luni, 7 septembrie 2009

un cap in gura dat cu ceafa bulgareasca


romanu', pe linga mare poiet, se (mai) crede si buricu' pamintului.
desi se screme din toate puterile ca sa scoata argumente in favoarea acestei teze larg acceptate. il vedeam pe sarmanu' pavel corutz, intr'una din frecventele lui sedintze de evanghelizare atee televizate, cum pus in fatza necesitatzii de a ilustra alegatziile privind superioritatea incontestabila a mediei intelectuale autohtone, dupa secunde de perplexitate, recita pe nerasuflate tot celebra lista vuia, coanda, paulescu, brincusi, etc. ce daca majoritatea acestor personalitatzi si'au desfasurat activitatea acu' aproape o suta de ani. ba, tot majoritatea, pentru a'si implini vocatzia, s'au expatriat; ba, citziva, nici n'au mai vrut sa auda vreodata de tzara asta atit de binecuvintata.

iata ca "bulgaroii cu ceafa lata" de care nu mai contenim sa facem un misto gros, de la eminovici pina la academia catzavencu, se pregatesc temeinic pentru a intra in zona euro. badigardu' ajuns prim-ministru a numit un ministru de finantze tinar si competent, care s'a apucat deja sa ia masurile economice necesare pentru a insanatosi finantzele tzarii.
care finantze erau intr'o situatzie incomparabil mai buna decit cele ale romaniei.
guvernul socialist, ce a fost inlocuit in urma recentelor alegeri, a administrat in mod constant in ultimii ani bugete cu excedent. spre deosebire de "liberalul" guvern roman. socialistii bulgari au lasat finantzele tzarii intr'o astfel de situatzie incit bulgaria n'a fost nevoita, pina'n prezent, sa apeleze la un acord cu fmi.

se spune ca simeon djankov a crescut in simpatia populara in urma anularii unor masuri populiste luate de precedentul guvern.
cum se poate asta ?
da la iei nu ie moguli ?
nu ie nici oitze, care'n shchimbu' unor firave smocuri de iarba, sa'l toace sistematic, seara de seara, pe la tocshoaie ?

2 comentarii:

Riddick spunea...

Bulgarii chiar s-au apucat de treabă, după două legislaturi - o tură cu şulfa aia de Simeon, născut în palatul regal, şi o tură cu Stanişev, nascut la Moscova.

niku_elektriku spunea...

ne saluta, usheur, din mers !
aberatzia economica numita romania se va uita, cu gitu'n atela gipsata, dupa "miracoiu' economic" de la sud de dunare.
sa ne ridem de iei !

Trimiteți un comentariu