miercuri, 16 martie 2011

"ne vom negocia plata datoriei." 
care "ne" ? 
"ne" jiji becali?


ghinea zice: 
Gata, am început în mod oficial lustraţia. La libieni. Franţa a recunoscut diplomatic şi şi-a trimis ambasador la Consiliul Naţional Libian, grupul care conduce mişcarea rebelă faţă deGaddafi. Preşedintele Băsescu a susţinut o poziţie fermă şi principială din partea României la Consiliul European de săptămâna trecută: noi nu recunoaştem CNL pentru că e condus de fostul ministru de Justiţie al lui Gaddafi. Şi, oricum, sperăm să ne recuperăm datoria libiană către România.Vasăzică, un tip care şi-a demisia din guvern când Gaddafi a pus tunurile pe populaţia răsculată nu se ridică la standardele morale ale României. Nu merită recunoaşterea noastră. Pentru că a fost sluga lui Gaddafi. Acelaşi Gaddafi cu care vom negocia plata datoriei. Deci s-ar zice că avem nişte principii ferme: nomenclaturiştii lui Gaddafi nu sunt buni. Dar, dacă vine vorba despre bani, ţinem cu Gaddafi. Eu aşa am înţeles ce a spus preşedintele Băsescu după Bruxelles.


rfi zice:
Marea Britanie, partizană până nu demult a opţiunii dure împotriva regimului Gaddafi s-a distanţat de Paris, estimând prin vocea şefului diplomaţiei de la Londra că G8 nu este instanţă de decizie pentru o acţiune militară în Libia.
gaddafi zice si el:
Prietenul meu Nicolas Sarkozy este nebun. Suferă de o boală psihică
"crucisatoarea" lelia zice si ea:
Băse e brici. Ar trebui să zic: poziţia lui în chestiunea libiană e impecabilă.A exprimat-o în Consiliul European, în faţa unui Sarkozy apucat de pandalii tot mai des, nelecuit după gafa cu Tunisia, a explicat-o luni seară la televiziunea lui preferată. Problematica no fly zone, recunoaşterea nou-constituitelor autorităţi de la Benghazi, pericolul infiltrării Al-Qaeda în zonă, dacă izbucneşte războiul…
iar un alt "crucisator" zice, la rindu' lui:
Dacă statele UE şi NATO ar ataca Libia, fără un mandat din partea CS, lumea ar face un salt înapoi în timp, la momentul martie 2003. Atunci, Franţa şi Germania refuzau să intervină alături de SUA în Irak, invocând lipsa unui mandat ONU. Pentru recunoaşterea CNT, tot ONU ar trebui să se pronunţe asupra legitimităţii CNT.
Naţiunile Unite recunosc ca subiecte de drept doar statele, organizaţiile internaţionale şi mişcările de eliberare naţională. CNT ar putea fi asimilată, teoretic, acestora din urmă, însă nu oricărei grupări de rebeli i se poate recunoaşte acest statut. Franţa lui Sarkozy a acţionat la fel de "unilateral" precum califica Franţa lui Jacques Chirac acţiunile lui George W. Bush din 2003.
Tot atunci, când România şi Bulgaria s-au alăturat "coaliţiei doritorilor" conduse de SUA, Chirac spunea că cele două ţări "au pierdut o bună ocazie de a tăcea". De data aceasta, cele două ţări au vorbit iarăşi, însă nimeni nu le-a invitat să tacă. Şi pentru că erau de partea opiniei majoritare în UE (susţinute de state "grele" precum Germania, Austria, Suedia, Italia), dar şi pentru că se aflau la aceeaşi masă de discuţie, cu drepturi egale, în rândul celor 27 de state UE.
in fine, becali zice:
Becali spune că are de încasat creanţe de câteva sute de milioane de euro din Libia
io nu mai zic nimic...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu