vineri, 17 iunie 2011

kürtőskolácsu' 
de 
  salvare  
vs
   frica  pazeste  pepenii

tzaranismu' si tzatzismu' romunesc nu se desminte, nici macar atunci cind, nefortzatzi, aparent, de niminea, romunii, p'in minunatzii conducatori, isi produc o frumushatza de gauroi in cur, in regiunea fiintzii lor natzionale, ca urmare a unei manoperatziuni de frecangeala cronica, ca sa nu'i zic labageala curata.
Problema irezolvabilă în cazul unei noi hărţi regionale porneşte de la faptul că nici unul dintre partidele româneşti nu este dispus să accepte existenţa unui Ţinut Secuiesc sau a altei forme administrative în care maghiarii să-şi păstreze majoritatea de peste 75 la sută, aşa cum se întâmplă acum în judeţele Covasna şi Harghita. 
(...) 
Ce-ar putea pierde românii, dacă i-ar lăsa pe maghiari să aibă o zonă autonomă? Şi-ar pierde România integirtatea sau suveranitatea? Ar urma o invazie ungară în Ardeal? S-ar putea extinde Ţinutul Secuiesc în fosta provincie imperială?
Toate lamentările liderilor politici români sunt ridicole şi scot la iveală nesiguranţa naţională a unei ţări care din 1918 încoace nu reuşeşte să scape de spaima descompunerii, în vreme ce ameninţările naţionaliştilor maghiari demonstrează frustrarea, nemulţumirea şi poate visul neîmplinit al unei minorităţi care a fost odată majoritară.

nea baselu se scarpina cel mai tare'n fund, obligindu'l si pe ardeleanu' atomic boc sa procedeze asijderea, tot planuind nici el nu stie ce, poate ca sperind c'o  sa reaprinza flacara ce'o dogorit odata a sprijinului popolar, suflind el in jaru' nestins al natzionalismusului (unguresc si romunesc, deopotiva) ce zace sub cenusa imperiului contrataca .
or i'o fi realmente frica ca se 'ngroasa kürtőskolácsu' secuiesc si 'ncearca sa "faca apel" la "fortzele sanatoase ale patriei", inclusiff la alea din opozitzie, pentru a'i cam pune cu botu' pe labe pe ungurii astia amatori de pasi maruntzei, da' al' dracu de desi, spre scopu' lor maretz?
parca'l si vad pe prezidente incuindu'se'n palat cu liderii opozitzionisti pentru a le prezenta rapoarte ultrasecrete ce dezvaluie iminentza proclamarii avto-moto-nomiei tzinutului secui(r)esc.
iar acestia, coplesitzi de gravitatea momentului, sa consimtza, cu ochii'n lacrami, la 'mpartzeala regionalizda cu unguri mofluji, lasatzi fara (trei) scaune, inclusiff in gubern.

c'altfel nu vaz de ce isi trage glonte dupa glonte'n picior, decit daca nu vrea sa'i insceneze o iesire hieroica lu' boc al mic, cu data deja 'nscrisa'n calendare: 30 IUNIE!



au adoptat noua "teorie a centrului imaculat" de la nascasse, la fel de credibila ca a aluia, in lipsa unor dovezi ca'si deranjaza intu citva baronetu' propriu si personal, care, altfel, "sta linistit la locurile lor", probabil prevenitzi ca totu'i la "oha".

rascolirea asta natzionalista a cîcatului, actziune ce ar prea putea sa ne faca sa ne cam usture'n rozeta pe totzi  (pentru ca "vitejia romuneasca" se fisiie de cele mai multe ori deplorabil, da' nu fara a'i pune, daca "regionalizarea romuneasca" ar continua, pe hunguri in postura de a se prezenta - pentru ca se pricep - drept victime ale unor rudimentari), ma 'ndeamna sa fiu, de data asta, mai de acord cu antipaticu' de stelica tanase cind zice:

După ultima manevră - total neinspirată -, cota sa va scădea şi mai mult. De ce? Pentru că această aşa-zisă discuţie despre regionalizare aruncă ţara în haos şi anarhie, exact când România abia îşi mai trage sufletul şi când are nevoie de linişte mai mult ca oricând. Lumea a simţit propunerea ca pe un element de nesiguranţă în plus pe lângă cele deja acumulate. E o mutare perdantă, ordonată de Cotroceni, care în orice scenariu iese prost. Şi dacă se face, şi dacă nu. Băsescu înregistrează prima sa înfrângere majoră pe harta bătăliei strategice care s-a încins. O campanie care începe prost pentru el.


decit cu "ultra naivu' basist" cartarescu

Reorganizarea administrativă a României se va face. Din discuţiile reflectate de presă în ultima vreme, dacă lăsăm la o parte deformările pamfletare şi stereotipurile, reies atât o voinţă politică pentru îndeplinirea acestui act de normalitate, cât şi dorinţa populaţiei în acelaşi sens. 
desi "am aderat" la nu stiu ce cauza (grup?) de pe facebuuc care sprijina "reforma statului' (!).

de data asta cred ca reforma, daca se insista asupra ei, se lasa cu "buba la cap"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu