sâmbătă, 25 iunie 2011

hungurii se dovedesc,
pina la proba contrarie,
mai putzin  iresponsabili
decit romunii, 
cei care se vadimizeaza
treptat, da' sigur

nu stiu daca hungurii se razgindesc pina luni in privintza respingerii propunerii aiuristice lansate de basescu, aia cu 8+2 giudetze natafletze, insa, faptu' ca pina si ei s'au declarat consternatzi de iminentza transpunerii'n practica a nazuintzii lor "de veacuri" d'a avea un harcov propriu in inima romuniki, si ea 'mpartzita in cnezate si voevodate cu o configuratzie surrealistica, ma face sa cre' ca pina si lor le'a fost teama de consecintze.

pentru ca e o abureala sa'tzi inchipui ca in haosu' creat, cu referendumuri convocate din doi in doi, dupa cum ii tae capu' pa fiecare mahar baronat/balonat local, in care sa se ceara "popo'ului" sa se pronuntze asupra ce vrea muschii lor, hungurii n'ar fi putut, la rindu' lor, sa'si puna'n practica referendumu' cu care tot amenintza d'atita vreme pentru declararea avtonomiii tzinitului "asa zis" secuiesc pe baza vointzii liber exprimate a locuitorilor ce s'ar fi putut pronuntza si pentru unirea auto-consimtzita a celor doo judetze oferite pe tava.

liderii udemere s'au speriat ca s'ar fi putut trezi in bretze cu tzinutu' ala si n'ar mai fi stiut cum sa'l procedeze,
urmind sa'si mai puna pofta'n cui, daca ei refuza nonsalant propunerea pe motiv de "muietzi is posmegii?" .

al dracu basescu, da lovituri "cu mantinela"!

poa' sa se spele pe miini si sa le zica "ue, baaa!" chiar si pentru legea minoritatzilor, lucru care nici macar n'o sa mai rupa coalitzia lu' peshte prajit, ca doar n'ar mai avea motive, ungurii+plus rumunii pedelisti-uneperisti rasuflind usuratzi la unison pentru ca le'a trecut glontzu' pe la ureche.

ragaz de reluare a procesului accelerat de vadimizare a tutulor lăturilor scenii poulitice, in frunte cu basescu, care i'a preluat craisorului mu(n)tzilor viziunea asupra monarhiii si a regelui mihai, in spetzial, devoalindu'si, spre dezamagirea telectualilor pobleci care'l sustzineau, afinitatzile destul de abil mascate in ultimii cinci-sase ani, desi era un secret al lu' polichinele ca diktatoru' s'a simtzit into'deauna atras d'alde vadim&paunescu, indiferent cit l'ar fi 'ngiurat astia, decit de cartarescu si patapievitch (pe gura afirma altceva), ca orice "gradat" demn de acest nume.

o sama de sprijinitori ai prezidentului au sarit sa'i ee apararea in fatza valului de promonarhism revelat in ultimele zile, da' poa' ar fi mai bine sa pastreze rezerva, ca nu sa stie ca pamintu' "ce'i mai bese mintea" lu' base, ca n'o fi  asa de 'ntimplator ca taman dupe emisia cu mirlania "spontana" a aparut asa numitu' prins pol, de care fac mishto chiar si tzaranistii.

fiecare cu regele lui!

daca se grabesc astia si'l suspanda pa basea (ca nu se stie cit de stabila e starea de sanatate a regelui) s'ar prea putea s'avem parte de o reeditare a cuplului regele mihai - mareshalu' antenescu,  mareshal ai carui ciraci il urmeaza in pornirile de ultima si penultima ora de a consuma carne de hungur la protzap, in cel mai natzional (social) liberal spirit cu puti(ri)ntza.




2 comentarii:

jderu' spunea...

UDMR-istii sunt responsabili de puțina lor iresponsabilitate, Domn'niku! Dacă ar sprijini formula 8+2 ar rămâne fără obectul muncii.

niku_elektriku spunea...

@nu cre', jderule, pen' ca obectu' muncii le'a devenit si lor sufitzient de neclar.

poate le'o parut si lor (asta cu 8+2) prea gogonata ca sa fie o treaba serioasa, si s'au speriat...

Trimiteți un comentariu