vineri, 15 februarie 2013

capula pește prăjit

fatză cu






kilu de cîcat

versus kilu de

mastică prima

în opera

emininke

a doamnii alina

mungiu pippidi

precum și'n operele

altor

domni și domnitze

la fel de emininke

marturisesc ca, in nemernicia mea, ca un ciine turbat, vroiam sa'i aplic, aici si acum, un nimicitor upercut la pateu doamnii alina mungiu pippidi, pe tema ultimelor d-sale luari de pozitzii pa tema icr-patapievich-tismaneanu, lucru ce'mi devine aproape imposibil de transpus in practica ma omoara odata cu vizionarea primii partzi a aiuritorului interviu pe care i l'a acordat aseara diktatoru lu' turcesqiu, tot labe unu, c'adoa parte n'am mai reusit s'o vaz, de indignat si somnoros ce eram, si nici n'am de gind s'o mai cautz pa net ca s'o vaz ulterior, cum mai faceam in alte datzi, dovada de cit de rau o decazut pina si'n ochii miei ba-se-scula-udrea.

daca sint in continuare siderat de rautacismele constante si gratuite ale doamnii pippidi, agrementate cu mici turnatorii nevinovate (recidiveaza in directzia asta, vrind parca sa'm reconfirme vocatzia pe care i'o remarcasem si cu un alt prilegi), iata ca totusi 'ncep s'o intzeleg (ba pot sa zic c'o si aprob!) in atitudinile 'mneaei fatza de femeiustile prezidentziale, cu preponderentza fatza de cea mai boxita dintre ele, duduka despre care nu stii daca sa spui ca este supt ordonata prezidentului sau invers, si care'i pe cale sa'l transforme p'acesta intr'un monstru de inadecvare si proasta vointza.

sa'i fi loat 'mniezau mintzile diktatorului da tot?

sint nervos si doar o anume sensibilitate hepatica ma 'mpiedica sa pui mina pe telecomanda si sa ma 'nrolez volintir in secta martorilor lu' varanu!

******
revenind la razbelu' neprincipial care se poarta intre putzinii 'telectoali relevantzi care ne'or mai ramas, nu po' decit sa'm essprim regretu' ca, prin atitudinile si mizele pe care le pun astia la batae, nu fak decit sa'i dee dreptate inimitabilului dinica, cu a sa "tzara mica, mese putzine".

suna ca draku sa te declari preocupat si ingrijorat de soarta finantzelor patriii, cum face d-na mungiu, atunci cind se refera la modu' cum o fost cheltuit bugetu' icr pe vremea lu' patapie, stiind c'acest buget se 'nvirtea in juru' sumii de zece - cin'spe milioane de ioroi, suma pentru care multa flora si fauna de pe linga si mai multe primarii si ministere nu s'ar da jos din pat.


la fel cum suna si cind aceeasi amp il da in git pe hrp pen' ca, in timpu' mandatului sau de sef la icr, ar fi condus un volvo acordat cu titlu gratuit, mai ales ca'l stie pa pupilu' ponta (pe socoteala caruia doamna alina are, tot mai des, orgasme 'ntelectoale umede, poate singurele) ca foloseste si el "un hibrid", tot gratuit, ba mai avea si diverse alte incurcaturi legale legate de sponsorizarea pasiunii sale avtomobilist-copylot-ice, sitoatzie car' o pune pa madama in postura sa'si dee cu pererea despre care e mai greu dintre kilu' de zoae turnat in capu' patapievician si kilu' de puf de papadie suflat in urma coloanii oficiale a domnului prim ministru.



masura pentru dubla masura practicata si de altzi admiratori ai d-lui prim ministru ponta, cum e proaspatu' membu al cna, sinecuri - sinecura, radu calin cristea, care se umple de colbu' arhivelor, si nu numai, ca sa'i umble la dosare inenarabilului tisminensky, in cautarea probelor compromitzatoare de pupin-ceaușism, uitindu'se pe sine insusi cu a sa mult mai recenta proba de pupin-pontism, neegalata si de neegalat pentru multa vreme d'acuma 'ncolo
"Scriu acest comentariu salutand voios, in fine, aparitia in fruntea Executivului a unui politician tanar, sanatos la minte si la trup, in forma si plin de haz. Remarc cu placere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn ca se poate discuta normal, franc, fara incruntari pretioase despre cele mai incomode teme ale guvernarii." (mai 2012)
nu stiu in ce masura e strimtorat material d-l tismaneanu incit sa se cramponeze de cistigurile obtzinute de pe urma participarii la diferite simpozoane si comitzii, or de pe urma angajarii plenare pe baricadele dreptzii muribunde romunesti, soldate cu productzie supranormativa la hectaru' de text scris, da' mie'm pare ca mult mai mare nevoe avea d-l rcc d'o slujba renumerata corespunzator.

