marți, 9 februarie 2010

tare ca fularu'i solutzia juridika'n romanika

culcaaat, soldaaaat !

pina azz, 09.02.2010, seara, nu eram prea mindru de senatoru' meu, cristian radulescu, fost apere, fost pede, actual pedele.
l'am votat cu inima'ndoita, impreuna cu deputatu' pirpiriu, de'al carui potpuriu muzichalo-hartistic nu mai stiu ni'ca, d'atuncica, ca prea avea, radulescu asta,  fatza d'activist, securist, trist.
pentru "cauza" (si pentru "cuza" base + alte "monici") am inghitzit broscoiu si i'am votat.
da', iata, acu'l vazui, la razvan dumitrescu, si ai lui, incoltzit, si fiind de'un reformism desantzat in legatura cu legea penziilor (spetziale au nu).
mult spus ca'l vazui, ca doar bagai oleaca capu', cu des invocata, de mine, curiozitate bolnavicioasa, ca mediu d'acolo e absolut toxic, da' nu'l credeam capabil ca, preluind nou' mesaj sinucigas al pedeleilor, sa fie de'a dreptu' un iluminist "luminofor" in comparatzie cu momiile din studiou' vintului: baba "liberala" cimpeanu (vedeta a postului deja, vad, alaturi de bolcas, guse, ghise ! buruiana mai e ?), tinaru' comsomolist energetic iancu iulica, plus alta tinara sperantza de la nu's ce asociatzie a penzionarilor, plus modelatoru' razvanika care'i si offtika (pe telespectatori).
asa ca principiu' "cu basca, fara basca" ii e aplicat superbissim bocului, si, evident, intregului partidutz portocaliu.
acu' freo 10 zile, cin' se zvonea ca penziile spetziale ale militzistilor-poli-secu-sepe-apevisti, n'or sa fie atinse, deja se pornise razmeritza facidu'i p'astia proteguitori ai securistilor, nenorocitzi, lasi, timpitzi, zapacitzi.

hai sa dam mina cu mina, cei cu patru la romana,  pin'om lua'o'n mina


dupa ce bocu dadu semnal c'a 'nghitzit tava de jaratec, si'a scuturat matreatza de trei ori, zicind: "nu voi semna in calitate de prim-minstru nici un act normativ care sa mentina pensiile speciale", iata ca tot partidu' se conforma, devenind, intr'adevar, "de dreapta", opintindu'se pe picerele din spate contra tutulor celorlaltzi: partide, televizii, radiouri, servicii, militzii, mai rau ca la suspendarea lu' basea.
ce poa' sa fie mai sinucigas d'atita ?
ca l'am auzit azz si pe "basescofilu" turcescu, la postu' de radio pe care'l conduce (ca nici p'asta nu poci sa'l ascult, in afara de unele emisii ale turcescului, nici alea intregi), fiind un avocat din oficiu foooarte convingator  pentru totzi gradatzii afectatzi d'o eventuala recalculare.
spilu' acu' e imposibilitatea gasirii unei "solutzii juridice" inatacabile in fatza justitzichii cu esarfa cazuta de pe ochi.
asa ca nici n'are rost sa se mai incerce ceva in sensu asta, ca tot la madam barbuleasca se ajunge... si doar se bine stie ce 'nseamna asta: banii datzi 'napoi cu eventuale dobinzi inrobitoare pentru, pentru... statu' sint io, da' datzi'mi banii, futu'va muma'n cul, de s'ar prabusi pamintu' !
ei ?
si car'ar fi solutzia ?
pai, dac'o avea boastele la el, si n'o sa fie trintit sa'i mearga fulgii, boc n'are decit sa treaca si sa aplice legea, justitzica o sa le deie banii 'napoi "oropsitzilor" cu sute de bulioane penzie pe luna, apoi gubernu' romaniei n'are decit sa se adreseze si el la cedo, sa'i faca dreptate.
ce, numai omu' securist, militzist, magistrat, apevist, are drepturi ?
da', oare, base ce zice ?
----------------------------------------------------------
momentele astea e paunescu la nasu; vaitindu'se ca n'are bani nici el (n'ar mai avea !), si ca partidu' nu l'a'ntrebat cit a fost la putere d'o slujbulitza, ceva !
incredibil !
---------------------------------------------------------
vaz ca si EvZ, devenit, de cin' il tot cumpara boby paunescu/primaru falca de la arad, tot mai muscator fatza de peledei, arunca pastila cu penziile spetziale din OTAN si UE, intregind frontu' renasterii natzionale (cu fatza'n sus, la 2m sub pamint)

6 comentarii:

George spunea...

Imi vine sa intru eu in pamant de rushinica ca (cacofonii cam dese raducule,taticule) e brashovean de-al meu nashu! De ce trebe sa dai morarica-baietzica cu bata-n fleshcaila,recte mucii-n fasole(scuzatzi!) ba cu gutau,ba cu jiji nebunu,iar acu vii cu dinozaurul lingerii curului ceaushescian ? Da-o-n ridzi moasha-sii de rating...

niku_elektriku spunea...

george, doar nu'tzi faci iluzii si'n cel priveste pe raducu (vorba' lu' mrs Jeney, citata atit de des: "nu'tzi face iluzii ca sa n'ai deziluzii !"), ca doar papa si el o pita, iar televizia a devenit un second job pentru el.
se da si el baiet "de dreapta" ca vede ca'i oportunitate de piatza.
sper sa nu se iveasca f'un mogulian cu sensu' schimbat de p'in spatele lui lat (ca biscuitele !)

matusalem spunea...

Are si Raducu o pensiune mica, pe aici prin imprejurimile Brasovului. Trebuie sa-si scoata si el banii pentru ea. Doar e om si el.
La Turcescu nici macar nu pot sa ma mai uit. Imi vine sa borasc, si devin anorexic.

niku_elektriku spunea...

@matusalem
ceea ce mi'as dori si mie !
aia cu anorexia :-))))))
da' nici treaba cu penziunea nu'i de lepadat...

amanda13 spunea...

noi si grecii ce mai suntem in halul asta de inconstienti. da' ei macar au prins un pic de zona euro, noi la aia o sa visam frumos mult timp de acum incolo

uhitto spunea...

nikule, te uiti matale pe fantasmagoria, ptiu drace:)))

stai s-om vedea cum o fi ca duce lejea-n parlament de und ese va alege praful si-un cuc verde...

Trimiteți un comentariu