miercuri, 1 septembrie 2010

berceanu


ce haios e ca print'e ministrii remaiabili se afla si unu' din picerele tripletei bevebiste, si anume berceanu, "batrinu" fesenist-pedist, a carui biografie ecranizata (alooo, contactatzi'l de urgentza pe sergignio nicolaesko, pina nu papa toate bujetele cnc-iste, intre doo accidente cerebrale !), e sigur, ar face un succes nebun !

pai, cin' se poate lauda, dintre actualii oameni politici, ca o fo' un autentic razvratit antedecemvrist, cercetat de securitate pentru planuirea trecerii frauduloase a frontierii de stat a respublicii sotzializde rumunia, cu ajutoru' unui avion (sau deltaplan ?) de conceptzie si productzie proprie ?

ca,  mai apoi, imediat dupa "evenimente",  sa apara in conducerea feseneului local, membru in cepeune, parlamentar, in mod neintrerupt, vreme de doo'j de ani, ministru in freo doo-trei rinduri, imbogatzit, chiar daca s'au auzit diverse "rumori" olgutzo-vasilescu-istice, si ca urmare a unor activitatzi productive, ca sa nu le zic lucrative (cunosc personal cazuri de persoane ce au achizitzionat produse - adica mini piscine - din fibra de sticla de la firmele berceanului), ceea ce'l face sa creasca in ochii mei, indiferent daca n'o fi asta grosu' din ponderea averii berceniene.

pen' ca m'am gindit ce ar fi fo' daca fiecare din imbogatzitzii tranzitziei romunesti ar fi iesit pe piatza cu neste producte proprii si personale. nu s'ar fi chemat c'am fi avut si noi ceva hindustrie ?

de ace, brice si carice ?

in plan politic, e printre putzinii "grei" peledisti car' are verbu' la el, si, daca'mi aduc bine aminte, a zis, fara sa clipeasca, ca nu s'ar da in laturi (fara accent !) nici macar din fatza unei eventuale candidaturi la presidentziale din partea partidului, era vorba de vremea de incertitudini din'naintea anuntzarii candidaturii basesciene din 2009, si ca nu i'ar fi fo' frica deloc de contracandidatzii celorlalte partide.

si il cred !

fiind el un coltzos, o fo' printre putzinii car' n'o fo' entusiast de schimbarea peste noapte a doctrinei partidului, la comanda baseasca, si asta nu c'ar fi el un cine stie ce sotzial-demolat (ba dimpotriva !), da' ii parea o aiureala, cum s'o si dovedit , in cele din urma.

in planu' administrarii ministerului ii sint aduse tot felu' de acuze cum ca n'ar fi accesat nus' ce, si cite, funduri evropenesti, si nime' nu'l asculta ca partea de finantzare rumuneasca nu'i este asigurata, si ca la costurile cu despagubirile pentru exproprieri nu se refera nime', desi astea intra intre obligatziile partzii rumune.

n'o sa aflam, probabil, niciodata adevaru', decit, poate, atunci cin' o sa importam un ministru dintr'o tzara normala la cap, si, iarasi, poate, o sa'l si credem cu ce'o sa ne spuna.

culmea e ca berceanu e cam singuru ministru din acest guvern car' a si incercat sa faca ceva reforma, e drept, doar de personal. or fo' citeva valuri de disponibilizatzi de car' s'o tot facut vorovire de pe la chefereuri, acuma nu stim daca astea s'au si produs, da' totusi, tot e ceva fatza de brejnevismu' din celelalte ministere.

in schimb, grosu' banilor am senzatzia, da' n'am informatzia, s'or canalizat pe diverse brizbrizuri pe la metrou (scari rulante schimbate, desi alea vechi n'aveau nici pe draku, utilaje ptr invalizi car' or fo date jos desi n'or fo folosite niciodata, schimbat travertine de pe peretzi, etece, etece...), udriste dovedindu'se un camarad de nadejde !

ramine de vazut daca acest potentzial delphin uns cu toate alifiile se va lasa umilit publik prin trimiterea la coltz, pe coji de nuka'n perete !

3 comentarii:

Lilick spunea...

Nu prea cred. Desi stiu ca Basescu vrea sa se descotoroseasca in primul rand de el, ca de cel mai vechi partener politic, i-ar fi si cel mai greu sa o faca. Stiu de la niste prieteni comuni ca, intr-un context, Berceanu a jurat ca el o sa-i ia gatul lui Basescu. Si stiu ca are si armele necesare sa o faca. Asa ca e foarte interesant de urmarit ce se intampla cu Berceanu.

niku_elektriku spunea...

da, lilick,
berceanu e printre putzinii ce, chiar de tzi'e antipatic, nu'l potzi considera o leguminoasa, bine'ntzeles vegetala...

in sensu' poporului vegetal al anei blandiana !

Lilick spunea...

A, dar in niciun caz nu pot spune ca mi-e antipatic. Si nici nu pot judeca politicienii dupa criteriul asta. Nici de Videanu nu pot sa spun ca mi-e antipatic, desi i-as putea aduce acuzatii o saptamana. Un personaj antipatic, chiar si fara sa faca nimic rau sau bun, e Ponta. Numai cand il vezi iti vine a il iei la palme.

Trimiteți un comentariu