joi, 16 septembrie 2010

in sfirsit, un lucru la care gubernu' se pricepe bine


Macovei vrea un mecanism european anti-corupţie. Guvernul se opune
Autor: Anca Simina


Supravegherea mai detaliată a achiziţiilor publice pe bani europeni, finanţarea partidelor politice şi a campaniilor ar urma să facă parte dintr-un mecanism anti-corupţie pe care Comisia Europeană intenţionează să-l iniţieze de anul viitor, în primăvară, la nivelul UE.


Ideea este susţinută de o parte dintre statele UE - ţările nordice, Olanda - şi de o serie de parlamentari europeni. România se numără însă printre ţările care se opune unui astfel de mecanism, susţine eurodeputatul Monica Macovei, care a iniţiat astăzi la Bruxelles o audiere publică pe acesată temă.

Macovei: „Una din cauzele crizei a fost corupţia”

„88% dintre cetăţeni spun că UE trebuie să facă mai multe în privinţa corupţiei. E momentul să schimbăm actuala politică europeană care lasă măsurile anti-corupţie la latitudinea guvernelor din statele membre. Vreau să susţin un mecanism comun anti-corupţie la nivelul UE, pentru a examina modul cum aceste măsuri sunt aplicate în fiecare stat. Să nu uităm că una dintre cauzele crizei a fost corupţia şi tot corupţia întârzie revenirea din criză”, spune Macovei.

În opinia sa, e nevoie ca fenomenul corupţiei să fie supravegheat la nivelul fiecărui stat membru, pentru că „exemple sunt nu doar în România şi Bulgaria, ci şi în Grecia, Portugalia sau Germania, peste tot practic”. „Comisia lucrează deja la asta, dar decizia este în ultimă instanţă a Consiliului European şi există deja state membre, multe, care se opun. România se opune, de exemplu”, adaugă însă europerlamentarul.

5 comentarii:

matusalem spunea...

Nu e rea ideea. Au mai facut ei un mecanism de supraveghere a subventiilor in agricultura, care a dat roade. I-au luat la purecat cu imagini satelit si le-au taiat din subventii, Franta si Spania fiind statele cele mai lovite la capitolul asta. Depinde de componenta comisiei si cat de hotarata e sa faca ordine.

niku_elektriku spunea...

sint sceptic, draga matu, ca ne putem opune gubernului, ca unitate onto(i)logica a neamului, care, la rindu' sau se opune initziativei tradatoarei de neam si tzeara m. macovei, asa ca, probabil, ramine ca'n gara.
iar daca, totusi, se accepta intr'un final, propun ca din partea romaniei sa fie desemnat miky le bacshish, ca supervizer, ca tot e component al coalitziei de gubernamint, si'i si baet modest, primeste doar cadouri simbolice, vezi armele de vinatoare...

Riddick spunea...

Ce-mi mai vine să râd când aud despre lupta împotriva corupţiei dusă de UE...

Uite aici explicaţia, nici măcar nu este iniţiativa lui madam Macovei, ea doar face lobby pentru o chestie pe care o va propune Comisia Europeană (scopul este controlul centralizat al Bruxellesului şi asupra justiţiei din statele membre):

http://riddickro.blogspot.com/2010/09/coruptia-ca-pretext-pentru-infiltrarea.html

MM nu are ce trăda, conceptul de ţară îi este total străin, ea crede în structuri, organisme, etc.

niku_elektriku spunea...

@riddick

pastreaza matalutza justitzica "natzionala" car' tzi'l libereaza pe cumatru vintu !

Riddick spunea...

Compari cangrena cu SIDA.

Nu ăia de la Bruxelles ne vor rezolva nouă problemele.

Trimiteți un comentariu