duminică, 9 mai 2010

facutele lu' basescu si nefacutele lu' boc, pe stinga-dreapta





capitalismu' indecent (bucura'te rogozane !) 
marturisesc mica mea problema etica: imi place daianu (sper ca riddick sa nu dea cu pietre !) cu toate ca'i fiu de securisti, el insusi fost (a si recunoscut, spre deosebire de altzii, singur) o perioada, si in pofida faptului ca, am aflat ieri, frat'su e pesedizd.

aseara era incoltzit de doo gardience ale "martorilor lu' felics" (partea a doua a inregistrarii), si parea destul de morcovit.
nu moscovit !
a evitat incercarile repetate ale gardiencelor de a trece la infierari proletare impotriva lu' base si compania, desi era deosebit de rezervat in privintza sanselor de reusita ale masurilor anuntzate de "el prezidente".

aidoma lu' croitoru a asemuit situatzia in care ne aflam cu cea a unei tzari aflate in plin razboi, fara a fi pregatitzi in nici un fel pentru o astfel de belea.

spre deosebire de politruci/ziarijdi/po-pulatzie care nu constientizeaza, inca, asta.

asa ca motivele de optimism sint nule, iar faptu' ca noi ne lamentam ca n'o sa mai putem sa ne efectuam concediu' la pula, ori la alte nisipuri de aur (sau nu), par absolut caraghioaze.

la fel de caraghioaze ca incercarea basesciana de a'si consolida pozitzia de mare lider al dreptei de stinga romanesti, opintindu'se'n alegerea'i nefericita cu gubernu' boc, ca nu care  cumva sa tulbure prea tare jocurile de putere in interioru' partidutzului pedelast.

daianu a reamintit termenul de "incredere" pe care l'a folosit si base in deja celebru'i discurs, cu deosebirea ca l'au folosit in conjuncturi diferite.
basescu se referea la varianta de incredere pe care ne'o mai ofera femeiotzii in tentativa gubernamentala de a reduce cheltuielile bujetare prin taieri drakonice, iar daianu se referea la increderea pe care trebuie s'o resimta populatzia in cei ce le propun astfel de masuri.

discurs pe care o sa se pedaleze puternic in perioada urmatoare de catre partide si presa, alea, sanchi, de actuala opozitzie "democratica" ce ne pling noo de mila si vor sa iesim cu paru la drumu' mare.
ca poa' le iese si lor d'o samintza, ceva...

d'aia io crez cu tarie ca masurile sint un mare fissss de pe acu', pen' ca presupun neste manevre mult prea complicate (avind in vedere si capacitate deosebita organizatorica dovedita de "astia") pentru a le putea pune in practica (legi, ordonantze, instructziuni, VOINTZA, etc, etc.), si or sa constituie inc'un episod in lunga serie de chifle trase de gubernautzi, ce'si produc efectele psihologice de parca ar fi fost deja luate, inainte  de a (si fara a mai) apuca sa le si aplice.

zic c'or sa faca si nu's ce mama lor de reforme colateraloate, gen a invatzamintului, a constitutzi (moartea oricarei nutzi), etcaetera...

mult claxon degeaba.

si chiar dac'or sa le aplice, o sa urmeze, pe linga grevele mult dorite de catre unii (de parca n'ar fi in majoritatea timpului tot in greva, da' de... zel), procesele alea in care justitzika o sa procedeze la o judecata cu maxima celeritate, cum bine ne'nvatzat .

culmea libertarismului basescian (il face gelos pe conu dinu !) e ca incearca sa suprapuna reducerile astea de venituri (pentru multzi, chiar daca's multzi, nu chiar "nesimtzite") peste eliminarea subventziilor, lucru ce trebuia facut, hat, demult, ca, ce maika ma'sii, traim in capitalismus !

