marți, 16 februarie 2010

incertitudini doctrinare: de stinga ('mprejur) sau de dreapta ?

poza furata de pe un blog al "noii drepte"

ascultindu'l pe turcescu aseara, din nou (pe realitatea fm), vorovind, asa cum numai el stie (adica 'ntr'un stil de'tzi vine sa dai cu receptoru' de pamint) pe tema ciganilor, au inceput sa'mi strabata capu', pe linga migrenele zilnice, si intrebari existentziale !

cum sint io ?
de stinga ?
de dreapta ?
da' romanii cum sint ?
si alte chestii d'astea puerile.
n'am facut niciodata "teste" ca s'o aflu, parindu'mi ele inutile, mai ales ca de'o buna bucata de vreme ma simt bine in compania oamenilor ce se declara ei insisi "de dreapta". urmaresc, cu predilectzie, publicatzii asijderea.
ma enerveaza la culme "stingacii" nostri.
si cu toate astea, dupa canonu' clasic, as putea fi bagat usor "la stinga".
pledeaza pentru asta faptu' ca sint un ateu practicant, ca'mi displac peroratziile patriotarde ale unui puric, ca as fi mai curind adeptu' unei evrope federale pina la contopire deplina (spre deosebire de pretenu' riddick), sau ca nu cre' ca sintem cum sintem pentru ca jidani, unguri sau tzigani ne'au impiedicat s'ajungem pe cele mai inalte culmi de civilizatzie si progres, si alte "maruntzisuri" (absentza totala a simtzului intreprinzator, sau cel al prorietatzii).
revenind la emisia lu' turcescu (si el destul de "brunet"), totzii cei ce'au intervenit telefonic au fost p'o linie cu realizatoru'.
tziganii murdari si inadaptabili la rigorile romanesti de civilizatzie "e de vina" !

ei sa fie de vina pentru tziganizarea masiva a tinerilor, si mai putzin tinerilor, romani ?

e fibra romanismului asa de viguroasa incit se lasa coplesita de cea alogena ?

de ce mama dracu' atunci cin' ma uit la televiziile hunguresti ii vad p'ai lor tineri purtindu'si portu', cintindu'si si dansindu'si ceardasu', c'o mare mindrie ce li se vede si pe chip.

e fibra lor mai puternica, asa incit, la fel cum se spune despre unu' infect c'a "reusit sa infecteze pina si penicilina", ei au reusit sa'i deznatzionalizeze pina si pe nemtzii si evreii lor ?

si io am porniri genocidale cind ii vad pe pustii mei din cartier (romanasi suta la suta) cind asculta transfiguratzi ultimele manele la mobil.

da'mi aduc repede aminte de marii actori ai patriei ce se bat ca sa joace in telenovele cu, despre, si pentru tzigani, originali sau devenitzi...

si'mi trece !

chiar, cum sint io ?

2 comentarii:

matusalem spunea...

Trecutul ?
Un inadaptat ?
Ca mine si multzi altzii ?
Mai da-i si-n ...!

Muler spunea...

mi-a placut textul si interogatia ta existentiala, domnule

Eu cred ca la stanga si la dreapta, in capete, sunt baietii cu Rudotelul. Noi ceilalti, traim in interval si ne tot intrebam.

Trimiteți un comentariu