miercuri, 28 octombrie 2009

picatura chinezeasca /turceasca

cine si'l aminteste pe turcescu din perioada de glorie "suta la suta", cind ajunsese spaima politrucilor,  cu victime ce n'au mai reusit de atunci sa'si dea jos eticheta atirnata  cu mult tupeu de catre brunetul giurnalist, isi pune, cu indreptatzire, intrebarea: unde a disparut, dom'le "curajosul" turcescu ?

gaselnitza cu presedintele norvegiei, cam scoasa cu forcepsul, precum si umilirea publica a unui personaj ce nu poate fi umilit, pe baza de conjugari de verbe, sint tare departe.

a fost suficient ca mogulu' propriu sa se trezeasca intr'o buna dimineatza cu fatza la cearsaf, si, dupa ce si'a aprins tacticos primul trabuc al zilei, sa'si dea seama ca aroma degajata de rahatul felixiot miroase mult mai bine.

s'a pomenit, tot de turcescu vorbesc, ceva redactor sef pe la "cotidianu", perioda de dupa plecarea lui carol sebestyen, unde n'a facut prea multzi pureci (asta ca tot e un fel de admirator al lui purec), remarcindu'se doar prin editorialele absolut ilizibile.

cu scrisu' nu prea le avea, ca incruntarea'i de pe sticla nu se transpunea, automat, in perle de spirit.

desi mizeaza foarte tare pe impunerea figurii de auster, inclusiv dpdv material, si justitziar, ramin niste episoade nelamurite si in biografia d-lui.

dincolo de perioada de cintaretz rock, cu care se lauda (chiar n'am avut placerea !)

se spunea despre o casa luata, cumva peste rind, sau asa ceva, prin niste programe guvernamentale, adresate, indeobste, persoanelor cu venituri modeste. asta nu ca ar fi singuru', aflindu'se si destui politicieni pe listele alea, da' orisicit !

a mai fost si episodul cu jiji, acesta acuzindu'l cit se poate de direct ca i'a dat spaga (vreo cin'spe mii de coco, parca),  lucru ce n'a primit nici o replica din partea preopinentului.

la fel, a mai fost si o chestie, un diferend cu un giurnalist, pe care nu reusesc sa mi'l amintesc acum, din care curajosul turcescu s'a retras cu coada intre picioare.

de cind e director la realitatea fm merge pe sirma mimind detasarea de restu' trustului, incercind, repetat, sa'si convinga ascultatorii, care'i reprosau gradu' de mizerie in care se scalda, ca el n'are nici o treaba cu realitatea tv. e asa de andependent incit functzioneaza pe baza de picatura, chinezeasca, turceasca, tot un drac, strecurind, subtil, cred ei, in cortexu' auditorilor, doza zilnica de manipulare.

par examplu, ca sa fie credibili, la emisiile cu telefoane de la ascultatori (eu o ascult, si asta din cind in cind, doar pe cea a lui turcescu), sint zile in care majoritatea apelantzilor sint pro basescu, lucru posibil statistic si fara interventzii din partea producatorilor. 

odata cu inceputu' campaniei electorale, ieri parexamplu, se 'ntoarse foaia, foaia sau docu', pe care erau inscrise listele cu ascultatorii dezirabili.

si optziunile lor politice.

asa se facu, dracia dracului, ca ascultai, deloc surprins, o sarabanda a faneilor lu' crin. nu multzi, da' vreo 80 % din total. 

raport corrrect. absolutely corrrrect !

pentru un catindat cu 15-18 %

---------------------------------

alt lucru interesant la postu' fm al vintului: desi a cules oameni de radio din locuri diverse, si un' nu prea faceau politica pe fatza, striblea de pe la bbc (or mai fi si altzii), niste dj de prin alte locuri, plus marea sperantza cosmin prea-lipiceanu, de cind sint pe aripile vintului, au capatat inflexiuni curioase in glas; nu dau cu paru' cind vor sa directzioneze o discutzie intr'un anumit fel convenabil; doar fac rotocoale ciudate cu limba'n ceru' gurii, de ies sunete  pe game diverse, mai ales spre sfirsitu' propzitziilor, frazelor, ca sa reiasa ceva de genu' : "nu'i asa ca cutarescu (de regula pedelisti, plus basescu) e un ticaloooosss ?". 

ma rog, nu chiar atit de abrupt, da' sensu' cam ala e.

de te apuca greatza... 

                    

2 comentarii:

murfi spunea...

:)
si io care tocma gasii o fata buna a omului...
vezi daca nu ascult radio?... :)

nora damian spunea...

niku,

asa-i cu astia facuti dintr-o suta de bucatele :)

Trimiteți un comentariu