și cozonacu' de la paști "s'or dus" demult!).


se pare că crunta opozitzie și datoriile la anaf nu l'au făcut pe blîndu' celalalt negoitză pizdetz să sărăcească prea tare, fapt de bun augur pentru vremile în care are să ne fericească cu abilitatzile d-sale manageriale în calitate de premare, avînd io presimtzirea că, după patru ani, cea mai mare realizare pe care ne'o va prezenta la bilantz va fi inaugurarea cu mare fast a parcului ior la care s'a tot cîcîit actualu' negoitză, cu piatra lui cubica a lu' videanu,  tot de fo patru ani, ca să ne confirme, și de data asta, că nu e pen' cin' se pregătește ci pentru cin' se sorin oprește, ca sa se din nou votește.


în trecere am să'i amintesc aci, pentru că tot veni vorba de grelele vremi d'opozitziune, faptu' ca p'o grăma' de stradutze am întâlnit în ultimele zile, cu toată ploaia, niște porumbei (albi - că erau îmbrăcatzi  în alb, adică - n'am întzeles însa și de ce) ai păcii încărcați cu sumedenie de pungutze, contzinînd nu se știe ce, cu însemne usele, care colindau din poartă'n poartă pentru a le înmîna fericitzilor contribuabili pă bază de tabel nominal.


nu'mi potz imagina că reprezentau ceva mită electorală constînd în cine știe ce "d'ale gurii" (ocarine, drîmbe, cimpoaie), cum a fost cazu' cu "verzuliii" ăia din nu știu care giudetz cărora militzia noastră popolară le'a confiscat nu știu cîte tone de merinde, nu de alta da', tzinînd cont de 'naltu' simtz civic al locuitorilor capitalii, aceștia le'ar fi dat cu merindele'n cap!


revenind la negoitză, actualu' negoitză, mărturisesc foarte sincer că îl consider în continuare unu' din cei mai "simtzitzi" politroci, care, barem, dacă s'a apucat să fure (și, dat fi'n' "contextu' natzional", a fost inevitabil să fure), a preferat să stee ascuns, "cu timiditate", nu să ne rînjească fasolea pă la televizoare, să nu'și facă publicitate măcar la realizărilii remarcabile din  primu' mandat (alea cu demolatu' garajelor din tablă dintre blocuri și parcările betonate puse în  loc, cu floricicile cu etichetă de la hypermarket da' "nepretzuit de scumpe"), pe care le'au copiatără apoi totzi ai'laltzi, făcîndu'l - legic si logic - irelevant, mai ales c'a avut neinspiratzia să'i cedeze duduchii conducerea organizatziei pă bucale, treabă care s'ar putea să'l coste postu' acuma.


există și'n cazu lu' mandea, ca'n cazu' multor altora - nu neapărat "injectatzi" d'antene, furia pă duduca care m'oprește să cotizez cu'n vot (ba poate chiar mai multe, dacă iau în considerare și "influentza" pe care o mai am în rîndu' fameglionului) la oprirea ascensiunii lu' negoitzu' pizdetzu' ăsta nou', care, e, certamente, solutzia a mai proastă, în contextu' dat, chestie care mă face sa fiu mai mioritzic decît mi-aș dori și decît m'ar lăsa dumnezeu' ateilor la care mă rog (mă rog!).


********************************
am avut o erectzie 'telectuală aseara, odată cu o "revelatzie" descurajantă: (sub)produsu' gonflat în atelierele nicolina ieși (și în cine știe în ce alte "ateliere") e mai slab decît însuși mihail neamtzu', ceea ce vă doresc și d-voastră!

nu dezvolt ideea!

(AICI  altu' care s'a amuzat teribil aseara!) 

9 comentarii:

edvard spunea...

...p^i da, dom'niku, ce sa facem, asta este b^lciul desertaciunilor de care avem parte, cum spuneam si ieri, grija mare cu asteptarile, finc'ai vazut cam ce ne paste prin zona noastra: la proba de perechi -duduca si matrozu, provinciali de clasa be, da'cu ambitzu dat la maxim, cu mare succes la recrutare [asta e hiba de baza, parereamea], bashca tocilari [obsesiv] de dreapta dar fosti clar de st^nga [st^ngu, st^ngu, st^ngu-dreptu-st^ngu, tz-am zis ca-l citisem inca dela pasu'perfect de defilare batut la cotroceni la primul juram^nt din iarna 2005], unii dilematici de tot felu lipitzi si ei [ils aiment se cotoyer... :)], jeanne d'arc-e oengiste sau foste, neamtzi-turcesti, deci-^nc-o-data, pleiade de cetatzeni care vin acu'si ne scot ochii ca se-ntorc socialistii cu restaura[n]tzia lor peste tot.
Aoleeeuuu, si uitam sa-tz zic iar de banciu-care-banciu?, p^i care rade tot si nu iarta pe nimeni, cu Exceptzia... [p^i ce facem, m^? ...extra-ordi-naaaaaar, fratzilor !].
Na, ca s-au scremut p^na au reusit sa ne restaureze iar cu fratziorii lor vitregi. Bravu'barcadore n-a uitat de orasu'dela malu'marii, a facut ce-a facut si ne-a mai asigurat, probabil, cu o portzie zdravana de mazare pentru inca patru ani. //Categoric, da!//

radu spunea...

Nikule, te-am mai bestelit eu in alte dati, dar pt. cele zise despre MRU nikolinicul, da-mi voie sa te tzuc! Sa traiesti, ca bine le zisesi!

Loda spunea...

,,am avut o erectzie 'telectuală aseara,''
Rezon monser ! macar Neamtu rade cu toata gura si se amuza din te miri ce :)

niku_elektriku spunea...

