miercuri, 21 martie 2012

domnului profesor, cu dragoste!

cu toata groaza si cu tot mishtou' gros pe care le'or fi stirnit ultimele nestemate de spir't iesite din putza gindirii prezidentziale, mie unuia (carele eram printre ultimii  - sa traitz, dom tudorane! - ce mai credeau promisiunea basesciana precum c'are sa trinteasca cu fortza usa politichiei dupe el la terminarea celui d'al doilea mandat), interviul acordat maistrului cristoa acuma's doo zile, imediat intarit de un altu' 'nadit in noada televiziei natzionale eliberate de "tovarasa colonel" culcer, mi'a 'necat si ultimele corabiutze ale iluziilor, pe care le'om baut...

proaspat anuntzatu' dom' profesor imi mai parea, totusi, "om serios", care, dincolo de giumbuslucurile si hirjonelile cu care crede ca mai poate sa dixtreze galeria de la steoa sus rasare, doua lucruri nu credeam in ruptu' capului c'o sa se apuce sa le faca, acu', la batrinetze:

1. n'o sa se apuce sa publice "opere alese";
2. n'o sa se apuce sa'si atirne la nume tot felu' de "titluri", "ce din coada au sa sune", pe linga cele pe care le are deja.

promisiunea-amenintzare ca n'o sa plece pe marile calde cind o sa termine de halit din blidu' cu obida al fonctziii, ba, dimpotriva, o sa 'mpuieze plaiu' natal si environmentu' (care, altfel, n'avea nici o vina saracu!) cu niste basesti mai mici, da' al dracu' de multzi, e un motiv absolut rezonabil ca sa'tzi revizuiesti in scadere sperantza de viatza legata cu atza.

asa incepi sa te dumiresti cum sta treaba cu marele strateg si viitorolog, care inca d'acu' citziva ani (pe vremea abramburicai) lua apararea fabricii partecolere de bagat fumuri in saci "spiru", in detrimentu' universitatzilor "de stat", ca "un adevarat om da dreapta", pentru ca, mai apoi, sa'i trimeatza buzduganu' cu trei pecetzi si patru stigmate lu' musiu bondrea, in persoana lu' sebastian lazaroiu lazarus, cel cu apa de ploae vie care naste pui de balta vii si moluste fara sira spinarii.

in rest, jocurile paraplegice de primavara, pe subiecte de care toata lumea rade, canta si danseaza, cu ponta prim ministru, sau cu buldogu intaritat p'in gardu' senatului, ca sa uite lumea ca duduca ar fi cea care ar trebui sa dee "piept" (tzinta piept) cu 'lectoratu', pe care'l si se duce...

8 comentarii:

Anonim spunea...

@ lu' niku

io zic sa ne facem si noi doi o academie.

io aduc senatori de la evz, matale diplomati de la marsilia in sus si de la ecuator in jos.

io mai aduc doctori honoris Clauza Natiunii Alei Mai Neprivilegiate, matale mai aduci toti privilegiatii de la toate guvernarile romano-post-decembriste.

io pe amicele avp nu-l aduc, matale il aduci si pe urma o sa-i para rau lui avp ca a intrat taman in academia noastra si nu in aia cu a mare.

io il aduc si pe ion cristoiu, matale il aduci si pe nelutzu talpesh, si dupa miscarea asta schimbam numele academiei in Academia Stefan Gheorghiu - Dej.

ce zici?

dt

niku_elektriku spunea...

@dom' tudorane,

sa stitzi c'atz nimerit'o p'asta cu akademia gh. gheorghiu dej, ca si nenea gheorghe a fost tot ceva elektrik la baza, ca mine, si nici el nu cre' c'a terminat mai mult de opt classe la ff, ceea ce 'nseamna ca ne calificam!~

pe d-voastra va primim cu dispensa de studi, c'un singur "i", sa nu ne facem dracu' de ris...

Anonim spunea...

@niku_elektriku

"i" ramane. batut in "cue" marca eba.

niku_elektriku spunea...

@dom' tudorane,

credetzi ca eba face piercing cu "i"-uri?

Anonim spunea...

@niku_elktriku

nu stiu, nu spui

niku_elektriku spunea...

daca atzi fi citit asta ( http://cristianpreda.ro/2012/03/21/un-partid-bine-organizat/ ) v'as fi intzeles ca avetzi ceva "retzineri" sa va pronuntzatzi, chiar si de acolo, de pe celalalt mal al girlei, asupra personajelor feminine din "partidu' meu de suflet"!

si eu am ramas mai mut decit eram deja

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

oho, citit la un minut dupa ce a aparut. stiu (multe? putine? nu conteaza, dar stiu) despre hurducaielile inregistrate in anumite relatii inter-personale. le-am prevazut de multisor, unei dintre parti i-am marturisit ce cred, n-a zis nimic, desi cred ca a inteles ce i-am spus, dar loialitatea fata de echipa e mai mare decat, bai, Baiazid!

niku_elektriku spunea...

@dom' tudorane,

nu stiu ce'or mai astepta 'telectualii lu' basescu de la aceste si de la duduca lui, da' vaz ce se asteapta de la un alt 'telectual ce tinde sa devina si el "public", daca nu, direct (dan diaconescu direct), popular:



"Luni - 19 martie (22.00 – 23.00).

Jos, pe ecran: E bine ca intelectualii din Romania vin alaturi de PP-DD? Dati SMS la 1333. Iar sus: Marele scriitor Ion Buduca intra oficial in PP-DD. In studio, Ion Buduca cam absent. Dan Diaconescu citeste un mesaj din popor care il cheama pe scriitorul Buduca sa conduca o statie de asfalt "ca e nevoie de intelectuali”."

( http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11809185-trei-nopti-dan-diaconescu.htm )

Trimiteți un comentariu