sâmbătă, 21 noiembrie 2009

"marea" confruntare + basescu la nasu, plus OTV (!), dupa...

"marea" confruntare a fost un mare fisss...

am avut senzatzia ca parca as meste(ca c)reta.

basescu, destul de retzinut, resimtzind oboseala din campanie, repetind niste sabloane din ultimul timp, aproape cuvint cu cuvint. cred ca e necesar sa mai modifice mesaju', sa se refere la mogulo-politruci si fara a mai repeta sintagma ai cu grivco. sa nu mai repete ca singurele greseli pe care si le asuma e aia cu "demisionez in cinci minute" si aia cu salariile profesorilor.



mai multa variatzie, dom' basescu, ca riscatzi sa plictisitzi !



ceilaltzi doi au fost doar doi actori care'si recitau si ei poezeaua pompata de catre consilieri.



mi'a "placut" figura lu' crin cind a trebuit sa vorbeasca despre agricultura !

jemanfisistu' era gata sa traga o 'njuratura...



geoneeel, cum il stim, cu soacra, aia cu certificat de revolutzionar.







a urmat prezentza la "pupincuristu" de la B1, unde a fost prezent si mista' cristoa.

basescu se astepta, cred, sa iasa mult mai rau din confruntarea celor trei, nu din cauza "valorii" lor, ci mai mult pentru ca existau teme sensibile, adinc introduse cu pompa mogulara in cerebelu' natziei.

la nasu basescu a fost mult mai destins, a scapat, practic, de concurentul cel mai periculos pentru el, culmea, tocmai crinutzu.

nu din cauza valorii lui intrinseci, repet, ci din cauza faptului ca omu' asta a fost atit de lenes incit chiar n'a facut nimic in viatza, asa ca nu prea poate fi acuzat decit pentru asta. nu prea avea de unde fi "apucat", fiind neted ca o bila din alea pe care le ridica "strongmanii".

de altfel, cre' ca base si'a confectzionat un fel de complex fatza de liberali, care i'au zadarnicit multe din actziuni.

fara a avea nici un fel de substantz politica, avind un partid absolut de rahat, in care nu reusesc sa identific nici macar o personalitate care sa nu'mi fie antipatica, in afara, sa zic, de d-l giuvara, liberalii au o nemaipomenita bafta, plus mecanisme de tupeu inimaginabile, care s'ar putea sa'i scoatza si in perioada urmatoare intr'o pozitzie de invidiat. aia de "buricu' pamintului", de care se roaga totzi sa'i bage la guvernare.



asa ca base a rasuflat usurat ca "marea" dezbatere s'a terminat "nula na nula", a repetat si in emisia asta cu cristoiu si nasu sabloanele pe care i le'am reprosat mai sus.







a plecat mai departe si a ajuns, SURPRISE (!), la OTV, de fapt a fost la sediul de campanie intr'o transmisie directa, unde'l asteptau tiberiu lovin, dan diaconescu, actritza cioranca, si'o peledista ceva secretar de stat.

diaconescu isi continua actziunea de credibilizare, de dupa rebranduire (l'am auzit si pe patrasconiu afirmind asta azi la radio), dupa ce toate televiziunile i'au adoptat modelu'.

aici basescu si'a continuat campania, confirmind c'o sa numeasca tot un peledist pm daca ajunge din nou prezidente.

lucru asta intzeleg ca vrea sa'i fidelizeze aparatu' de partid, ca sa nu'l lase cu curu'n balta, da' s'ar putea sa'i cauzeze la realegere, dindu'le liberalilor motivu' ideal sa'si indrepte voturile catre gioneeel.

nu stiu daca'i bine !







credeam ca basescu a incalcat legea electorala atunci cind a aparut la otv, fin'ca era peste ora 00,00, nici acu' nu sint sigur ca n'a facut'o, da' diaconescu zice ca anu' asta interdictzia de campanie incepe de simbata dimineatza, de la ora 07,00.

asa o fi ca prea o zicea cu foc !

-------------------------------------------

senzatzional citatu' din tudor chirila cules de pe saitu' lu' alex mihaileanu:

Mai nou, ne vorbeşte domnul Crin Antonescu despre România bunului simţ. Orice american cu scaun la cap i-ar spune “Cut the crap, will you? We’re talking about a country here!! What has common sense got to do with being a president? To be a president is about balls, big balls! And friends, good friends! Either you have them or not! With balls and no friends you end up like Kennedy!“. E preşedintele unui partid din care nu s-a chinuit să elimine vreun nesimţit.

modelu' de moralitate al lu' crin !