@ edvarde,

de, bibicule, ca matale mai rar!

acuma, ce sa'tzi zic?

la cit imi scotzi ochii ca m'am portocalit odata, te cre' mai curind "aplecat" spre uslashime, ceea ce nici nu'i un asa mare pacat, da', macar, nu ne'o reprosha ca "noi" vi'l votam pe mazarachis d'atitzia ani!

in fond, ce doresti matale, musiu?

nu stii ca "dixtractzia" (la mare, la soare!) costa?

banciu? care?

'ntr-adevar, nu l'am auzit vreodata - nici macar pe vremea cind avea emisie doar la sptfm, dind "temeinic" la rădăcina stejarului de la scorojești - nici cit am dat io, pe vremea cind il "sprijineam" p'ala - da' asta nu ma face sa'l consider un "vindut" iremediabil, ca nu'i genu' = e prea "nebun" pentru asta! o avea si el "simpatii" - ca toata lumea, capatate cine stie cum, nu neaparat pe baza de "fisa postului", desi, fisha labe unu ar cam presupune bunavointza portocalie.

nu e un "mercenar" cum sint cei care l'au angajatara pe el si care sint aceiasi cu cei care l'au creatara si pe mbadea.

l'au "creat" pe mbadea cu semn schimbat (ceva mai reusit decit originalu', dupa gustu' meu), atita tot!

niku_elektriku spunea...

@radule,

habar n'aveam ca m'ai "beștelit" f'odata (poate pe la lilick, in lipsa!), asa ca "te iert!

iar despre mru - ce sa mai zic? - nu mai am cuvinte sa'i caracterizez prestatziile imposibil de urmarit, desi eu insumi inca mai aștept "un mesia" ambidextru de ambele picere i(u)deologice, care sa nu ma mai faca, daca nu sa vomit, barim' sa n'adorm in ciuzmele statului tot pe loc pe loc sa rasara busuioc, ca de trandafiri, indiferent citzi, ne'am cam saturat.

decit inca un "trandafir de la moldova", mai bine lipsa!

niku_elektriku spunea...

@Loda,

e greu sa vorbesc despre erectzii, chit ca 'ntelectuale sau nu, c'o stimata doamna profesoara!

asa ca ramine cum am stabilit 'mpreuna:

neamtzu'l bate - la orice ora - pe ungureanu, amindoi fi'nd ideali caratori de mapa, in afara spatziului unde s'ar fi putut afirma "plenar" (pacat c'a murit iosif sava: ar fi facut si cu mihail neamtzu editzii la fel de reusite ale seratei lui muzicale precum cele de care'mi amintesc ca le'a facut cu mru - tinara sperantza - urmarit de securitatea lu'kaghebici iliescu...)

edvard spunea...

dom'niku, dom'le 'mi pare r^u, ma-ntzelegi, ...nu m'asteptam dela matale la asa un afront, adica sa-mi dai acuma cu fasolea'n cap, p^i ce, crez ca io nu-s satul de fatza lui flegmatica sau de colegul lui de copiutze, respectiv mare si umflat, parol..., nu m'asteptam dela matale, adica ce vina are subsemnatu ca pensionarimea [aia care sta la pomana, sa nu generalizam!] a tot votatara cu'mnealor c'acum calaresc tot giudetzu.

...si nu te supara pe mine da'e cam aiurea ideea cu /aplecarea spre uslashime/, pentru ca dece [:)], io votez dela-nceput cu istoricii [macar asa, din respect pt.trecut] si nu cu alde fesenimea, never ever, iar astora care s'au amagit cu clanu'lu'kioru le spun iar ca si iel a plecat tot d'acolo, s'antrenat in draci tot pe dinamo [chiar'l banui de o mica frustrare ca n-a prins mai multe antrenamente cu bajetzii, si asa-mi explic tot kilu de rautacisme pe care le-a adunat in iel].
Deci da, ma duc la separeu si votez peneleu'nenominal ca cu altzii n'am cu cine si d'aia sper sa nu le iasa shmenu fesenarzilor care'ar vrea sa ne fraiereasca ca s'alegem doar dintre ei si at^t.

...a, iar banciu, pacat de el, ca'l ascult si parca se'ntorc de dincolo Ionesco+Cioran+Tzutzea, da'moshule..., parca s'a vandut prea eftin, mult prea eftin pentru ce detzine'mnealui acolo sus /la mansarda/.

...si bine'ntzeles, intreaga noastra consideratziune, etc., etc.
[co'stantza,30 maiu,ac][dc]

niku_elektriku spunea...

@ edvarde,

scuzatzi, da' vazui abea acuma replica matale "șfichiuitoare"!

vă consolez, dacă mai e cazu', cu perspectiva cit se poa' de apropiată, că si "noi", "cetătzenii de la trei", "ne vom alege" un mazarichis, ceva mai nesărat ca originalu', in persoana proxenetului negoitză, cestălalt, ca sa ne iasă pe nas, si din istorie, negoitzu' cel vechi si "timid", pedelistu' de (mult prea) bine.

acuma, io nu stiu cum procedatzi d-voastra sa'i extragetzi, la viitoarele alegeri, pe penelei (din sinu' carora io n'am zarit fo personalitate la care sa "rezonez' intr'un mod care sa'mi gidile in mod placut urechile sau alte partzi anatomice) din 'mbratzisarea nesătula a pesedeilor, singuru' partid "adevarat", care ne'o si'ngropat, celelalte fi'nd doar niste glume triste si pasagere.

niku_elektriku spunea...

banciu "nu'si mai apartzine", evident!

Trimiteți un comentariu