vineri, 11 iunie 2010

tolontolaneli



ma sustrag cu dificultatzi sporite din nou' meu puseu de andropauzita blogheristica autoindusa, de data asta vag (sur)excitat de aparitzia pe ecranele pe car' nu le'am banat inca a figurii aproximativ şaşii a tolontanului pe post de constiintza treaza natzionala.
venise sa'i deie replica, la locu' faptei, nas(ol)ului de radu moraru dupa difuzarea filmuletzului  ce venea ca raspuns, din partea cui nu prea era clar, la campania dezlantzuita si sustzinuta cu o perseverentza ce a devenit explicabila la finalu' e_misiunii, de catre trustu' intact prin intermediu' organului sau mai zglobiu si (zic ei) independinte, pre numele lui gîsîpî.
acuma, era evident ca filmuletzu' e o "comanda sotziala" foarte bine tzintita, si, daca n'ai banui cin' se afla in spatele "comanditarului", chiar i'ai da dreptate suta'n suta, ca prea erau gogonate cifrele aruncate de tolontani, ce pe mine ma facusera sa ciulesc in mod nefiresc urechile atunci cin' auzisem de histerevolta astora in juru' cifrei de doi'spe bulioane de ioroi pen' ditai patinoaru' destul de cochetzel, mai ales dac'ai habar la ce mod sint minarite sumele chiar s'atunci cin' se vrea construita pin' s'o cotineatza fara termopan.
adevaratu' scandal s'ar declansa abia atunci cin' s'ar afla ca, de fapt, ghetzusu' acoperit den brasoavia a costat fo cin'zeci de bulioane, lucru nu chiar imposibil dac' astia au dreptate ca "oficialitatzilii" refuza sa prezinte actilii.
pa mini ma irita doar obstinatzia d'al prezenta pe toloblog ca pe o sursa obiectiva, dincolo de orice interese ascunse, cin', e clar, face parte dintr'un sistem de jocuri de interese prin care gastile isi disputa hoitu' tzarisoarii, el doar centrind, beneficiind si de informatzii ciripite de baietzii cu ochii albastri-violet existentzi in toate institutziile bine-merci (cunoaste "sistemu" din famiglie), pen' ca politicu', inclus la pachet cu ziaru', sa dea cu capu'. 
constructzia cu atita migala a staturii asteia de dizident voiculescian imi provoaca accese vomitive comparabile cu alea ce'au alungat din existentza mea tocshoaiele tonomate.
pot sa'i ingiur pe pedelei si fara brinci d'ajutor dezinteresat din partzi.

cum o fac si acu' cin' nu incetez sa ma mir de brejnevismu' boculescian ce pogori peste administratzia statala de mai bine d'un an juma'. 

si io consider masurilii de austeritate asumate boculescian necesare, da' tembele.

se sporesc inutil psihologic chinurile facerii futerii de mama bujetara, asa ca 'ncep sa am banuieli asupra manoperelor necurate ce se ascund in spatele astei inactivitatzi ciudate, ascunsa in spatele unei hiper-reactivitatzi paguboase, si al unui semi-reformism  schiop, si ala cu putzine sanse de reusita. 
la finele anului trecut, in plinu' campaniei 'lectorale, am intzeles ca s'a aplicat metoda concediului fara plata, parca era vorba de freo zece zile, procedura ce n'a stirnit cine stie ce scandal sau contestatzii ceceistice, asa ca nu pricep deloc cum de nu s'a perseverat in directzia asta, mai ales ca alesu', si culesu', era tot basesc, iar cifrele erau din ce in ce mai nasoale.
ce 'nsemna daca papusica alegerii era pasata bujetarilor insisi inca de la inceputu' anului ?
parca citisem pe undeva (nu stiu daca era vorba de croitoru sau de altcineva) despre varianta ca bujetarii sa stea, prin rotatzie, cite o saptamina pe luna acass, cu diminuarea corespunzatoare a salarului, pina la revenirea deplina a ioconomiei sau pina cin' institutziile respective isi faceau singure curatzenie in ograda, daca ar fi dorit sa revina la nivelul anterior.
parca ar fi sunat altfel, si ar fi dat prileju' unor mici referendumuri la nivelu' fiecarei institutzii in parte, lasind loc si liberului arbitru al masselor in toata tarasenia.
poci sa te ca_ci in pofta homului d'a veni la servici chiar si'n shchimbu' a o suta de ron/luna, daca el hotaraste asta ?
pai nu prea poci...
sau la penzii, ce drac i'a oprit p'astia sa dea o lege simpla si clara ca punctu' ala nenorocit de penzie se calculeaza lunar pe baza a cit se incaseaza in bujetu' d'asigurari ?
asta in paralel cu diminuarea cit mai inatacabil posibil a penziilor nesimtzite prin limitarea la trei salarii medii a penziei maxime in sistemu' de stat...
e atit de simplu !
cite bili-arde s'ar fi ioconomisit numa'n aste shese luni, si asta far' sa se pozeze in jack spintecatoru' la televizor ?
bleahhh !
nasu' tot batea shaua aseara c'ar fi nu's ce interese essterne ca sa caza acordu' cu femei, pen' ca bancile sa ne'mprumute la dobinzi din ce in ce mai nasoale.
si "nasu" meu miroase tot cam asa ceva, da' mi'e teama, vazind brambureala jucata si pomperizmu' catastrofic ofitzial, ca bancile astea mai platesc si neste comisioane grazze pen' asa ceva...
undevaaa, cumvaaa...

3 comentarii:

Turnofftheglory spunea...

Tolo cenzureaza in draci daca Mishcoltzul lui nu coincide cu cel unguresc. Un mic jurnalist ghidonat pe directia "jos cu raii astia cu aroma de portocale".

matusalem spunea...

Baga si matale un ochi aici
http://3.bp.blogspot.com/_lH_wJ7A3y1k/TBDB9WqbIMI/AAAAAAAABLI/canxksnCEbc/s1600/atribuire+directa2.JPG
si aici
http://2.bp.blogspot.com/_lH_wJ7A3y1k/TBDBuMUnavI/AAAAAAAABLA/EXDoGcgHlsQ/s1600/atribuire+directa.JPG

Tribuna Basarabiei spunea...

ISTORIA AȘA CUM NU O ȘTIM. DEPORTĂRILE BASARABENILOR: TRAGEDII DE FAMILIE ȘI ȚARĂ

Un articol șocant, despre suferința provocată de bolșevici basarabenilor. Trebuie preluat și citit de cat mai multi romani...

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/istoria-asa-cum-nu-o-stim-deportarile.html

Trimiteți un comentariu