sint curios cite miliarde de ioroi s'or fi alocat subventziilor cu incalzirea in doo'j de ani, daca am aflat acu', nu fara surprindere, ca pentru agricultura s'au dat trei'j de miliarde (coco ? ioroi ?) ?! pentru a minca tot plastic turcesc, olandez, bulgaresc, grecesc...

o suta ? doo ? mai multe ?

cu care se puteau construi zeci de centrale ca lumea, da' poa' ca n'ar mai fi avut "baetzii" de pus in helvetzia pentru zile negre.
"economii" pe care propune (auzi !) patriciu sa le repatrieze (ce's fraieri ?), pe linga alte propuneri "de bun simtz", printre care si vinzarea "caramizilor" de la stat (nu zicea vintu ca el nu vrea moloz ?), imobile si alte acareturi.
o fi el amator, c'am auzit c'a inceput sa'i faca concurentza lu' vangelie cu economatele... 
nu l'am mai auzit repetind propunerea cu "justitzia privata", desi io, dupa atita timp, as fi, in sfirsit, d'acor' cu asa ceva.

ca, oricum, avem o  justitzie in ruine !

pin' s'or dumiri astia cum sta treaba, si pin' si'or da sama ca nu's in stare sa faca ni'ca, ar fi bine sa luam in consideratzie si ideea asta si sa incepem sa cautam un prim ministru la "micutza publicitate"

parol !
===============================
juninca aia de jucan, agenta lu' magureanu car' i'a spart casa, si careera, fostului ambasador helvet la bucale, povestea despre un camin cultural aflat in parohia lu' flutur si car' avea alocat mai mult banet de la bujet decit airportu' din ieshi !
in linia asta de idei incep sa aplec si io urechea bleaga la rautaciosii car' zic de berceanu c'ar fi alocat mai multzi bani pen' schimbarea scarilor rulante de la metrou decit pentru intretzinerea intregului terasament tf din toata tzeara, cel care permite circulatzia tegeveurilor  autohtone cu viteze record, fara filtru.
scarile alea vechi n'aveau nici pe dracu', bine'ntzeles, si, vazindu'le personal, nu accelerat, zilnic cu proprii'mi ochi cum sint taiate cu lampa de sudura, transmit regulat sudalmi nenumarate spre tov ministru & gashka portocalie (zic si io asa, sa ma leg de'o culoare, precum lilikiii), alaturi de altzi suparatzi pe soarta ce ma insotzesc.
d'aia zic: baetzi, ar cam fi cazu' sa'ncepetzi sa va temetzi, ca'i groasa la fundu' vostru...
daca nu putetzi sa va abtzinetzi mai bine v'atzi taia singuri mina cu care va stergetzi cu noi la cur.
=========================
o perla de spirit de la banciu: "emil boc n'are nici macar idei proaste..."
cu ce'o fi gresit, doamneeee ?

4 comentarii:

Riddick spunea...

Da' de ce să dau cu piatra ? :)

Reformele degeaba le legiferezi, dacă nu sunt aplicate în teritoriu, la deconcentrate. Apoi, cu autonomia locală, banii de la CJ-uri sunt dirijaţi cum vrea coaliţia locală să o facă (mare parte din judeţe nu sunt guvernate de PDL).

Cine să aplice reforma ? Directorii PNL şi PSD care se ţin cu amândouă mâinile de scaun şi dau guvernul în judecată că sunt "demişi politic" ? Este o mare porcărie, trebuie spartă şleahta asta de prin direcţii şi agenţii ca să se mişte ceva. Bulgarii sunt în plină epurare, nu ca noi.

niku_elektriku spunea...

@ Riddick

si, daca nu ma'nsel, bulgarii nici n'au, inca, "asistentza" FMI !

Irinel spunea...

In 2009 cand s-a scazut de la privat nu stiu cati au facut scandal atunci ... dar acum ..imediat sarim pentru bugetari.

niku_elektriku spunea...

@ irinel

draga,

stiu, elena udrea e o fata de treaba !

Trimiteți un comentariu