duminică, 20 martie 2011

    lasatzi'o'n belea de libie, c'avem si noi,   
                    aici, la romunika:                    
            invitatzie la linshaj blejnar            

iete, dom'le, ca mi'a scapat asta cu csibi, "detashat" shmeker de blejnar taman in tzara motzilor!
de ce nu la niculitzel sau topraisar, c'am auzit ca dobrodgea, unde nu'i piceur de ungur-bungur bashtinosh, ar fi cea mai anti-moghiora regiune a tzearii?
da' si la abrud ar cam fi shanse "sa'l 'nvatzam minte" pa bozgor:

Alba: Protest impotriva detasarii la Abrud a lui Csibi Barna
de Catalina Ciociltan HotNews.ro
Duminică, 20 martie 2011, 21:41 Actualitate | Esenţial

 Reprezentanti ai administratiei publice din orasul Abrud, dar si zeci de localnici, intruniti duminica seara la sediul Primariei, au semnat o scrisoare deschisa adresata premierului Romaniei in care protesteaza impotriva detasarii la Administratia Finantelor Publice Abrud a tanarului din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, care, la inceputul saptamanii trecute, a spanzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu, relateaza Agerpres.
In urma nemultumirilor exprimate de catre cetateni, primarul Tiberiu Ratiu (PDL) a convocat o sedinta de informare, la care au participat toti consilierii locali, dar si reprezentanti ai unor societati cultural-patriotice din zona, precum si zeci de localnici. Edilul a aratat ca a constatat o inflamare a spiritelor pe plan local dupa ce oamenii au aflat ca Csibi Barna a fost detasat la Abrud.
Semnatarii scrisorii deschise ii solicita premierului Romaniei sa rezolve favorabil cererea localnicilor in sensul revocarii ordinului prin care Csibi Barna a fost detasat la Abrud. 'Decizia de aducere a lui in aceasta zona este cel putin neinspirata, daca nu neprofesionista. Persoana care a propus o astfel de masura am dori, noi toti, in unanimitate, sa fie demisa de indata de Guvernul Romaniei si sa prezinte scuze locuitorilor din Muntii Apuseni. Nu este cazul ca o fapta antinationala sa fie sanctionata pe o linie administrativa. Este o decizie gresita', a declarat, duminica seara, primarul orasului.
O parte dintre cei prezenti la sedinta au anuntat ca nu exclud sa intre in greva foamei in cazul in care este mentinut ordinul de detasare.
Primarul Tiberiu Ratiu spune ca se teme ca mentinerea deciziei de detasare la Abrud a lui Csibi Barna ar putea genera 'un conflict interetnic'. Edilul se teme ca daca Barna vine in oras ar putea fi 'actiuni necontrolate si care ar putea duce la fapte reprobabile'. Pentru a evita astfel de situatii, au fost luate deja masuri de preventie de catre autoritatile locale, in colaborare cu anumite institutii ale statului.
Potrivit lui Tiberiu Ratiu, din informatiile pe care edilul le detinea, tanarul din Miercurea Ciuc nu a ajuns pana duminica seara in zona. De asemenea, unii localnici au demarat o actiune de strangere de semnaturi pentru a-l declara pe Barna 'persona non grata' in Abrud.
Prin Ordin al presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, vineri, Csibi Barna, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Harghita, a fost detasat, incepand cu data de 21 martie, pe o perioada de maxim 6 luni la DGFP Alba - Administratia Finantelor Publice a orasului Abrud, la Compartimentul evidenta platitori persoane fizice.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Ti-e clar, sper, ca se vrea un scandal si mai mare.

niku_elektriku spunea...

asa e , lilicko, da sa dee cit'un bungur la fiecare, s'ajunga la toata lumea...
poate prinde si dobrogeanu' hashotty unu!

Trimiteți un comentariu