-------------------------------------------

ulterior citesc asta:

Reper moral sau instrument electoral?



Stiu ca afirmatia domnului Antonescu m-a facut subiect de dezbatere.



Pentru inceput, trebuie sa spun ca in cadrul intalnirilor din licee pe care le fac in aceasta perioada, una dintre primele propozitii adresate elevilor suna asa:



- Nu ma aflu in fata voastra in calitate de reper moral. Nici nu as putea.



Sunt martori ai aceastei afirmatii sutele de elevi care participa la aceste sesiuni.



Poate ca pasiunea domului Antonescu pentru Scrisoarea catre liceeni si pentru modul in care gandesc, despre care sustine ca i se pare corect, sa fie adevarata, insa poate fi, in acelasi timp, un instrument de marketing electoral.



Nu sunt incantat ca numele meu a fost pomenit intr-o dezbatere electorala la momentul in care Romania pare sa nu mai aiba iesire si in care nu se mai intrevede nici macar SPERANTA.



Am incercat mereu sa raman in afara asocierilor politice atat cu grupurile Vama Veche si Vama, cat si in nume propriu, iar in seara asta, unul dintre candidati mi-a folosit numele incercand sa-si defineasca o reprezentare.



As fi preferat sa nu se intample acest lucru pentru ca nu doresc sa devin un instrument electoral. Or, afirmatia domnului Antonescu exact asta propune .



Prin urmare, trebuie sa rostesc inca o data ceea ce am mai spus aici pe blog:

Nu ma alatur nici unui mesaj politic si nu sustin oficial pe niciunul dintre candidatii la presedintie.



Mai cred ca daca domnul Antonescu este incantat, sincer probabil, de indemnul pe care il propune Scrisoarea catre liceeni ar trebui sa-si asume sa faca mai mult decat o mentiune. Din pacate, ultimii ani ne invata ca acordarea creditului nostru a atras dupa sine nerespectarea promisiunilor lor.



Fundamental gresita mi se pare insa ideea de a-i intreba pe candidati, in contextul nostru socio-politic, care este reperul lor moral. Cum sa intrebi asa ceva? Este ca si cum l-ai intreba pe Michael Schumacher care este modelul lui preferat de bicicleta.



scris de tudorchirila at 00:22



il bag si p'asta in blogroll, desi nu ma'nebuneam dupa el pin acu' !

merita !

8 comentarii:

amanda13 spunea...

dupa partea cu maghiarii si inundatiile, sunetul se taie in filmul de pe B1. altfel, minunat Base, ma bucur ca l-am vazut asa de vioi... mai ales pe Otv a fost foarte liber in analiza discursului celorlalti.

multam' ca intotdeauna. ma duc si eu sa ma bag in culcus mai linistita!

amanda13 spunea...

oh, si-am uitat... nici eu nu ma prea omor dupa tudor chirila, insa la un moment dat am dat din intamplare peste blogul lui si are muzica buna :)

murfi spunea...

campania se termina simbata la 7 dimineata intotdeauna

turnofftheglory spunea...

Pe TV.

nora damian spunea...

niku, salut! Bune observatii! Inaintea reactiei post dezbatere, TC mai are "scrisoarea adresata tinerilor" plus o postare pe care daca ar fi citit-o prezidentiabilul penelist nu l-ar mai fi ales de model! Cred ca domnu crin-narcis s-a considerat la cei 50 de anisori ai sai foarte reprezentativ fizic şi moral pentru targetul scrisorii lui Chirila!Altfel s-ar fi orientat spre Neagu Djuvara, nu?

niku_elektriku spunea...

amanda13

asa patzesc neprofesionistii, fara "scule", da' cu bunavointza...
imi pare rau de treaba cu B1.
am plecat in timpu inregistrarii si'o fi umblat fi'mea la setari, din gresala, si io n'am mai verificat ;-0

niku_elektriku spunea...

@murfi
@turnofftheglory

nu stiu de ce da' eu credeam altfel !

las ca merge si pe net (m'am uitat adineauri la ala cu ghorghe si la ala de pe ziare.com)...

niku_elektriku spunea...

@ nora damian

las' ca si io ma mai crez, uneori, cine stie ce "gagiu bine", de o virsta rezonabila, batind spre op'spe ani :-( !
da' am gasit solutzia, amintindu'mi de o epigrama citita cindva in urzica (nu era a lui quintus !), nu trebuie decit sa ma uit in poza din c.i., si'mi trce !

Trimiteți un comentariu