si a obtzinut'o: una echivalenta c'o fonctzie de secretar de stat, fi'nd asigurat cel putzin pina'n 2019.

s'o minince sanatos!
******
ps cu updată:


basecsu minte ca un porc atunci cind zice ca ii reproseaza lu' blaga fesenismu', cind adevaru' trist e ca el ii poarta ranchiuna buldogului de la episodu' cind ăsta o birfea la telephon pă duduka cu madam saftoiu, dovada ca capu la sefu' nu uita si nu iarta...

******

alta updata, tot cu madam mungiu, careia diktatoru tzine cu tot dinadinsu' sa'i dee tot mai multa dreptate:

Băsescu nu-l va numi pe Blaga şeful partidului nici dacă va cîştiga alegerile

de ALINA MUNGIU-PIPPIDI
 16 Februarie 2013
Iată că la un interval foarte scurt de timp şeful statului ne arată că nu doar este deasupra, ci cu totul înafara Constituţiei, denunţînd alegerile interne din PDL şi promovîndu-şi favorita nu doar contra activului unui partid din care nu mai face parte şi nu mai are dreptul legitim să se amestece, ci şi contra celor doi reformişti din partid (mai mulţi nu mi-au ieşit la număr) Cristi Preda şi Monica Macovei. A convocat pe instrumentele lui, MRU, Neamţu şi Baconschi, cărora le va spune să se alinieze contra lui Vasile Blaga, continuînd strategia de a-i folosi nu doar contra duşmanilor lui, dar şi unul contra altuia la nevoie. Nu am auzit cînd a mulţumit Monicăi Macovei că i-a scăpat pielea la Bruxelles vara trecută, atrăgîndu-şi ura USL; dar probabil mi-a scăpat mie. Monica şi-a cam forfetat mulţumirile păstrîndu-şi demnitatea şi delimitîndu-se de dna Udrea. Asta e.
Ce evoluţie faţă de anul 2008, cînd şeful statului încă ne promitea că Udrea nu va face carieră în partid şi s-o lăsăm să ocupe nişte poziţii mai mărunte, că se jură el că acolo rămîne. Azi e totul pe faţă, sfîrşitul ipocriziei şi al meritocraţiei. Genţile Vuitton sînt problema, nu protejaţii Daniela Andreescu, Sorin Blejnar şi alte figuri penale care au scufundat cu succes guvernele Boc şi Ungureanu şi au făcut problema mai rea decît înainte cu toate eforturile DNA, nici conexiunea personală care anulează orice ierarhie în partid. În sfîrşit, tot am scris mult de ipocrizie în ultima vreme, măcar iată sfîrşitul. Totul e pe faţă.
Partidului, cît a mai rămas din el, nu mai i-a rămas decît opţiunea de supravieţuire. Trebuie să rupă cordonul ombilical definitiv şi total. Că varianta cealaltă, că şi partidul, şi publicul vor ajunge să iubească pe cine iubeşte şeful statului nu e plauzibilă, chiar punînd deoparte moralitatea ei. De la promisiunile din 2008 şi pînă azi Băsescu a cheltuit multă popularitate să o vîndă pe Elena, el a rămas fără capital şi ei tot nu i-a servit la nimic. Ca atare ideea că facem şi pe mai departe ce am făcut greşit pînă acum, dar mai pe faţă, e doar o strategie pentru cine nu are de ales. Poate Băsescu nu o avea de ales, nu mă pronunţ. Dar partidul sigur are.

Un comentariu:

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

nu po' decit sa'mi essprim regretu ca la mai vechea afectziune uretrala, care te facea sa te pisi 'mprastiat, s'a adaugat si una digestiva, ce te obliga la dese vizite in locu' in care pina si regele e gol intra de unu' singur, cum imi manifest si p'aceasta cale consternatzia ca se confirma vechea butada ca capula stat nu prea stie carte, sitoatzie in care ne decaloteaza pe noi, po-pulenii cu convingeri democracice, da' nu pentru catzei, si mai ales catzele 'n calduri. pun't!

Trimiteți un comentariu