vineri, 9 octombrie 2009

precum becali, politicienii vor sa joace cu tribunele goale


vad ca se accentueaza tendintza, sprijinita in ultimu' timp si de oameni la care nu ne'am fi gindit , ca sa se diabolizeze initziativele, asa zis, "populiste", si care pot pune in pericol establishment-ul politic gata consolidat.

asa s'a intimplat cu initziativa trecerii la votul uninominal, in care s'au dus grele batalii mediatice de catre politicieni impreuna cu aliatzii lor moguli, pentru demobilizarea si ingretzosarea electoratului, dorit a fi transformat intr'o massa amorfa si incapabila de reactzii la urne, in afara de traiectoria imprimata interesat, eventual cu diverse actziuni "autobuzul", cu efectul pavlovian produs de pungutza cu alimente, telefoane mobile, bani pesin.

asa se intimpla si acum, cu initziativa prezidentziala de referendum pe tema trecerii la parlament unicameral, diabolizata de tot felu' de baetzi/fete, dasteptzi/dastepte , unii posesori de bloage de succes, saritzi in apararea plapinzilor politicieni incapabili sa'si poarte singuri de grija.

si asa se va intimpla si atunci cind, si daca, se va propune, la momentu' potrivit, ca presedintele sa fie ales direct de parlament, fara aportu' populatziei, care si'asa devine, pe zi ce trece, si tot cu ajutoru' "nostru" dezinteresat, tot mai legumicola.

politicienii isi vor fi adjudecat, cum isi adjudeca tot mai multzi "patroni" de folbal, metoda desfasurarii "meciurilor" cu tribunele goale, cu largu' concurs al "comisiilor de disciplina" desemnate tot de ei.

noi vom sta frumos acasa admirindu'i pe  "canale"...

si intre timp vor reusi sa purifice si "grilele de programe" !


3 comentarii:

Neinfectat De Comunism spunea...

asa este, in curand vom fi spalati pe creier cu totii...

te astept la mine pe blog unde discutam cum Bogdan Vass Olteanu s-a catarat ca scroafa tocmai in BNR...

Anonymous spunea...

dacä numesc smecherii ,mitocani, la bnr, fac comisii in care si condamnä, totul este aranjat.

geoanä mai pune un punct, si ei au dreptate.

niku_elektriku spunea...

sa "ne" spalam cu ei pe cap, ca "noi" ii crestem si-i inmultzim

Trimiteți un comentariu